Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

To νέο ΠΑΣΟΚ με πράσινο - γαλάζιους κόκκους


Μερικά ονόματα της Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όλα τα 695 μέλη, μερικά τα ποιο καλά.

Οι πράσινοι: Ρεγγίνα Βέρτζελη, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εξ απορρήτων του Γ. Παπανδρέου, Στέφανος Τζουμάκας, υπουργός του ΠΑΣΟΚ,Νίκος Μπίστης: Πασόκος παντός καιρού, τα τελευταία 35 χρόνια, Δ. Πιπεργιάς: ό,τι και όλοι οι παραπάνω και ακόμα παραπάνω.

Βολιβία: Η αστυνομία απαιτεί να πληρωθεί για την υποστήριξή της στο πραξικόπημα


Επίσημο έγγραφο, με το οποίο αποκαλύπτεται η συνδιαλλαγή μεταξύ της αστυνομίας και των πραξικοπηματιών στη Βολιβία αποκάλυψε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες. 

Στο έγγραφο, ο διοικητής της αστυνομίας ζητά από την προσωρινή πρόεδρο της Βολιβίας Ζανίν Ανιές να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για

Το ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη


Με αφορμή την 29η Νοέμβρη, Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ελλάδας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό Λαό.

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης το ΠΑΜΕ ήδη βρίσκεται στην Παλαιστίνη, στηρίζοντας την αποστολή Αλληλεγγύης συνδικάτων της Ευρώπης, μελών της ΠΣΟ.

Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους στην Αλβανία


Οπαδοί δε είναι μόνο οι χούλιγκαν υπάρχουν και αυτοί  που θεωρούν όπλο τους, την αλληλεγγύη.

Έχει πολύ μεγάλη αξία οι κινήσεις αλληλεγγύης που πήραν οι οργανωμένοι οπαδοί, συγκεντρώνοντας ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού στη γειτονική Αλβανία.

Αντώνης Αγγελούλης (Βρατσάνος)


Ο θρυλικός αρχιμπουρλοτιέρης του ΕΛΑΣ, 
διοικητής της Ταξιαρχίας Σαμποτέρ του ΔΣΕ

«Για τους σαμποταριστές μας δεν υπάρχουνε φραγμοί
Το φανέρωσαν στην πάλη, στα γεφύρια, στη γραμμή.
Τα χέρια κάτω από τη γη, τη γη την πατρική,
εκδίκηση στον κάθε εχθρό, ΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΦΩΤΙΑ – ΦΩΤΙΑ!..»

(Από το τραγούδι των μπουρλοτιέρηδων του ΔΣΕ)

«Έφυγε» ο σ. Γιάννης Καραβίδας


Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ποιητής, δοκιμιογράφος και πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γιάννης Καραβίδας, μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Λογοτεχνών του ΚΚΕ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 29 Νοέμβρη στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο της Αργυρούπολης.

 Η ΚΟΒ Λογοτεχνών εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Μην ξεφτιλιζόμαστε για χάντρες και καθρεφτάκια…

Σήμερα έχουμε αυτή την επαίσχυντη καταναλωτική γιορτή με το όνομα Black Friday, όπου χιλιάδες υπάλληλοι καταστημάτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με ορδές από Ορκς που θα επιθυμούν “να εξυπηρετηθώ τώρα”.

Απευθύνομαι κυρίως στις γυναίκες, καθότι μασάμε σαν ιθαγενείς πιο εύκολα, για διάφορα “δωρεάν” προϊόντα τύπου κραγιόν και σχηματίζουμε ουρές έξω από τα καταστήματα και εικόνες ντροπής στο μυαλό μου.

60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης



Τιμώντας τα 60 χρόνια από τον θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση, την Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019 και ώρα 11:00 π.μ, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης»).

Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου για το Ασφαλιστικό



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ


  • Στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ. το συλλαλητήριο στην Αθήνα - Στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
  • Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα την ίδια μέρα

Τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνουν το Σάββατο 30 Νοέμβρη δίνουν μέχρι την τελευταία ώρα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ώστε να δοθεί αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στον νέο γύρο αντιασφαλιστικής επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση, πατώντας σε όλο το αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Έκρηξη νάρκης στην επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου


Στις 29/11/1964, ισχυρότατη έκρηξη νάρκης –προϊόν προβοκάτσιας- σημειώνεται κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού της επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 και τον τραυματισμό 39 ατόμων.
Στις 29 Νοέμβρη 1964 ορίστηκε για πρώτη φορά ο γιορτασμός της επετείου του Γοργοπόταμου, με κυβερνητική ευθύνη (κυβέρνηση Ενωσης Κέντρου).