Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Τι είναι το Εύακι


Πάμε να δούμε τι είναι το Εύακι.

Η Εύα είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μία εκ των αντιπροέδρων της Ευρωβουλής (του Ευρωπαϊκού δηλαδή θεσμού, προστασίας των καπιταλιστικών συμφερόντων και της μίζας).

Ορέστης Λάσκος: 30 χρόνια από τον θάνατο του πολυπράγμονα δημιουργού


ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΣΚΟΣ (11 ΝΟΕΜΒΡΗ 1907 - 17 ΟKΤΩΒΡΗ 1992)

Δυο αθησαύριστα συντροφικά ποιήματά του για την Επανάσταση, την Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Καρλ Λίμπκνεχτ

Ο Ορέστης Λάσκος γίνεται γνωστός και αναγνωρίσιμος κυρίως μέσα από τις πενήντα τέσσερις ταινίες του, κυρίως δράματα, βουκολικά, μελοδράματα και κωμωδίες. Η αρχή της κινηματογραφικής του πορείας εγκαινιάζεται με το βουβό ποιμενικό ειδύλλιο «Δάφνις και Χλόη», το οποίο γυρίζεται σε ταινία το 1930, βασισμένο στο ομότιτλο έργο του Λόγγου, συγγραφέα του 3ου μ.Χ. αιώνα.

Χαπακωμένες Ανασκοπήσεις


Ποιος τολμάει φέτος να τηρήσει το εν πολλοίς εμπορευματοποιημένο έθιμο της ετήσιας ανασκόπησης των μεγάλων γεγονότων; Κανείς. Οποια απόπειρα κι αν γίνει, μοιάζει να εγκλωβίζεται κάπου ανάμεσα στο έμφραγμα των διόδων ροής φυσικού αερίου - πετρελαίου και τις τρύπες στο καλάθι της νοικοκυράς, πασπαλισμένα και τα δυο με άχνη ζάχαρη που εμπεριέχει τουλάχιστον στρυχνίνη, ή μπερδεύεται με φονικές χιονονιφάδες και το ξεπάγιασμα των ταπεινών ανθρώπων όπου Γης, εκτός φάτνης.

Μυστική αποστολή της ΕΥΠ στο Ισραήλ επί ΣΥΡΙΖΑ για το «Pegasus»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΒΗΜΑΤΟΣ»  

Για μυστική αποστολή της ΕΥΠ στο Ισραήλ, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την απόκτηση του περιοβόητου λογισμικού παρακολουθήσεων «Pegasus», κάνει λόγο με σημερινό δημοσιεύμα της η εφημερίδα «Βήμα», επιβεβαιώνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κυλιούνται μαζί στο «βούρκο» των παρακολουθήσεων και υποκλοπών, για τις οποίες άλλωστε από κοινού έχουν συνδιαμορφώσει το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που τις καλύπτει.  

Προφυλακιστέα με βαριές κατηγορίες η Εύα Καϊλή


 Τη φυλάκιση τεσσάρων υπόπτων - μεταξύ των οποίων σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ και της Εύας Καϊλή - επιβεβαίωσε σήμερα η βελγική εισαγγελία, για την υπόθεση με το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ο στόχος είναι στο κεφάλι


Με φόντο τον εορταστικό στολισμό των πόλεων, ζούμε τις μέρες που παιδιά πυροβολούνται στο κεφάλι!

Μέρες με εφιαλτική πυκνότητα ειδήσεων για δολοφονίες γυναικών.

Εκτωρ Μπερλιόζ

 
Στις 11 Δεκεμβρίου 1803 γεννιέται ο Εκτωρ Μπερλιόζ. Γάλλος συνθέτης, από τους σημαντικότερους του 19ου αιώνα. Είναι από τους πρώτους συνθέτες που τιτλοφόρησε τις συνθέσεις του και πρόσθεσε και άλλες επεξηγήσεις, έτσι ώστε οι ακροατές να καταλαβαίνουν τι προσπαθεί να περιγράψει με τη μουσική του (προγραμματική μουσική). 

Η στρατηγική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ φέρνει νέο κύμα πλειστηριασμών το 2023

 
«ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ» ΔΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
 

Μόνη «ασπίδα» ο μαζικός αγώνας για να μη χάσει καμία λαϊκή οικογένεια το σπίτι της

Ενα νέο «κύμα» πλειστηριασμών περιμένει από τις αρχές του 2023 τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, αφού αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός όσων δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, εξαιτίας και της ακρίβειας αλλά κυρίως της αύξησης των επιτοκίων.

Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης


 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ καύσιμα.

Ασπίδα για το σήμερα, ελπίδα για το αύριο, είναι το ΚΚΕ που με την πολιτική του πρόταση δίνει πραγματική διέξοδο στο λαό


Εδώ στην Πρέβεζα και σε όλη την Ήπειρο απευθυνόμαστε στους εργάτες και τις εργάτριες, στους βιοπαλαιστές αγρότες και μικροεπαγγελματίες, στις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών.

Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν αυτό που πολλοί ακόμη ίσως δεν είχαν σκεφτεί, είχαν απορρίψει ή είχαν αναβάλει για το μέλλον: Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα σε όλες τις μάχες και στις εκλογές, με τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 

11/12/1803

 Γεννήθηκε ο Γάλλος συνθέτης, Εκτόρ Μπερλιόζ (Φανταστική Συμφωνία)

11/12/1890

Γεννιέται ο Αργεντινός τραγουδιστής του ταγκό Κάρλος Γκαρντέλ.