Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Οι ναζί συλλαμβάνουν τους παίκτες της Start, συμμετείχαν στο "ματς του θανάτου"


 Όταν οι ναζί εκτέλεσαν 11 ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου το 1942

Έντεκα ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, εκτελέστηκαν το 1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν… Τριάντα εννιά χρόνια μετά η αυταπάρνηση των 11 αυτών ποδοσφαιριστών, έδωσε τροφή για να γίνει μια από τις γνωστότερες ταινίες του κινηματογράφου, με κάποιες αλλαγές φυσικά στο σενάριο.

Αφιερώματα που «έχουν κάτι να πουν»


Και φέτος ένα από τα στοιχεία του καλλιτεχνικού προγράμματος που ξεχωρίζει είναι τα αφιερώματα του κεντρικού Φεστιβάλ, που απλώνονται σε όλες τις σκηνές του. Η προσπάθεια της ΚΝΕ στηρίζεται και από τη συμβολή γνωστών και αξιόλογων καλλιτεχνών στα μουσικά αφιερώματα. Σημαντική επίσης είναι η προσπάθεια που κάνουν οι πολιτιστικές ομάδες της ΚΝΕ, αλλά και άλλες ομάδες, ώστε να παρουσιάσουν παραγωγές που έχουν κάτι να «πουν», κάτι να «αφήσουν» στο κοινό που θα τις παρακολουθήσει.

Μεντβέντεφ: Η Δύση βγάζει κέρδη από τον πόλεμο, δεν χρειάζεται ειρήνη


Δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη η Δύση αλλά για τα κέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτίμησε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι εικασίες τους ότι είναι ώριμη η ώρα να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες δείχνουν απλώς πόσο πονηροί είναι. Δεν το θέλουν καθόλου αυτό. Θέλουν να διατηρήσουν την στρατιωτική δραστηριότητα για να βγάλουν χρήματα για τους προϋπολογισμούς τους», δήλωσε ο Ντ. Μεντβέντεφ

Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση


 Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού δίνει η κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όταν προβάλει ότι η δήθεν αντιμετώπιση της “οπαδικής βίας” μπορεί να γίνει με όλους όσοι ενσαρκώνουν το “ποδόσφαιρο - επιχείρηση”, στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν επίσημοι και ανεπίσημοι “οπαδικοί στρατοί” για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στην πλάτη των εργαζομένων χτίζεται το τουριστικό «θαύμα»


 «ΒΡΟΧΗ» ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ξενοδοχοϋπάλληλος στην Κω απολύθηκε επειδή ζήτησε αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής!

Με τις πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς να αγγίζουν το 100%, τις αφίξεις να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και τους επιχειρηματικούς ομίλους να προσβλέπουν σε ενισχυμένα έσοδα και κέρδη, η τουριστική σεζόν βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Νότης Περγιάλης


Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1920 στα Ανώγεια Σπάρτης. Σπούδασε στο Θεατρικό Σπουδαστήρι του Βασίλη Ρώτα. Από το 1949 εργάστηκε ως ηθοποιός και συγγραφέας στο θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο. Εγραψε πολλά θεατρικά έργα όπως «Το κορίτσι με το κορδελλάκι», «Χρυσό χάπι» και «Αντιγόνη της Κατοχής» (Λαϊκό θέατρο Μάνου Κατράκη 1954, 1958 και 1960 αντίστοιχα) κ.ά.

Δεν θέλουμε η Λάρισα, η Μαγνησία και όλη η Ελλάδα, να είναι «πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας Αμερικανονατοικοί- δολοφόνοι»

 
Δεν θέλουμε η Λάρισα, η Μαγνησία και όλη η Ελλάδα, να είναι "πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας Αμερικανονατοικοί- δολοφόνοι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, μετατρέπουν την Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, το Βόλο και όλη την Ελλάδα, σε «πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι -Αμερικανονατοικοί- δολοφόνοι», βάζοντας σε τεράστιους κινδύνους την ασφάλεια του λαού μας και άλλων λαών, για χάρη των συμφερόντων των Αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστών που συγκρούονται με την ιμπεριαλιστική Ρωσία, στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς και «απογείωση» της εκμετάλλευσης

 
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Τις άθλιες εργασιακές σχέσεις στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατήγγειλαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι με διαμαρτυρία στον χώρο του αεροδρομίου

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε χώρους του αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και σωματεία, απευθύνοντας κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και τις εταιρείες με αορίστου χρόνου συμβάσεις, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Πιθανή λύση η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αν εκχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

 
Η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ αν συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, γεγονός που θα έφερνε παράλληλα το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο Στιάν Γένσεν προσωπάρχης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεγκ, μιλώντας σε πάνελ στη Νορβηγία για το μέλλον της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Να προχωρήσουν άμεσα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης των ζημιών του «Ιανού»


 Την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων έργων και των υποδομών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του «Ιανού» - 3 χρόνια πριν - και ακόμη συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός κάποιου προγράμματος αποκατάστασης, απαίτησαν μαζικοί φορείς και κάτοικοι των χωριών των Ανατολικών Αγράφων, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Κυριακή στη διασταύρωση Ραχούλας - Καστανιάς - Καταφυγίου (Κανόνια).

Επένδυση... στους αγώνες!

 
Επένδυση...

 Η «επενδυτική βαθμίδα» καμία σχέση δεν έχει με τον λαό και τις ανάγκες του. Αντίθετα, η επίτευξή της προϋποθέτει ακόμα πιο άγριο ξέσκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. 

Γράφουν λοιπόν διάφοροι «ειδικοί» ότι η «επενδυτική βαθμίδα» θα δώσει το «πράσινο φως» για επενδύσεις από ξένα κεφάλαια, που μέχρι τώρα δεν επένδυαν στην Ελλάδα, λόγω του μεγαλύτερου ρίσκου. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/08/1849

Ένοπλη εξέγερση ξεσπά στην Κεφαλονιά κατά της βρετανικής κυριαρχίας. Η εξέγερση καταστέλλεται από το βρετανικό στρατό, ενώ οι ηγέτες της συλλαμβάνονται και εκτελούνται δι’ απαγχονισμού. 

Ένοπλη εξέγερση στην Κεφαλονιά