Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Για την επιχείρηση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου


Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας ως πρόσχημα την ανομία και τη δράση συμμοριών, που καμία σχέση δεν έχουν με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με το ισχύον πλαίσιο, επιχειρεί να καταργήσει το ακαδημαϊκό άσυλο, που είναι κατάκτηση του φοιτητικού και ευρύτερα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Η δικαστική εξουσία βλέπει μια χαρά


Η απεικόνιση της Θέμιδας με τη ζυγαριά, τη ρομφαία και το μαντήλι στα μάτια περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πεμπτουσία της Δικαιοσύνης σε έναν ιδανικό, «τέλειο» κόσμο.
Στον πραγματικό κόσμο, ωστόσο, το «δίκαιο» δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη συστηματική προσπάθεια συντήρησης του δεδομένου συσχετισμού των δυνάμεων που δρουν και συγκρούονται μέσα σε μια κοινωνία.

Σχέδιο γενοκτονίας των ΗΠΑ κατά της Κούβας


Η ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, με στόχο τη διάλυση της κουβανικής οικονομίας, οδήγησε τη Δευτέρα τον υπουργό εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες να καταγγείλλει μέσω τουίτερ ως “σχέδιο γενοκτονίας” τα όσα απεργάζονται οι ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.

Ιστορία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μέσα από τις αφίσες

 Μέρος 2ο 1996 - 2015
 
Ενώ μικρό αφιέρωμα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, μέσα από τις αφίσες του και όχι μόνο.

Στο ταξίδι των Φεστιβάλ σ’ όλη την Ελλάδα πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες νέοι ενώ συμμετείχαν  εκατοντάδες  ερασιτεχνικά συγκροτήματα μουσικής, χορού και θεάτρου.


«Έτη φωτός» μακριά από τις εργατικές ανάγκες


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 
Πετσοκομμένες παροχές και σοβαρά εμπόδια
 

Οι μέρες του καλοκαιριού που ήδη διανύουμε, έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι μέσα στη συνολικότερη κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, βαρύ είναι και το πλήγμα στο δικαίωμά τους στις διακοπές.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, το καταλληλότερο πρόσωπο


 για το γιορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821…

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και η τάξη της (αστική) επιλέγει τους πρωθυπουργούς και το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας (το οποίο τη βγάζει …αϊδρωτη) από δημιουργίας νεοελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.

Τρία κόκκινα γράμματα


ΣΤΟ  ΚΚΕ


ΚΚΕ
τρία γράμματα –
χαραγμένα στους τοίχους των φυλακών
μέσα στις νύχτες της παρανομίας
χαραγμένα στις μάντρες των εργοστασίων
σταθερά δυνατά πάνω απ’ το θάνατο,
εκεί που τρέμει η ρίζα της ανθρώπινης ανάσας

Αυτοκτονεί ο Νίκος Ζαχαριάδης


Αυτοκτονεί στο Σουργκούτ της Σιβηρίας,1/8/1973, ο Νίκος Ζαχαριάδης. Στο τελευταίο γράμμα της ζωή του, προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ, ο Ν. Ζαχαριάδης θα υπογραμμίζει: «Στη ζωή μου, έκανα πολλά λάθη και στραβά. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. 

Ομως με κατηγόρησαν ότι πρόδωσα το ΚΚΕ και τον αγώνα και με διέγραψαν απ' το κόμμα... Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει το κόμμα μου και

Η Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ


Αρχίζει τη λειτουργία της, 1/8/1943, στο Περτούλι Θεσσαλίας η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του ΕΛΑΣ. Από τη σχολή αυτή αποφοίτησαν συνολικά έως την απελευθέρωση 1.260 ανθυπολοχαγοί του ΕΛΑΣ.

Η Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ

Η Σχολή των Αξιωματικών του ΕΛΑΣ λειτούργησε στη Ρεντίνα από το 1943 μέχρι το τέλος του 1944, φιλοξενώντας πολλές σειρές υποψηφίων αξιωματικών.