Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Βρήκαμε τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ από την κηδεία του Τέως βασιλιά Κωνσταντίνου


Με ένα νέο βιντεάκι, το Luben TV παρουσιάζει τα μεγαλύτερα… φυντάνια που εμφανίστηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες κατά την πρόσφατη κηδεία του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Μα που βρισκόμαστε, στο… μεσαίωνα; 

Τη μία με βραβεύουν και την άλλη με αποπέμπουν


Για τη φωτογραφικήδιάταξη Αυγενάκη που αποπέμπει τον Γιώργο Πομάσκι από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ως εκπρόσωπο των προπονητών, μίλησε ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού στίβου στον «ΣΠΟΡ FM 94,6», το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Ήτανε μια φορά»: Μια μοναδική εκτέλεση και ενορχήστρωση


ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤ. ΞΑΡΧΑΚΟ

Μπορεί να χωρέσουν σε 4 λεπτά όσα ζήσαμε στην ιστορική συναυλία - αφιέρωμα του ΚΚΕ στον Σταύρο Ξαρχάκο;

Η απάντηση, ίσως, είναι ναι, αν δει και ακούσει κανείς την εκτέλεση, σε μια απίστευτη ενορχήστρωση, του πολυαγαπημένου τραγουδιού, «Ήτανε μια φορά» σε στίχους του Κώστα Φέρρη, που το πρωτοακούσαμε με τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη.

Bασιλικές ιστορίες: Το εμπόριο βρεφών του μετεμφυλιακού κράτους, η Φρειδερίκη και ο εσμός της εθνικοφροσύνης


Στην Ελλάδα υπήρξε, όντως, παιδομάζωμα . Μόνο που αυτό ήταν το τερατώδες έργο που διαπράχτηκε από εκείνους που κατηγορούσαν τους κομμουνιστές για πράγματα που οι ίδιοι έκαναν. Στο πραγματικό παιδομάζωμα συμμετείχε  όλος ο “εθνικός κορμός”:

Όταν ο Αδωνις και ο Πολάκης ψηφίζουν τα ίδια...


«Στα ύψη η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ»
. Ποιος δεν έχει πέσει πάνω σε έναν τέτοιο τίτλο το τελευταίο διάστημα;

Άθλια συμπαιγνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το θάψιμο των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ

 
Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 2016-2022, με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

Ασημάκης Γιαλαμάς

 
Ο Ασημάκης Γιαλαμάς γεννήθηκε, στις 19 του Γενάρη 1909, στην Ανω Μέλπεια, ένα μικρό ορεινό χωριό της Μεσσηνίας.

Τελείωσε το γυμνάσιο στο Μελιγαλά και ήρθε στην Αθήνα, όπου άρχισε να εργάζεται σε εφημερίδες, ασχολούμενος με το ρεπορτάζ και με δημοσιογραφικές έρευνες.

«Παρηγοριά pass»


Για όποιον νόμιζε ότι η ευρηματικότητα της κυβέρνησης για τα κάθε λογής pass είχε εξαντληθεί, από χτες η κοροϊδία «άλλαξε πίστα». Ετσι, μετά το power pass και το food pass, η «παρηγοριά στον άρρωστο» αρχίζει να παίρνει και κυριολεκτική σημασία με το ...dentist pass, δηλαδή πάσο για οδοντιατρικές πράξεις, προφανώς σε ιδιώτες και μόνο για παιδιά 6 - 12 ετών.

Νέες ευρωατλαντικές πιέσεις για «ευθυγράμμιση» στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία


 Αξιωματούχοι ΕΕ και ΗΠΑ πηγαινοέρχονται στην περιοχή, ενώ η Πρίστινα αποκλείει τη δημιουργία Ενωσης Σερβικών Κοινοτήτων

Κλιμακώνεται αμείωτα η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία στα Βαλκάνια, καθώς και οι δύο πλευρές διεκδικούν ολόπλευρη αναβάθμιση της θέσης τους σε αυτήν την κρίσιμη περιοχή, προσπαθώντας να παρέμβουν με όλους τους τρόπους στις ενδοαστικές διεργασίες και στις εξελίξεις σε κάθε χώρα.

«Ξεγνοιασιά» ή ξετσιπωσιά;


Μια καινούρια σειρά προπαγανδιστικών βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «χάου του», που απευθύνονται κυρίως στη νέα γενιά έγινε η αφορμή για να στηθεί ένας νέος ψευτοκαβγάς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα «μάτια των φοιτητών». Σε ένα από αυτά τα βίντεο ο πρωταγωνιστής αναρωτιέται αν θέλουμε να ζήσουμε μία «ξέγνοιαστη» φοιτητική ζωή, ενώ στη συνέχεια προβληματίζεται, αφού -όπως λέει- ξέχασε ότι αυτό δε γίνεται καθώς μπαίνει η αστυνομία μέσα στις σχολές και δέρνει… 

Σιωπή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις συναντήσεις του με την ΕΑΑΣ


Την προηγούμενη Πέμπτη δημοσιεύσαμε ότι στο πλαίσιο της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην Καστοριά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον Ηλία Τζωρτζόπουλο, πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Πρόκειται για τους σεσημασμένους αντικομμουνιστές που κάθε χρόνο οργανώνουν «γιορτές» στο Βίτσι και στο Γράμμο μαζί με φασιστοειδή από όλη τη χώρα.

Η Πάτρα δείχνει τι κερδίζει ο λαός όταν συμπορεύεται με το ΚΚΕ


- Κύριε Γενικέ, την τελευταία δεκαετία, η χώρα μας και η Ευρώπη ζει αλλεπάλληλες κρίσεις. Τι είναι αυτό που σας ανησυχεί περισσότερο από τον συνδυασμό αυτών των κρίσεων;

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 

19/01/399

Γεννήθηκε η αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, Πουλχερία η οποία στη συνέχεια αγιοποιήθηκε και γιορτάζεται στις 10 Σεπτεμβρίου. Είχε μεγάλη φήμη στο Βυζαντινό χριστιανικό κόσμο και το λεξικό Σουίδα συμπεριλαμβάνει ένα αρκετά εκτενές λήμμα για τη δράση της.