Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Σεβασμός στην Ορθοδοξία


Σεβασμός στην Ορθοδοξία. Όχι στην υγεία

Ο αγνώριστος Καζαντζάκης του Σμαραγδή


Με πηχυαίους τίτλους -από μέρες, αρκετά ΜΜΕ ανήγγειλαν: “Καζαντζάκης“! -Προβάλλεται απόψε στον ΑΝΤ1! – Ο σκηνοθέτης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού (κλπ)

(για την ιστορία)

Η ταινία έχει γνωρίσει μεγάλη –εισπρακτική κυρίως, επιτυχία εντός και εκτός (κυρίως) Ελλάδας απέσπασε και βραβεία στο worldfest Φεστιβάλ στο Χιούστον το 2018 (καλύτερης ταινίας, φωτογραφίας, μουσικής και δυο υποψηφιότητες Α’ γυναικείου ρόλου και Β’ ανδρικού –ενώ ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος πήρε βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου Κριτικών Κινηματογράφου

Εμβόλια με βάση τις ανάγκες των λαών και όχι τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών


Η κυβέρνηση στο ζήτημα της πανδημίας παρά τα διάφορα παραμύθια και τα αφηγήματα που από τον περασμένο Μάρτη φέρνει, προσπαθώντας να παραπλανήσει το λαό, συνεχίζει τη μια παλινωδία μετά την άλλη, σημείωσε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας την Κυριακή 10 Γενάρη στην ΕΡΤ1.

«Περίπτωση Ιδιώνυμου»


Συνεχίζουμε την παρουσίαση των Videoart του ζωγράφου Τάκη Βαρελά, με το έργο «Περίπτωση Ιδιώνυμου» το οποίο είναι εμπνευσμένο από το χρονογράφημα του «Προλετάριου» στον «Ριζοσπάστη» στις 12/1/1930 στη στήλη «Κόκκινες Πινελιές».

Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς να ενισχυθούν

Πειθαρχία του στρατού ή πειθαρχία της ορχήστρας;

Τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε «μιας νόσου» και τώρα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς να ενισχυθούν με το αναγκαίο προσωπικό, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μιλώντας στο «BHMA TV» Ιωαννίνων. Πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα είναι οι εμβολιασμοί να γίνονται εις βάρος των άλλων ασθενειών.

Ολόρθος, ένα με τους βράχους

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΑΚΗΣ

Εκεί, στη Μακρόνησο, όπου επί μια δεκαετία αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστές, προοδευτικοί, συνεπείς δημοκράτες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, περίπου 100.000, από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, έδωσαν παληκαρίσια τη μάχη, κορυφαία μορφή του αγώνα ήταν ο κομμουνιστής Μήτσος Τατάκης, Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΟ, που πριν ακόμα κλείσει τα 36 του χρόνια δολοφονήθηκε στις 9 προς 10 Γενάρη του 1950 με φρικτά βασανιστήρια που κράτησαν 33 ολόκληρες μέρες. Δε λύγισε.

Ο κόσμος τους... και ο αγώνας μας


Δεν πρόλαβε καλά καλά να «ξημερώσει» η νέα χρονιά και ξεπροβάλλουν με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα οι αβεβαιότητες και οι φόβοι για το σήμερα και το αύριο, για τους λαούς όλου του κόσμου. Οι εξελίξεις είναι πυκνές με το «καλημέρα» του 2021: Από τις ΗΠΑ των σφοδρών ενδοαστικών συγκρούσεων μέχρι τις κλινικές των υποβαθμισμένων νοσοκομείων σε όλο τον κόσμο, και από τα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι τους μεγάλους χώρους δουλειάς, όπου η κατάσταση όλο και δυσκολεύει στη διαχείριση της πανδημίας. Και αυτό που κυριαρχεί στις σκέψεις των περισσότερων είναι ότι οι δυσκολίες είναι μπροστά, η οικονομική κρίση δείχνει τα δόντια της, με τις προβλέψεις από τα αστικά επιτελεία να μιλούν ακόμα και για «χαμένη δεκαετία».

Ο τρόπος που ανοίγουν τα σχολεία δημιουργεί συνθήκες παραπέρα μετάδοσης του ιού


Η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία θα έπρεπε να είναι μέρα χαράς και ανακούφισης, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση είχε το χρόνο αυτό το δίμηνο που ήταν κλειστά να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια, όμως αυτό δεν έγινε, δήλωσε μιλώντας στον «REAL FM», ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. (AUDIO)

Η “συντρόφισσα” Έμιλι Ρατακόφσκι είναι πιο… αριστερή από τον μέσο Έλληνα τουιτερά


Ναι, εντάξει, είναι από τα πιο διάσημα μοντέλα στον κόσμο, που σημαίνει ότι έχει λυμενο το βιοποριστικό της πρόβλημα εφ’ όρου ζωής, χώρια όσα συνεπάγεται η παρουσία κάποιου-ας σε αυτόν τον χώρο.

Πρέπει να ανέβει ο πήχης των λαϊκών απαιτήσεων ...μέχρι τον ουρανό


Η πανδημία έγινε ευκαιρία πλουτισμού για το κεφάλαιο, είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1, με τη Βάλια Πετούρη.

Χιονάνθρωποι…


Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, στις 7 Ιανουαρίου 2021:

«Οι κομμουνιστές είναι υπέρ των φυλακίσεων και  των εξοριών …»

«Η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ είναι Τραμπιστές»

«Η  Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης ταυτίζεται   με τους Ναζί της Γερμανίας και τους Φασίστες της Ιταλίας που επικαλούνταν  το λαό»

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


10/01/1778

Γεννιέται ο Σουηδός βοτανολόγος και φυσιολόγος Καρλ Φον Λινέ, «πατέρας» της σύγχρονης βοτανολογίας.

10/01/1919

Εγκαθιδρύεται η Σοβιετική Δημοκρατία της Βρέμης (Γερμανική Επανάσταση), που διήρκεσε μόλις 3 εβδομάδες (έως τις 4/2/1919).