Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Για τον Ολυμπιακό


Ο,τι διαμείβεται τις τελευταίες μέρες μεταξύ νυν και πρώην προέδρου του Ολυμπιακού δεν είναι Ολυμπιακός. Είναι ο «όμορφος, ηθικά και αγγελικά» πλασμένος κόσμος των καπιταλιστών. Αυτών που ελέγχουν τηλεπικοινωνίες, μίντια, εταιρείες, εμφανίζονται σε διάφορες πλευρές της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας, και φυσικά το ποδόσφαιρο.

Ο νταλγκάς τους δεν γιατρεύεται...


Ο νταλγκάς τους δεν γιατρεύεται... 

Ο λόγος για την Ερώτηση που κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την απρόσκοπτη εφαρμογή του νόμου για τις επενδύσεις στην ιατρική κάνναβη.

 Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «η παγκόσμια αγορά θα αυξηθεί από 7,2 δισ. δολάρια το 2017 σε 55 δισ. δολάρια το 2024» και ότι «η Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος στην καλλιέργεια έναντι των ευρωπαϊκών χωρών».

«Black Friday»


Τις επόμενες μέρες θα δούμε κόσμο να μπαίνει μαζικά στα εμπορικά καταστήματα. Έχουμε δει στο εξωτερικό ακόμα και να σκοτώνονται υπάλληλοι και πελάτες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα φθηνό προϊόν. Η καθημερινή πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο σκληρή.

Κάθε μέρα που περνάει, η αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων και του λαού για την κάλυψη ακόμη και των βασικών αναγκών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Το “αδίκημα”


Αλήθεια το εμπεδώσαμε κι αυτό. Νομίζαμε τόσον καιρό πως υπάρχουν κανόνες που ορίζουν τι είναι νόμιμο, παράνομο ή τέλος πάντων τι είναι κολάσιμο ή όχι και κυρίως τι μπορεί να είναι κοινωνικά επιλήψιμο και απεχθές.

Στον καυγά για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα την ανθρώπινη δυστυχία -κάτω πάντα από τις οδηγίες του ίδιου αφεντικού- θαυμάσαμε την

Νίκος Οικονομίδης «Ο Παλιός»


Ο Νίκος Οικονομίδης γεννήθηκε στην Αθήνα 22/11/1919.

 Ηταν το μεσαίο παιδί του Σοφοκλή και της Μαρίας. Αδέλφια του ήταν ο γνωστός ηθοποιός και κομφερανσιέ Γιώργος Οικονομίδης και η Νίκη. Σπούδασε Οδοντιατρική, αλλά λόγω των διώξεων που υπέστη για την αντιστασιακή του δράση στο ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ Αθήνας, δεν άσκησε το επάγγελμα.

Το 1947 συνελήφθη, καταδικάστηκε τρις εις θάνατον, αλλά μετά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια.

Οι έλληνες πράκτορες των ναζί

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 1944. Χιλιάδες Αθηναίοι συρρέουν στο κέντρο της πόλης για τη μεγάλη γιορτή της απελευθέρωσης από τους Ναζί κατακτητές. «Ανεβασμένοι στ' αυτοκίνητα ρίχνουν οι ΕΑΜίτες τα συνθήματα που τ' αρπάζει με μια φωνή ο κόσμος και τα κάνει βουή και σάλπισμα για να φτάσουν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας:

Τα καμώματα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας


Η ηγετική ομάδα των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας εδώ και χρόνια περνάει με άριστα τις εξετάσεις στην εργοδοσία της περιοχής, αλλά και στις κυβερνήσεις.

·         Ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα τις αποφάσεις, τις πρακτικές και τις κατευθύνσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
·         Έχει την αμέριστη στήριξη των εργοδοτών για να διατηρείται ζωντανός αυτός ο μηχανισμός που υλοποιεί τα σχέδια και τις απαιτήσεις τους.

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τη Διοίκηση του ΕΚ και αντιπροσωπεία απολυμένων από τα «Μάρκετ ΙΝ»

Με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην πόλη. 

Αμέσως μετά συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία πρώην εργαζομένων, απολυμένων απ' τα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ οι οποίοι θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους, ενώ του πρόσφεραν

Αυτοκτονεί, ο σοσιαλιστής Αμερικανός συγγραφέας Τζακ Λόντον.


Αυτοκτονεί, 22/11/1916, ο σοσιαλιστής Αμερικανός συγγραφέας Τζακ Λόντον.

Ο Τζακ Λόντον, ήταν Αμερικανός συγγραφέας που έγραψε πάνω από 50 βιβλία, όπως «Το κάλεσμα της άγριας φύσης», «Μάρτιν Ήντεν», «Ο θαλασσόλυκος», «Οι άνθρωποι της αβύσσου» κ.α.

Υπογράφεται η Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


Υπογράφεται η Συνθήκη ειρήνης, 22/11/1897, μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Ελληνοτουρκικός Πόλεμος 1897).

Με τη Συνθήκη αυτή η Ελλάδα υποχρεώθηκε να καταβάλλει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ως πολεμικές αποζημιώσεις το υπέρογκο ποσό των 4.000.000 χρυσών λιρών, καθώς και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη.

Χρήστος Μαλτέζος


Δολοφονείται από τη μεταξική δικτατορία, 22/11/1938,  με άγρια βασανιστήρια στις φυλακές της Κέρκυρας ο Χρήστος Μαλτέζος, Γραμματέας της ΟΚΝΕ.

Οταν συνελήφθη ο Μαλτέζος είχε πάνω του κοινή προκήρυξη της Οργάνωσης Αθήνας της ΟΚΝΕ και της Σοσιαλιστικής Πρωτοπορίας που πληροφορούσε τους νέους ότι είχε επέλθει συμφωνία για τη συγκρότηση «Λαϊκού Μετώπου Νεολαίας» μεταξύ της ΟΚΝΕ, της Σοσιαλιστικής Πρωτοπορίας, της Δημοκρατικής Νεολαίας σε κοινή σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τις μέρες του Πάσχα.