Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η Ελληνοφρένεια επιστρέφει στον 902 μείον ένα στις 9 Σεπτέμβρη


Συζητήθηκε και θα συζητηθεί όσο καμία μεταγραφή στο χώρο των μίντια, η έλευση της Ελληνοφρένειας στα Παραπολιτικά 90,1. Συριζοτρόλ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, μετά την οξεία αντιπολίτευση στα παντελόνια της Μαρέβας και την όψιμη συγκίνηση για τις κακές εκκενώσεις καταλήψεων, σε αντίθεση με τις ανθρωπιστικές της δικής τους κυβέρνησης, θα συνεχίσουν πριν και μετά τις 9 Σεπτέμβρη το δυναμικό τους έργο, συναγωνιζόμενοι σε εξυπνάδες και προσβολές ενάντια στους “σεξιστές” (από παλιά) και πλέον “υποχείρια του Μαρινάκη” συντελεστές της δημοφιλούς εκπομπής.

Το οικονομικό θαύμα της ΕΣΣΔ επί Στάλιν


Και τι δεν ακούστηκε, και δε γράφτηκε από τους διάφορους «σταλινολόγους» αντικομμουνιστές αυτήν την περίοδο. Από «σταλινικά εγκλήματα» μέχρι… «μισθούς Στάλιν» περιείχε ο ανιστόρητος αντικομμουνιστικός αχταρμάς των ημερών. Τι κι’ αν πέρασαν 64 χρόνια από το θάνατο του, ο σοβιετικός ηγέτης συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο αισχρών συκοφαντιών και ιστορικών διαστρεβλώσεων από τους απολογητές του καπιταλισμού. Με αιχμή του δόρατος τον Στάλιν, αστοί και οπορτουνιστές επιχειρούν να χτυπήσουν τον Σοσιαλισμό, να συκοφαντήσουν και να σπιλώσουν τις ιστορικές κατακτήσεις της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ τον 20ο αιώνα και να βάλουν εμπόδια στους σύγχρονους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.

Να μη διορίζεται η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση


Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα, που στην πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση κατέθεσε πρόταση, έτσι ώστε να αλλάξει το σημερινό νομικό πλαίσιο και η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων να μη διορίζεται με κανένα τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζεται πάνω σε αυτό το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς, η

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον Ιάσονα Πιπίνη


Στην ελληνική δημοσιογραφία υπάρχει μια ιδιότυπη ομερτά. Οι δημοσιογράφοι δεν ασκούν κριτική σε συναδέλφους τους, ακόμη και όταν γνωρίζουν ότι διακινούν ψευδείς πληροφορίες εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ομολογουμένως ο έλεγχος θα έπρεπε να γίνεται από εξειδικευμένα όργανα, όπως το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ή από πρωτοβουλίες πανεπιστημιακών ή της κοινωνίας των πολιτών, όπως τα παρατηρητήρια (media watch) που υπάρχουν σε άλλες χώρες.

Το επόμενο top model θα μπορούσα να είμαι…


Αν γελάσατε με τη δήλωσή μου «στα μούτρα σας» και «όποιος γελάει με τους άλλους…».

Ο λόγος που δεν δηλώνω συμμετοχή έχει να κάνει με το διαφημιστικό που είδα στην τηλεόραση και όπου οι διαγωνιζόμενες απαιτείται να διαθέτουν προσόντα μπράβων της νύχτας για να βγάζουν εν ριπή οφθαλμού – τις υπόλοιπες – έξω από την αρένα.

«Αποστασία» ή σχέδιο διαφυγής με εμπνευστή τον Μιχαλολιάκο

Νέο κόμμα φτιάχνει ο υπόδικος ναζί Λαγός

Τον προσεχή Νοέμβριο προγραμματίζεται να ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία του ο νέος «πολιτικός φορέας», με επικεφαλής τον κατηγορούμενο ως καθοδηγητή των εγκληματικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.

Άκου (κρυφο)φασιστάκο #3

         Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ

Συνέχεια από το προηγούμενο

Η ΕΣΣΔ στον πόλεμο

Ο,τι και να κάνουν, όμως, η Ιστορία έχει γραφτεί με τρόπο που θα στοιχειώνει για πάντα. Και έχει γραφτεί με το κόκκινο του αίματος. Με το χρώμα του δίκιου και της αλήθειας.

Δίνουν «γη και νερό» για τα κέρδη του κεφαλαίου


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πρόταγμα την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και για την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων συνεχίζεται το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, με επόμενο βήμα το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, ενώ για το προσεχές διάστημα σχεδιάζεται η κατάθεση του νομοσχεδίου αναφορικά με τις νέες φοροελαφρύνσεις προς τις ισχυρές επιχειρήσεις,

Τα βίντεο από την εκδήλωση – συναυλία του ΠΑΜΕ

Η ομιλία από τον Λεωνίδα Στολτίδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταφέροντας το κάλεσμα σε αντεπίθεση σημείωσε: «Οι νέοι νόμοι της ΝΔ δείχνουν καθαρά ποιος είναι ο φόβος και ο τρόμος τους. Και δεν είναι άλλος από την ταξική οργάνωση των εργαζομένων, τα σωματεία τους, οι διεκδικήσεις, η απεργία.

Δεν είναι μικρό πράγμα να αναγκάζεις το σύστημα τους να παίρνει μέτρα θωράκισης. Είναι αποτέλεσμα σκληρής και αποτελεσματικής δουλειάς από μέρους μας.

Αφιερωμένη στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο η φετινή κεντρική έκθεση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η φετινή κεντρική έκθεση του 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη με τίτλο: «…ο πόλεμος τους σκότωσε ό,τι άφησε όρθιο η Ειρήνη τους…: Οι Θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - 20 χρόνια από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία», διαμορφώνεται με αφορμή και γνώμονα τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, με την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και την εμπλοκή της χώρας μας όλο και πιο βαθιά σε αυτές.

Συνέδριο της Β’ Διεθνούς


Ξεκινά τις εργασίες του, 28/8/1910, το Συνέδριο της Β’ Διεθνούς στην Κοπεγχάγη (28/8/-3/9/1910). Στο συνέδριο αυτό διαφάνηκαν και πάλι οι οπορτουνιστικές πιέσεις και ταλαντεύσεις, όσον αφορά το θέμα του πολέμου.

Η τροπολογία που πρότειναν οι Χάρντι (Βρετανία) και Βαγιάν (Γαλλία) σχετικά με τη κήρυξη γενικής απεργίας –και ιδιαίτερα στους