Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

"H πτώση του Βερολίνου – 1945"


2 Μάη του 1945: "Οταν γονάτισε το κτήνος".

"H πτώση του Βερολίνου – 1945". Ένα ντοκιμαντέρ – ιστορικό χρονικό με πραγματικές λήψεις και αυθεντικό υλικό, ειδικά από τις τελευταίες εβδομάδες της μάχης τόσο Σοβιετικής όσο και Γερμανικής προέλευσης. (Με Ελληνικούς υπότιτλους)

Ημερίδα για τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ


Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ημερίδα με θέμα «70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η πάλη του ΚΚΕ για την αποδέσμευση, τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», στην Αίθουσα Συνεδρίων, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

Ο πραγματικός Ζελένσκι: Από διάσημος λαϊκιστής, αντιδημοφιλής πινοσετικός νεοφιλελεύθερος


Η Ουκρανή ακαδημαϊκός Όλγκα Μπέισα περιγράφει την υιοθέτηση ευρέως μισητών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και πώς οι πράξεις του τροφοδότησαν τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Συνέντευξη στην Natylie Baldwi

Πως στήθηκε η ληστεία με την βοήθεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Λογαριασμοί του «ρεύματος»: Ένα ακόμη σκάνδαλο νομιμοποιημένης ληστείας του λαού

Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλοι διάφορους όρους, όπως «Χρηματιστήριο Ενέργειας», βλέπουμε την εξοντωτική «ρήτρα αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς του ρεύματος και αναρωτιόμαστε, τι είναι αυτά, ποιοι τα αποφάσισαν και για ποιόν;

Για το ατύχημα σε παιδική χαρά του δήμου Θεσ/νίκης.


Το ατύχημα που συνέβη με τον ακρωτηριασμό ενός δάχτυλου 8χρονου κοριτσιού αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά με εφιαλτικό τρόπο, τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές και τον αστικό εξοπλισμό του δήμου Θεσ/νίκης. Στο παιδί και τους γονείς του ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Οι τελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία


Νύχτα μαχών η χθεσινή καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν εδάφη στο Ντονμπάς. Παράλληλα, η 70ή ημέρα της εισβολής ξεκινάει με τις περισσότερες πόλεις της Ουκρανίας βομβαρδισμένες.

4/5/1924 Πώς υπεκλάπη ο νεκρός του σ. Παρασκευαΐδη

 
Από τας πρωινάς ώρας της χθες επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, επισκεφθείσα τους γονείς του φονευθέντος συντρόφου Σ. Παρασκευαΐδου, αφού προσέφερεν ως πρώτην αρωγήν χρηματικόν τι ποσόν, εδήλωσεν ότι την κηδείαν του προσφιλούς νεκρού θέλει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Μεγάλη Εργατική Οικογένεια. Επίσης ήρχισαν να γίνωνται αι δέουσαι ενέργειαι όπως διατηρηθή μέχρι σήμερον ο νεκρός του ατυχούς συντρόφου.

Φέρνει για ψήφιση την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις


Ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να αναλάβει και νέες δεσμεύσεις παραπέρα εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στην Ουκρανία απομυθοποιούνται οι επαγγελματίες του πολέμου


Οι στρατοί που γεννιούνται μέσα σε επαναστάσεις έχουν ένα πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους. Είναι μαζικοί και ενθουσιώδεις, διότι η δυναμική των επαναστατικών ημερών, η ιδεολογία και η πίστη που απορρέουν από αυτή, φέρνει άφθονο ανθρώπινο δυναμικό στα πεδία των μαχών και του προσδίδει, αν όχι στο τεχνικό επίπεδο, μαχητική αξία, που διαμορφώνει ένα είδος πολέμου, όχι αυτόν που διεξάγεται από επαγγελματίες του πολέμου.

Ο κλέψας του κλέψαντος


Η ανησυχία, η έννοια, η αγωνία για την τύχη των αρχαιολογικών θησαυρών και των υλικών σπαραγμάτων της ιστορικής στίγμης στις εμπόλεμες ζώνες είναι εύλογη και απολύτως αναγκαία.

Οι λαοί πληρώνουν το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος του πολέμου

*

Όλο και περισσότερο αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο οι οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας πως οι λαοί είναι αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης. 

Ο χίτλερ μαθαίνει για την απεργία της ΕΝΕΔΕΠ

 
Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
04/05/1825

Γεννιέται ο βιολόγος Τόμας Χάξλεϊ, ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου.

04/05/1919

Φοιτητές διαδηλώνουν στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, διαμαρτυρόμενοι για τη Συνθήκη των Βερσαλλιών που εκχωρούσε κινεζικά εδάφη στην Ιαπωνία. Ξεκινά το αντιιμπεριαλιστικό επαναστατικό «κίνημα της 4ης Μαΐου».