Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΝΑΤΟική υποχρέωση η επιτήρηση από την Ελλάδα του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας

Η επίσκεψη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια από τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα.

Βίντεο αφιερωμένο στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

Δείτε βίντεο του ΠΑΜΕ με απόσπασμα από την ταινία «Θανάση, σφίξε και άλλο το ζωνάρι» με τον Ηλία Λογοθέτη.
Το βίντεο αφιερώνεται στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που επιχειρεί να κάνει Συνέδριο παρωδία και στη Ρόδο.

(My) Market(ing) συλλογής οδηγιών

«Όμως, πέραν των νεοφιλελεύθερων ονειρώξεων του “μητσοτακισμού”, τα όσα εξιστορούμε αποτελούν μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θέλει τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να επιβάλλουν με φωτιά και σίδηρο τους ρυθμούς τους στους προμηθευτές τους, οι οποίοι με τη σειρά τους- άλλο που δεν ήθελαν- προχωρούν σε κατάφωρες μορφές εκμετάλλευσης του εργατικού δυναμικού τους’»

Ξετσίπωτο «ξέπλυμα»

Την επέτειο των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ διάλεξαν η κυβέρνηση και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας για να διακινήσουν ξανά στο λαό το προκλητικό παραμύθι ότι η κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά (και) την «άμυνα», δηλαδή η βαθύτερη εμπλοκή στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, είναι τάχα «στην υπηρεσία της κοινωνίας και των αναγκών της»! Αρθρογραφώντας στην «Αυγή», ο υπουργός επιχειρεί έως και αυτήν τη βρώμικη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όπου η κυβέρνηση διεκδικεί ρόλους πρωταγωνιστή και «γεωπολιτικού μεντεσέ» σε ολόκληρη την περιοχή, να τη φέρει στα μέτρα του κάλπικου διλήμματος «πρόοδος - συντήρηση»!

«Ευρωσκεπτικιστές» και «ευρωλάγνοι» είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος

«Αυτοί που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας είναι μάχιμοι άνθρωποι από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, από τους αγρότες, από τους επαγγελματίες, από τους ανθρώπους των γραμμάτων, του πολιτισμού, από τις ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματος.

«Να μάθει κι ο δικός μας κόσμος, και η αντίδραση, πως το Κόμμα δεν πέθανε»

– Αν εμείς εδώ σηκώσουμε τα χέρια και το Κόμμα όξω πάψει να παλαίβει, τότε στον αιώνα τον άπαντα Επανάσταση δε γίνεται. Κίνημα χωρίς αισιοδοξία δε μπορεί να υπάρχει, αλλά και να πιστεύουμε πως ο Μεταξάς θα πέσει σε λίγες μέρες, μήνες το πολύ!…Αν προσέξατε, το μεγαλύτερο ποσοστό των δηλώσεων ανθρώπων αναλογεί στους υπεραισιόδοξους…

Σαν σήμερα, στις 2 του Απρίλη 1994, σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του κομμουνιστή δάσκαλου, λογοτέχνη, μαχητή – Πολιτικού Επίτροπου του ΔΣΕ, Κώστα Πουρναρά (Μπόση).