Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Λέβ Γιασίν


Λέβ Γιασίν, η «μαύρη αράχνη»

 Στις 22 Οκτωβρίου 1929 γεννήθηκε ο  Σοβιετικός τερματοφύλακας Λεβ Γιασίν. «Mαύρη Αράχνη» τον αποκαλούσαν, από τον συνδυασμό της απίστευτης ευλυγισίας που διέθετε και της επιμονής του να αγωνίζεται πάντοτε ντυμένος στα μαύρα, θεωρείται ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του 20ού αιώνα από την διεθνή ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής ποδοσφαίρου. 

Μαζί στον αγώνα για ναυτική εκπαίδευση με βάση τις δικές μας ανάγκες!


Σπουδαστή, σπουδάστρια στην Ακαδηµία Εµπορικού Ναυτικού

Σε καλωσορίζουµε στην Ακαδηµία!

Σου ευχόµαστε καλή αρχή!

Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα…


Κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβει να μεταφράσει στα αγγλικά την παροιμία και να την πει στον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, για να μην έχει απορίες…

Οι «υπογραφές» της Γαλλίας έχουν αξία όσο και το μελάνι που ξοδεύουν

Άλλο ένα γεγονός που αποδεικνύει ότι οι «υπογραφές» της Γαλλίας έχουν αξία όσο και το μελάνι που ξοδεύουν. Ο Γαλλικός ιμπεριαλισμός δείχνει το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο σε όσους θεωρούν ακόμη – το 1985 – τη Γαλλία, πατρίδα της «δικαιοσύνης», της «ισότητας» και της «ελευθερίας».

Ο δίκαιος αγώνας των εκπαιδευτικών ενοχλεί την κυβέρνηση που καταφεύγει στον αυταρχισμό απέναντι σε κάθε μορφή αντίστασης


Ο δίκαιος αγώνας των εκπαιδευτικών, ο οποίος αγκαλιάζεται από ευρύτερα τμήματα του λαού, ενοχλεί την κυβέρνηση που καταφεύγει στον αυταρχισμό απέναντι σε κάθε μορφή αντίστασης. 

Η αιτία είναι ότι αυτός ο αγώνας βάζει εμπόδια στην προώθηση ενός αντιδραστικού νόμου και μιας πολιτικής που έχει καταδικαστεί από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών. 

Δάχτυλο Κυρίου

 


Δάχτυλο Κυρίου

Στην Εκκλησία δεν κολλάει

Ανδρέας Καρκαβίτσας


Στις 22 Οκτωβρίου του 1922 άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μαρούσι από φυματίωση του λάρυγγα ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ο θεμελιωτής της προοδευτικής πεζογραφίας. Δημοκράτης στην ιδεολογία του, νατουραλιστής στην τέχνη του, δόξα των ελληνικών Γραμμάτων, είναι ένα πνευματικό κεφάλαιο που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Το «νέο σχολείο»...


Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.

Ομνύει στην «πράσινη μετάβαση» που φέρνει ενεργειακή φτώχεια και αναζητά μέτρα - «ασπιρίνες» για τις αυξήσεις


Με περισσότερα κίνητρα στα αρπακτικά της «πράσινης ανάπτυξης», η οποία φέρνει περισσότερη ενεργειακή φτώχεια στους λαούς, απαντάει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην «ενεργειακή κρίση». Την ίδια ώρα, για τα ευάλωτα λαϊκά νοικοκυριά προκρίνονται ορισμένα ψίχουλα, σαν την επιδότηση – κοροϊδία του ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, που σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις δραματικές αυξήσεις στα τιμολόγια.

Στοιχεία - καταπέλτης για τον χυδαίο αντικομμουνισμό και τις εμφυλιοπολεμικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ


Εκδικάστηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο η απαράδεκτη αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Σε συνέχεια των δηλώσεων καταδίκης της απαράδεκτης δίωξης, το «παρών» μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου έδωσαν βουλευτές του ΚΚΕ, συνδικαλιστές από διάφορους χώρους, απόστρατοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τα ΜΜΕ. Η παρουσία τους αποτέλεσε ηχηρό μήνυμα καταδίκης του αντικομμουνισμού και κάθε προσπάθειας να ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση και ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.

Με εφόδιο την τρίχρονη αγωνιστική δράση στους αγώνες του αύριο

Αδιάκοπη δράση για την ανατροπή των αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που τσακίζουν τις ζωές μας
 
Με τη συμμετοχή 325 αντιπροσώπων από 95 πρωτοβάθμια σωματεία, που εκπροσωπούν πάνω από 25.000 συνταξιούχους, άρχισαν και ολοκληρώθηκαν χθες, με την εκλογή νέας διοίκησης, οι εργασίες του 23ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ενός συνεδρίου με το οποίο κορυφώνεται μια τρίχρονη αγωνιστική δράση της Ομοσπονδίας και των σωματείων μελών της, μέσα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, καθώς εκτός των μεγάλων οξυμένων προβλημάτων για τα οποία έδωσαν αποφασιστικές μάχες, αντιμετώπισαν και τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία.

Οργή για την απόκρυψη στοιχείων


ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεκίνησε μετά από τρία χρόνια η διαδικασία με κατάθεση μελών της οικογένειας

Ξεκίνησε χτες με πλήθος διαδηλωτών έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την άγρια δολοφονία του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που συνέβη τον Σεπτέμβρη του 2018, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/10/1797

Ο 28χρονος Γάλλος Αντρέ Ζαν Γκαρνερέν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποίησε αλεξίπτωτο, πραγματοποιώντας πτώση από αερόστατο σε ύψος 3.200 ποδών.