Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

«Θα είναι μια δραστήρια και έντονη χρονιά το 2021»


«Θα είναι μια δραστήρια και έντονη χρονιά το 2021, ούτως ώστε αυτές οι διεκδικήσεις να πάρουνε μία μορφή πιο συγκεκριμένη και περισσότερο μαζική», τονίζει ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς, μιλώντας στο «902.gr».

“Σήμερα τα φώτα κι ο Φωτισμός και χαρά μεγάλη κι αγιασμός…”


Θυμηθείτε τους κυρίους και τις κυρίες του πολιτικού και μιντιακού μας συστήματος πως άφριζαν ενάντια σε Πολυτεχνείο και επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Θυμηθείτε πως ούρλιαζαν ότι οι λαικές συγκεντρώσεις (με τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων) ήταν “παρανομία”.

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στο αποκορύφωμα του


Ο πρόεδρος του γενικού συμβουλίου (ΔΑΚΕ) σε συμφωνία με τη ΔΗΣΥ, έκλεισε με το έτσι θέλω το σύστημα μετάδοσης της τηλεδιάσκεψης. Ως ΔΑΣ καταθέσαμε σχέδιο απόφασης. Το ίδιο έπραξαν και άλλες παρατάξεις με προτάσεις και σχέδια ψηφισμάτων. Οι ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ με σχεδιασμό διαλύουν συνεδριάσεις του γενικού συμβουλίου, όταν φτάνει η ώρα της ψήφισης προτάσεων και αποφάσεων (ειδικά αν υπάρχουν προτάσεις για κινητοποιήσεις), γιατί στο γενικό συμβούλιο δεν έχουν την πλειοψηφία για να τις αποτρέψουν.

Συνωστισμός έξω από εκκλησίες

Μητρόπολη Χανίων

Μετά από διαπραγματεύσεις και μουτράκια εκατέρωθεν κυβέρνηση και εκκλησία βρήκαν την λύση

Η κυβέρνηση απαγόρευσε εκκλησία δεν υπάκουσε κι έτσι όμορφα προχωράμε με ότι αποφάσισε η εκκλησία.

Χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη, ο λαός μας να σταθεί όρθιος και δυνατός!


Χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη, ο λαός μας να σταθεί όρθιος και δυνατός! Το φωτεινό μέλλον θα έρθει με την οργάνωση της πάλης, με την κοινωνική συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα κοινωνία, στην οποία θα βρουν ικανοποίηση οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Ο Λένιν στην απομόνωση


Τον Δεκέμβρη του 1895 ο Λένιν συνελήφθη για την επαναστατική του δράση. Ύστερα από φυλάκιση, τον Φλεβάρη του 1897 εξορίστηκε για τρία χρόνια στη Σιβηρία. Εξέτισε την ποινή του στο χωριό Σούσενσκοε ή Σούσα όπως το έλεγαν για συντομία.

Το χωριό ήταν μεγάλο με μερικούς βρώμικους δρόμους γεμάτους σκόνη. Η ζωή εκεί ήταν φθηνή. Tον πρώτο χρόνο, με το επίδομα που έπαιρναν οι εξόριστοι – 8 ρούβλια το μήνα – ο Λένιν μπόρεσε να πληρώσει το νοίκι του. Ύστερα από έναν χρόνο, μετακόμισε σε μεγαλύτερο σπίτι, αφού έμεινε μαζί με τη συντρόφισσά του Ναντέζντα Κρούπσκαγια η οποία αρχικά ήταν εκτοπισμένη στην Ούφα.

Καθόλου μακριά


Η εξέλιξη με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Νίμιτς» στον Περσικό Κόλπο ανεβάζει για μια ακόμα φορά την ένταση και επιβεβαιώνει ότι η ευρύτερη περιοχή παραμένει κρίσιμο σημείο σύγκρουσης ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, για την κυριαρχία τους πάνω στους παγκόσμιους δρόμους του εμπορίου και της Ενέργειας.

Μαζί στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

 


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αναβαθμισμένο ρόλο αναλαμβάνει από φέτος και για τρία ολόκληρα χρόνια, εντός πλαισίου ΝΑΤΟ, το Γ' Σώμα Στρατού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στον καταμερισμό αποστολών της λυκοσυμμαχίας.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Παρασκευή 01/01/2021 και έως το 2023, το Γ΄ ΣΣ, χαρακτηρισμένο ως NATO Rapid Deployable Corps - Greece (NRDC-GR, Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ), αναλαμβάνει εντός της Συμμαχίας το ρόλο της Χερσαίας Διοικήσεως Πολλαπλών Σωμάτων Στρατού (Multi-Corps Land Component Command/MC LCC).

Συμβολική κινητοποίηση με τρακτέρ από Αγροτικούς Συλλόγους

Η νέα κακοκαιρία έφερε ξανά στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα

Σε συμβολική αγωνιστική δράση προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας Αγροτικοί Σύλλογοι από την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου, που συσπειρώνονται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε προγραμματισμένους εμβολιασμούς


Το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε προγραμματισμένους εμβολιασμούς υγειονομικών επεσήμανε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας τη Δευτέρα 4 Γενάρη στο «Action 24». Πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα έπρεπε να παραδεχθεί το πρόβλημα για να μπορέσει να λυθεί.

Τα σχολεία θα έπρεπε να λειτουργήσουν με όρους υγιεινής και ασφάλειας


Τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν παίρνει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ανέδειξε ο αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Δημήτρης Λάμπρου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/01/1412

Γεννιέται η Ζαν Ντ' Αρκ (Ιωάννα της Λορένης), εθνική ηρωίδα της Γαλλίας.

06/01/1449

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου στο Μυστρά.