Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Ένα διαφορετικό επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων

Μια όμορφη και δημιουργική πρωτοβουλία της ΟΒ ΟΣΕ της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ πάρθηκε φέτος για τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνίδι ενόψει και της Οικονομικής Εξόρμησης.

Στο δρόμο προς τον τερματισμό, οι παίκτες εξερευνούν πολλές περιόδους της Ιστορίας του Κόμματος, σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν

Αγαπημένη μας Τερψιχόρη, γονατίζουμε και σου ζητούμε ταπεινά συγγνώμη


Ανοιχτή επιστολή ΚΚΕ

Με ανοιχτή της επιστολή που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (στις 27/12) η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, κόρη της μαέστρου και μουσουργού Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, ιδρύτριας και διευθύντριας της ιστορικής Χορωδίας Τρικάλων, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απουσία εκπροσώπου του ΚΚΕ στην κηδεία της μητέρας της.

Απαντώντας, σε ανοιχτή της επιστολή η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

Η ένταση της εκμετάλλευσης, πάει χέρι χέρι με ... καπιταλιστικής ανάπτυξης


Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα να θεωρεί ότι τους έχει και υποχρέωση επειδή επιστρέφουν - μόνο στους πιο φτωχούς - ένα από τα δέκα που τους κλέβουν με την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Να ρίξει στο καλάθι των αχρήστων την προσπάθεια της ΝΔ να παρουσιάσει το μέρισμα ως «τεκμήριο» της απατηλής «ανάπτυξης για όλους», όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με το εφεύρημα της «δίκαιης ανάπτυξης».

Αυτό που αποδεικνύεται τελικά είναι ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη πάει χέρι χέρι με την ένταση της εκμετάλλευσης, με το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ικανοποιηθούν οι

Η σφαγή του Ρομπόσκι: 8 χρόνια αναζητείται δικαιοσύνη


Το απόγευμα της 28 Δεκέμβρη 2011, μια ομάδα 38 χωρικών με 50 μουλάρια φορτωμένα με τρόφιμα και καύσιμα, μπήκαν στο δρόμο της επιστροφής για το Ρομπόσκι, από τα παραμεθόρια χωριά του Ιράκ, στα τουρκοϊρακινά σύνορα, στην επαρχία Σιρνάκ. Εκείνη η Τετάρτη  ξεκίνησε σαν άλλη μια συνηθισμένη μέρα.

Στα πλαίσια των συμφωνιών για ανταλλαγή πληροφοριών με την Τουρκία (από τον Νοέμβρη του 2007), ένα αμερικάνικο μη επανδρωμένο

Σύντροφοι, ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ

Ήταν Σάββατο, 28 Δεκέμβρη του 1991. Το φύλλο υπ’ αριθμόν 5231 του Ριζοσπάστη ήταν άλικο, ματοβαμμένο. Ισορροπούσε μεταξύ θρήνου και συμπαράστασης. Ακόμα πιάνεις την εφημερίδα στα χέρια σου σήμερα και αισθάνεσαι τριάντα χρόνια αργότερα το μούδιασμα των φύλλων της. Μυρίζεις το δάκρυ των Συντρόφων που κυλούσε πάνω απ’ τις πρέσες την ώρα που τα τύπωναν. Αν πλησιάσεις το αυτί σου, ακούς τα σφιγμένα τους δόντια να τρίζουν, όταν βάζουν στο πρωτοσέλιδο τον τίτλο “ΕΛΠΙΔΑ η πάλη των λαών.” Το χαρτί του Ριζοσπάστη για μία ακόμη φορά έπρεπε να ατσαλώσει τα μόριά του, για να κρατήσει σφιχτά δεμένο ένα ολόκληρο Κόμμα, έναν ολόκληρο λαό, ένα ολόκληρο ιδεολόγημα.

Η λογική του «νόμος και τάξη» στρέφεται ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα

Το βασικό πρόβλημα της αστυνομίας είναι ο προσανατολισμός της, ο οποίος «ήταν, είναι, και θα είναι η καταστολή», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σχολιάζοντας τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», το πρωί του Σαββάτου 28 Δεκέμβρη, υπογράμμισε πως η λογική του «νόμος και τάξη» στρέφεται απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και γενικά σε όσους αντιστέκονται.

Η αφαίμαξη των συνταξιούχων συνεχίζεται και με τη ΝΔ


Μια νέα κρυάδα πήραν  οι απόμαχοι της δουλειάς αφού στις πληρωμές που  έγιναν  εξαϋλώθηκε  το εναπομείναν  ΕΚΑΣ  στην βάση των  «μνημονιακών» δεσμεύσεων  που ψήφισαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και λοιπά αστικά κόμματα.
Η αφαίμαξη των συνταξιούχων συνεχίζεται, ως απόρροια  μιας βάρβαρης πολιτικής εις βάρος ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά στην ζωή τους και σήμερα ζούνε στα όρια της σχετικής και απόλυτης φτώχειας.

Προκαλούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής


 «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» – Αναθάρρησαν λόγω Αδαμαντίας.

Η κατάπτυστη τοποθέτηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή έδωσε φτερά στους ευσεβείς πόθους του Νίκου Μιχαλολιάκου και τους λοιπούς ναζί της εγκληματικής οργάνωσης και αδημονούν για ρεβανς.

Ο κανονιοβολισμός της Θεσσαλονίκης


Πυροβολικό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας βάλλει κατά θέσεων του κυβερνητικού στρατού στην Θεσσαλονίκη, 28/12/1948,. 

Τμήματα πεζικού και ιππικού του ΔΣΕ ενεργούν επιχειρήσεις στους συνοικισμούς της Καλαμαριάς, Τούμπας, Καρπουτζίδας, στις αποθήκες Ντουντουλάρη, το σιδηροδρομικό σταθμό ΣΕΔΕΣ και μια σειρά στρατιωτικούς στόχους.

Ο κανονιοβολισμός της Θεσσαλονίκης

Οι Βρετανοί καταφέρνουν να καταλάβουν ολόκληρο το Ψυρρή


Έπειτα από σκληρή μάχη, 28/12/1944, οι Βρετανοί καταφέρνουν να καταλάβουν ολόκληρο το Ψυρρή και προωθούνται προς το Μεταξουργείο. Οι ΕΛΑΣίτες υπερασπιστές του πολέμησαν μέχρι την τελευταία σφαίρα. Ελάχιστοι κατάφεραν να διαφύγουν. Το βράδυ, μικτό απόσπασμα του ΕΛΑΣ ενήργησε καταδρομική επιχείρηση, φτάνοντας έως την οδό Πειραιώς και καταφέροντας σημαντικές απώλειες στον αντίπαλο. Ανάλογες καταδρομικές επιθέσεις έγιναν και σε άλλα σημεία της Αθήνας. 

Οι επιχειρήσεις των Βρετανών προς Φάρο-Κατσιπόδι και σε διάφορα σημεία ανατολικά της Λεωφόρου Συγγρού αναχαιτίστηκαν με επιτυχία.