Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Αυτός είναι ο εχθρός...


Το σύστημα… ο καπιταλισμός τους και ιδιαίτερα στο ιμπεριαλιστικό του 
στάδιο είναι ο εχθρός… 
Σε αυτόν στοχεύστε… 
Τα πρόσωπα και τα κόμματα που τον υπηρετούν, αποτελούν απλά τους 
διαχειριστές του…
τους «υπαλλήλους» του…

Ψηλά την κόκκινη σημαία, σύντροφοι!


Η μάχη των διπλών εκλογών της 26ης Μαϊου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ έδωσαν με το κεφάλι ψηλά εναν σκληρό αγώνα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε κλίμα πόλωσης και κυριαρχίας κάλπικων διλημμάτων.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, το ΚΚΕ κατάφερε να σταθεί όρθιο.

Πρώτο στασίδι... στη διαφήμιση και την ενίσχυση της ιδιωτικής Ασφάλισης

Χαρακτηριστικές παρεμβάσεις των Α. Πετρόπουλου - Γ. Βρούτση σε σχετική ημερίδα, με... μαέστρο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Σε ημερίδα για τη διαφήμιση και την ενίσχυση της ιδιωτικής Ασφάλισης έσπευσαν χτες, πριν καλά καλά κλείσουν οι κάλπες της περασμένης Κυριακής, επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, όπως ο υφυπουργός

Φτάνει στην Αθήνα, ύστερα από 9 χρόνια κράτησής του σε ελληνικές φυλακές και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου

Φτάνει στην Αθήνα,29/05/1945, ύστερα από 9 χρόνια κράτησής του σε ελληνικές φυλακές και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου της Γερμανίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης.


Η ζωή με τη δράση του δεν ξεχωρίζουν
 

Είναι δύσκολο να σκιαγραφήσεις τη ζωή και τη δράση του Νίκου Ζαχαριάδη. Του κομμουνιστή, που για 25 ολόκληρα χρόνια ως Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, συνέδεσε τη ζωή και τη δράση του, αδιάσπαστα και τα δύο, με την ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα και την επαναστατική λαϊκή πάλη με επικεφαλής την εργατική τάξη και το κόμμα της, το ΚΚΕ.

Βήμα πραγματικού απεγκλωβισμού η ενίσχυση του ΚΚΕ

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ένα σερί εκλογικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, είναι το νέο στοιχείο που προέκυψε από τις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.

Αξιοποιώντας αυτό το αποτέλεσμα, η ΝΔ παίζει τώρα τα ρέστα της για να κατοχυρώσει το προβάδισμα που απέκτησε ενόψει των βουλευτικών εκλογών και να συνεχίσει με αυτοδύναμη κυβέρνηση το αντιλαϊκό έργο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι γελοίος ακροδεξιός ψεύτης


Είναι ευυπόληπτος πολιτικός  
Η περίπτωση Βελόπουλος


«Ξεπροβάλλει» το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο πίσω απ' τον αχό

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΕΕ

 Με αφετηρία τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» αναφορικά με τη μάζα των πρωτογενών πλεονασμάτων στους κρατικούς προϋπολογισμούς της επόμενης περιόδου και τις διαβεβαιώσεις που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο, εξελίσσονται στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο οι αντιλαϊκές διεργασίες και τα παζάρια γύρω από τις «εκκρεμότητες» της 3ης «μεταμνημονιακής αξιολόγησης» και των άλλων «οροσήμων» που έχουν προβλεφθεί για την ερχόμενη 4ετία, μέχρι και το 2022.

Τα διλήμματα...

Πριν καλά καλά κλείσουν οι κάλπες της Κυριακής, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, από κοντά και το ΚΙΝΑΛ, ρίχνουν «ανανεωμένα» τα ίδια ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα που αξιοποίησαν το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να εγκλωβίσουν ξανά το λαό στη δικομματική εναλλαγή και συνολικότερα στην πολιτική για τα συμφέροντα του κεφαλαίου που από κοινού υπηρετούν.

Γεννιέταιο κορυφαίος συνθέτης και αρχιτέκτονας Ιάννης Ξενάκης

Γεννιέται, 29/5/1922, ο κορυφαίος συνθέτης και αρχιτέκτονας Ιάννης Ξενάκης. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ την περίοδο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, τραυματίστηκε στις μάχες του Δεκέμβρη του 1944 και κατόπιν διέφυγε παράνομα στη Γαλλία όπου διέπρεψε.

 Οι «γαλαξίες» του στοχαστή μουσικού