Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου 2015: Σταθμός στην ιστορία της πολιτικής απάτης

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Πρόκειται για ημερομηνία σταθμό όσον αφορά την πολιτική απάτη που εκπροσωπούν τα κόμματα της ολιγαρχίας, με πρωταγωνιστή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη κινητοποίηση για την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη κινητοποίηση και πορεία αγώνα Πάτρα – Ρίο για την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Στο τέλος της πορείας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καστελλοκάμπου και της Επιτροπής Αγώνα

Όχι στην παράδοση των Αγράφων σε επιχειρηματικά συμφέροντα

Στο Μνημείο της Νιάλας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής όσοι συμμετείχαν στην πεζοπορία ενάντια στα σχέδια παράδοσης των βουνοκορφών των Αγράφων σε επιχειρηματικά συμφέροντα για την εγκατάσταση 650 ανεμογεννητριών.

Συμμετείχαν σωματεία και φορείς της Καρδίτσας που έχουν συγκροτήσει το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα, αλλά και μια σειρά σύλλογοι και φορείς

Διαφθορά και αντιλαϊκή πολιτική οι δυο όψεις του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος

Αν κάτι αποδεικνύουν οι νέες αποκαλύψεις -ένθεν κακείθεν- και τα αλληλοκαρφώματα, είναι η βαθιά σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος, όπου η μια του όψη είναι η διαφθορά και τα πάρε δώσε με επιχειρηματίες, ενώ η άλλη είναι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που υπηρέτησαν όλοι τους τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα.

Εργάτης στη βιομηχανία κρέατος στη Γερμανία


Ένας Ρουμάνος εργάτης στη βιομηχανία κρέατος, στη Γερμανία, αφηγείται.
* * * * *

Υπερωρίες

Δούλεψα στο εργοστάσιο Tönnies για δύο χρόνια. Σπάνια τελειώναμε στο 8ωρο. Συνήθως εργαζόμουν για 12-13 ώρες. Γράφαμε τις υπερωρίες αλλά ποτέ δεν τις πληρωνόμασταν.

Το μαύρο άσπρο...

Το μαύρο άσπρο επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση, επιχειρηματολογώντας υπέρ του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ψέματα, συκοφάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, αντιδραστικές έννοιες και ορισμοί, προπαγάνδα που εξ ορισμού θεωρεί «εχθρό» τον αγωνιζόμενο λαό, αλλά και αποπροσανατολισμός με προβοκατόρικες τοποθετήσεις: Ολα μαζί μπαίνουν στο μπλέντερ, τόσο των άρθρων του νομοσχεδίου όσο και των παρεμβάσεων κυβερνητικών στελεχών.

Να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις!

Η ελευθερία του λόγου μαζί με την ελεύθερη έκφραση των συνδικαλιστικών, πολιτικών και κοινωνικών αιτημάτων, αποτελούν τη βάση των λαϊκών δικαιωμάτων στην αστική δημοκρατία. Οι δημόσιες συναθροίσεις, δηλαδή οι διαδηλώσεις και πορείες, αποτελούν τη συλλογική έκφραση αυτών των δικαιωμάτων, είναι συστατικά της λειτουργίας ενός δημοκρατικού καθεστώτος. Γι' αυτό και τα αστικά Συντάγματα κατοχύρωναν διαχρονικά το δικαίωμα των συναθροίσεων.

Να σμίξουμε με το ΚΚΕ για μια ζωή στο ύψος των αναγκών μας

Σημείο συνάντησης Ελλήνων και μεταναστών εργατών ήταν και φέτος το Πάρκο Φιξ στην Αθήνα που γέμισε από τις αγωνίες και τα όνειρα ανθρώπων όλων των ηλικιών που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για 19η χρονιά, με σύνθημα «ο ιός είναι ο καπιταλισμός κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος!».

Όλοι οι συνταξιούχοι δικαιούνται Κοινωνικό Τουρισμό


Αθήνα 2/7/2020

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Μετά από 9 χρόνια συνεχών περικοπών στα προγράμματα Κοινωνικού  Θεραπευτικού Τουρισμού, εκδρομών, αγοράς βιβλίων, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων.Έγινε κατορθωτό μετά από συνεχείς επαφές της ΣΕΑ με το Υπουργείο Εργασίας και Τουρισμού να βρουν ικανοποίηση ορισμένα από τα αιτήματα μας. 

Φωτογραφία του Ιωσήφ Στάλιν στο Βερολίνο


Ο Ιωσήφ Στάλιν δεσπόζει σε μία από τις κεντρικότερες οδούς του ισοπεδωμένου Βερολίνου, δύο μόλις μήνες μετά την άνευ όρων συνθηκολόγηση και παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 5 Ιουλίου 1945.

Στις 9 Μάη 1945 ώρα 0:43 η υπογραφή της Πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας.

«Η Ρόζα της εκπαίδευσης, της επανάστασης»

Αρχίζει την λειτουργία του, 5/10/1944, στην Τύρνα Θεσσαλίας παιδαγωγικό φροντιστήριο υπό την διεύθυνση της κομμουνίστριας παιδαγωγού Ρόζας Ιμβριώτη.
Η δική μας «Κόκκινη Ρόζα»

Η κομμουνίστρια παιδαγωγός Ρόζα Ιμβριώτη γεννήθηκε το 1898 και έζησε μέχρι το 1977. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπλήρωσε τις σπουδές της στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Ο ΕΛΑΣ υπάγεται στο Βρετανικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής


Ο ΕΛΑΣ υπάγεται, 5/7/1943, στο Βρετανικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής.

«Ως προς το ΕΑΜ ο πρώτος μας στόχος είναι να του αποσπάσουμε τον ΕΛΑΣ. Αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν κατορθώσουμε να υπογραφεί το Σύμφωνό μας από τον ΕΛΑΣ αντί του ΕΑΜ... Ο δεύτερος στόχος συνίσταται στην αποκοπή των δημοκρατικών, καθώς και της μη κομμουνιστικής μάζας από τους κομμουνιστές ηγέτες της».
Ε. Μάγιερς1