Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Απροσμέτρητο


Ο παλαίμαχος Βρετανός ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ τέθηκε εκτός BBC εξαιτίας ενός σχολίου του στο Twitter για τη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης.

Το σχόλιό του δεν άρεσε στο κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης, όπου ο Λίνεκερ παρουσιάζει μία από τις δημοφιλέστερες αθλητικές εκπομπές, και έτσι η διοίκηση του σταθμού τού έδειξε την πόρτα. Οι αντιδράσεις του κοινού, αλλά και των συνεργατών του, ανάγκασαν το BBC κακήν κακώς να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να επαναφέρει τον Λίνεκερ. Κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η κατάληξη αν δεν υπήρχε τόση κατακραυγή και ζημιά στην τηλεθέαση του σταθμού.

Καθαρό


«Οσο και να χρειαστεί, όμως, θα συνεχίσω. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους από τους συλλόγους της Καλαμαριάς και τη γειτονιά, που μου στάθηκαν, και κυρίως το ΚΚΕ, τους ανθρώπους του, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν εμπράκτως, αν και δεν ήμουν καν ψηφοφόρος του Κόμματος, και ήρθανε και μου σταθήκανε με βουλευτές και έκαναν ό,τι μπορούσαν. Κανένας άλλος δεν με βοήθησε και αυτό δεν το ξεχνώ».

«Φακέλωμα» των απεργών δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με «υπογραφή» Βορίδη


Σε «φακέλωμα» των δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν απεργία, για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, έχει προχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την «υπογραφή» του υπουργού Εσωτερικών, Μ. Βορίδη.

Την Πέμπτη απεργούμε! Κανένας για δουλειά, ξεσηκωμός!


 Μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας είναι η Πέμπτη 16 Μάρτη και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι μαζικοί φορείς, οι φορείς της νεολαίας δίνουν τη μάχη για να αποτελέσει η κινητοποίηση νέο σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα για την προστασία της ζωής του λαού, ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους και του «κόστους - οφέλους» που έφερε την τραγωδία στα Τέμπη.

Το πόρισμα έχει βγει...


Ηταν συγκλονιστικά τα απεργιακά συλλαλητήρια την περασμένη Τετάρτη. Πώς να σταθεί απέναντι σε αυτό το ποτάμι οργής το θράσος του …«ανθρώπινου λάθους»;

Πώς να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες «όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα», προωθώντας την αντιλαϊκή πολιτική της «απελευθέρωσης»;

«Το όνομα και το έργο του θα ζήσουν στους αιώνες»


 «Στις 14 του Μάρτη το απόγευμα, στις τρεις παρά τέταρτο, έπαψε να σκέφτεται ο μεγαλύτερος σύγχρονος στοχαστής. Μόλις τον είχαμε αφήσει μονάχο του δυο λεπτά και τον βρήκαμε όταν ξαναμπήκαμε στο δωμάτιό του ήσυχα αποκοιμισμένο στην πολυθρόνα του - αλλά για πάντα.

Ώρα μάχης για την απεργία!


Την Πέμπτη απεργούμε! Με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες στους δρόμους, η πρωτοφανής αγωνιστική δράση που συνεχίζεται εδώ και δύο βδομάδες για το έγκλημα στα Τέμπη, θα δώσει «βήμα» στις ευρύτερες διεκδικήσεις, για να πάψουν οι ζωές των εργαζομένων να αποτελούν «κόστος».

Ακρίβεια και χρέη «θερίζουν» τα λαϊκά σπίτια


 Υπέρογκες αυξήσεις σε Ενέργεια και τρόφιμα συνεχίζουν να ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα και τα λαϊκά νοικοκυριά εξακολουθούν να κόβουν από παντού για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε έναν μόλις χρόνο οι τιμές στο φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 37,1%, τα στερεά καύσιμα κατά 25,3%, ενώ σε γαλακτοκομικά και αυγά είχαμε αύξηση 25,2%, σε λάδι και λίπη 22,9%, σε κρέατα 22% και στο ψωμί και τα δημητριακά 16,8%.

«Μπούκωσε» από πολεμικό υλικό η Αλεξανδρούπολη


Περίπου 1.500 τεμάχια οπλισμού, μέσων και πολεμοφοδίων ξεφόρτωσαν οι Αμερικανοί την προηγούμενη βδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, σε άλλη μια διεκπεραίωση υλικού τους προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της περιοχής ως αμερικανοΝΑΤΟικού προπυργίου, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας.

Με πάθος

 
Στις 22/7/2016 συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2012/34/ΕΕ (...) για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου». Ελεγε τότε εκ μέρους της κυβέρνησης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ:

Να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα!


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 Την κατακραυγή εργαζομένων και βιοπαλαιστών αγροτών για το νομοσχέδιο - τερατούργημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ιδιωτικοποιεί ακόμα περισσότερο το νερό, μετέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας χτες στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/03/1489

Η βασίλισσα της Κύπρου, Κατερίνα Κορνάρο, πουλάει το βασίλειό της στους Βενετούς και αναχωρεί από το νησί. Αρχίζει η περίοδος της Βενετοκρατίας στην Κύπρο, που θα λήξει το 1571 με την κατάληψη της Μεγαλονήσου από τους Οθωμανούς.