Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ξεχώρισαν στα γήπεδα και στους λαϊκούς αγώνες


 Αθλητές που μέσα απ' τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ συμμετείχαν στην Αντίσταση

Τη δική τους σημαντική συμβολή στην αντίσταση του λαού ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή, την περίοδο του '40, είχαν άνθρωποι του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, που συμμετείχαν στον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ενάντια στους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Απ' τον ουρανό;


Στις συνήθεις προειδοποιήσεις για αυτοπροστασία από τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» εξαντλήθηκε ξανά χτες η ...προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ariel», που αναμενόταν να πλήξει την Αττική. «Ο σώζων εαυτόν σωθείτω», δηλαδή, με τα κυβερνητικά επιτελεία να κουνούν προκλητικά το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, ειδικά τώρα που ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του.

Σπαζοκεφαλιές με άρωμα (νατοϊκης) Τουρκίας...


- Ξέρει κανείς ποια μέρα θα επιβληθούν κυρώσεις στην ΝΑΤΟϊκή Τουρκία που αναθεωρώντας στην πράξη για μια ακόμη φορά τα ανατολικά της σύνορα - που καθορίστηκαν με την συνθήκη της Λωζάνης - ξεκινώντας στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και το βόρειο Ιράκ; Ή μήπως αυτός ο "αναθεωρητισμός" της Νατοϊκής Τουρκίας δεν μετράει όσο ο αναθεωρητισμός του Πούτιν; Τελικά ισχύει αυτό που επαναλαμβάνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η κυβέρνηση ότι «δεν υπάρχει καλός και κακός αναθεωρητισμός» ή για κάποιους αναθεωρητισμούς τηρείται... σιγή ιχθύος;

Με μεγάλη συγκέντρωση στη Βουλή διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο - έκτρωμα


«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-λαιμητόμος της δημόσιας περίθαλψης. Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών. Υγεία δωρεάν για όλο τον λαό. Όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους»
. Αυτό το μήνυμα έστειλε η μεγάλη διαδήλωση υγειονομικών, εργατικών σωματείων και άλλων φορέων έξω από τη Βουλή, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Να απορριφθεί και να αποσυρθεί το ν/σ έκτρωμα για την υγεία


Βρισκόμαστε εδώ σε συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς γιατί αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης πρέπει να απορριφθεί απ´ το ελληνικό κοινοβούλιο, πρέπει να απορριφθεί απ’ όλες τις πτέρυγες, έχει απορριφθεί απ’ τον ίδιο τον ελληνικό λαό και απ’ το σύνολο των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών και των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας. 

Το χρονικό των Δεκεμβριανών, μέρα τη μέρα


 Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επιδιώξεις τους καθόριζαν από την πρώτη στιγμή του πολέμου τη στρατηγική και τακτική των Αγγλων και μπροστά στην εκπλήρωσή τους δεν είχαν τον παραμικρό δισταγμό.

Νέοι μποναμάδες στους επιχειρηματικούς ομίλους...


 ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 ...και τα ρέστα «εθελοντική φορολογία» για τους εφοπλιστές

Το νέο «συνυποσχετικό» με τους εφοπλιστές, οι οποίοι είχαν την «καλή διάθεση» να αυξήσουν το πουρμπουάρ της «εθελοντικής φορολογίας» τους κατά 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο, έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση παρουσιάζοντάς το μάλιστα και ως κατόρθωμα, την ώρα που σπάνε το ένα πίσω από το άλλο τα ρεκόρ της κερδοφορίας, ενώ και ο ελληνόκτητος στόλος αναδεικνύεται για μια ακόμα χρονιά ο μεγαλύτερος παγκοσμίως.

Χτυπάει κατά κύματα τα λαϊκά νοικοκυριά


 Κατά κύματα χτυπάει η ακρίβεια τα λαϊκά νοικοκυριά, που δεν προλαβαίνουν πλέον να πιάσουν στα χέρια τους τον μισθό του μήνα και αυτός «εξαφανίζεται» μέσα σε λίγες μέρες. Τα καταναλωτικά προϊόντα, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα πάγια έξοδα του σπιτιού έχουν εδώ και μήνες τόσο υψηλό κόστος, που πλέον αναγκάζονται να κόψουν από βασικές ανάγκες σε διατροφή, θέρμανση, μετακίνηση και πολλά άλλα. Και το μαρτύριο δεν έχει τέλος.

Συνεχίζονται οι παραδόσεις πυρομαχικών στην κυβέρνηση Ζελένσκι


Συνεχίζονται οι παραδόσεις πυρομαχικών από πλευράς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κυβέρνηση του Κιέβου, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι η εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα δεν έχει πάτο.

Ερώτηση για την άρνηση του Φεστιβάλ Αθηνών να παραχωρήσει στον Χρήστο Λεοντή το Ηρώδειο


Ερώτηση

προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Για την άρνηση του Φεστιβάλ Αθηνών να παραχωρήσει στον Χρήστο Λεοντή το Ηρώδειο

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι το Φεστιβάλ Αθηνών «επιβραβεύει» την 60χρονη μουσική προσφορά του σπουδαίου συνθέτη Χρήστου Λεοντή με τον αποκλεισμό του από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2023.

Παραμένει στα ύψη ο πληθωρισμός σε Ελλάδα και Ευρωζώνη


Στα ύψη παραμένει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωζώνης, αποτυπώνοντας ένα μέρος μόνο από την γενικευμένη ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο λαός.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Eurostat, ο εναρμονισμένος ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 9,% τον Νοέμβριο, έναντι 9,5% τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 10%, από 10,6% του Οκτώβρη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/12/1664

Η Πορτογαλία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Καλό μήνα