Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό

Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό

Συγγραφέας: ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η παρούσα έκδοση, που είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς, αναφέρεται στις κατακτήσεις στην πρώτη χώρα που ξεκίνησε την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Blue Horizon: Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή στον καπιταλισμό;

Ποια δύναμη μετατρέπει τους ανθρώπους σε τέρατα ικανά να δολοφονήσουν έναν συνάνθρωπό τους, ρίχνοντάς τον στην θάλασσα; Το φρικιαστικό έγκλημα στο «Blue Horizon» είναι απότοκο της αποκτήνωσης μιας κοινωνίας η οποία βρίσκεται βουτηγμένη μέχρι το μεδούλι στον ατομισμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Την ανθρώπινη ζωή, την οποία οι εφοπλιστές της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Blue Horizon» την αποτίμησαν ήδη: Ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο και δώρο ένα αναψυκτικό!

Σε πανστρατιά για πλημμύρες και πυρκαγιές


Συνεδρίασε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η οποία συζήτησε με βάση τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο, καθώς και για τα καθήκοντα του Κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Για την καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής που αφήνει απροστάτευτο το λαό από τις φυσικές καταστροφές

 
Δυστυχώς δεν μπορούμε να μην ξεκινήσουμε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου με τις νέες, τραγικές συνέπειες από τις βροχές που έχουν στοιχίσει ξανά ανθρώπινες ζωές, κατεστραμμένες υποδομές, πλημμυρισμένα σπίτια, μαγαζιά, καλλιέργειες.

Ό,τι αντικρίζουμε ξανά αυτές τις μέρες, οι εικόνες ανείπωτης καταστροφής είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχουν γίνει, με ευθύνη κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης, προκειμένου να προστατευτούν ολόκληρες περιοχές, ανθρώπινες ζωές, περιουσίες.

Κυκλοφορεί με κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δημοτικές περιφερειακές εκλογές 2023

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9-10 Σεπτέμβρη κυκλοφορεί το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δημοτικές περιφερειακές εκλογές 2023.

Ιούλιος Φούτσικ

 

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1943 εκτελείται στο Βερολίνο ο Ιούλιος Φούτσικ. Στέλεχος του τσεχοσλοβάκικου κομμουνιστικού κινήματος, συγγραφέας, κριτικός και δημοσιογράφος, εθνικός ήρωας της Τσεχοσλοβακίας.

Ο Φούτσικ γεννήθηκε το 1903 και από νεαρή ηλικία άρχισε να εργάζεται ως συντάκτης στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τσεχοσλοβακίας «Ρούντε Πράβο», ενώ το 1921 έγινε μέλος του Κόμματος.

Ψηφοδέλτια μάχης

 

1.284 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πάνω από 21.000 δημοτικοί απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους όλης της χώρας.

Στα ψηφοδέλτια βρίσκονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές πρωτοπόροι στα σωματεία τους και στους χώρους δουλειάς, που μπαίνουν μπροστά, συγκρούονται με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και το κράτος της, την αντεργατική πολιτική, που πάνω της «ανθίζει» η άγρια εκμετάλλευση.

Που πρωταγωνιστούν στους αγώνες για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, για να γυρνούν οι εργαζόμενοι αρτιμελείς και ζωντανοί στο σπίτι τους.

Τα Συνδικάτα θα οργανώσουν την αντίσταση ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα

 
Έκτρωμα που νομιμοποιεί τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς χαρακτήρισε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM».

Όπως είπε, με το νέο νομοσχέδιο εντείνεται να κάνουν οι εργαζόμενοι 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, λόγω της τεράστιας ακρίβειας και της δύσκολης ζωής που έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους.

Κανείς να μη συμβιβαστεί...

Αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν προχτές το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, με τον 36χρονο που ρίχτηκε σαν τσουβάλι στη θάλασσα και τον άφησαν να πνιγεί στις δίνες της προπέλας. Καμία δικαιολογία, κανένα άλλοθι, κανένα «νομικό - τεχνικό» εφεύρημα δεν μπορεί να σκεπάσει την απανθρωπιά αυτής της δολοφονικής ενέργειας και τους αυτουργούς της.

Οχι μόνο εκείνους που πέταξαν τον άτυχο νέο στο αφρισμένο νερό, εμποδίζοντάς τον με ζήλο να ανέβει στο πλοίο, αλλά και το μεγάλο αφεντικό, την ακτοπλοϊκή εταιρεία, που δεν έκανε τίποτα για να τον σώσει από βέβαιο πνιγμό, συνέχισε το δρομολόγιο σαν να μη συμβαίνει τίποτα και στη συνέχεια προσπάθησε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της.

Ενισχύστε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων


Στις 8 Οκτώβρη στις περιφερειακές εκλογές, ενισχύστε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Σωτήρη Αβραμόπουλο. «Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων» αναφέρεται στο σποτ της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας!

 

Οι βασικές πλευρές υγείας και ασφάλειας της εργασίας από τη σκοπιά των αναγκών των εργαζόμενων, αλλά και τα εμπόδια που μπαίνουν από την εχθρική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε απόψε στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Μεταλλωρύχων, Τροφίμων Ποτών και των Σωματείων Μετάλλου, Επισιτισμού - Διανομέων, ΟΤΑ, στην πορεία προς το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη ΔΕΘ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 08/09/1821

Ο Φιλικός αρματολός επαναστάτης Γεωργάκης Ολύμπιος βάζει φωτιά στη μπαρουταποθήκη της Μονής του Σέκου στη Μολδαβία και ανατινάσσεται στον αέρα μαζί με τους συντρόφους του για να μην πέσει στα χέρια του Οθωμανικού στρατού.