Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Οι φαντάροι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ


Την ίδια ώρα που ο λαός της χώρας μας ακόμη θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς του από το έγκλημα στα Τέμπη, ένα διαχρονικό έγκλημα που έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου μέχρι σήμερα, ένα άλλο είναι σε εξέλιξη.

Ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας


 ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Αθανάσιο Μπούρα

Αθήνα 14-3-2023

Πορεία προς τη Βουλή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού Τμήματος



Πορεία, που ξεκίνησε από τις πύλες των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» με κατάληξη τη Βουλή, πραγματοποιείται, μετά από κάλεσμα της 5μελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του Παίδων «Αγ. Σοφία», στο πλαίσιο της σημερινής στάσης εργασίας που έχει κηρυχτεί, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού Τμήματος.

Νικολάι Μπουχάριν


Η υπόθεση Μπουχάριν - Ρίκοφ

Από την τελική ομιλία του Στάλιν στην ολομέλεια της ΚΕ του ΠΚΚ(μπ), 5 Μάρτη 1937, γίνεται φανερό ότι επιδιώκεται η ενίσχυση της ιδεολογικοπολιτικής καθοδήγησης του Κόμματος στην εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, η ιδεολογικοπολιτική ισχυροποίηση του ίδιου του κόμματος, η ενίσχυση των δεσμών του με τις μάζες, η ένταση της επαγρύπνησης, με δεδομένη τη δράση αντισοσιαλιστικών-αντικομματικών στοιχείων, η ενίσχυση του ελέγχου της Κομματικής δράσης από τα κάτω, από τις ΚΟΒ, την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, ως πολιτική αντιμετώπισης της «εσωτερικής απειλής». Ολ' αυτά τα μέτρα, παραμονές μάλιστα του πολέμου, αποσιωπώνται από τους αστούς δημοσιολόγους, όχι μόνο γενικά ως πολιτική του Κόμματος.

Τα άλλα «Τέμπη»


Συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη σημαίνει να μείνει έξω από το κάδρο η πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, που υπηρέτησαν και υπηρετούν εναλλάξ οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Αυτή βρίσκεται πίσω από τα απανωτά «ατυχήματα», την απαξίωση υποδομών και τελικά τον τραυματισμό ή τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, νέων στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Κανένας για δουλειά, όλοι στους δρόμους γιατί οι «ζωές μας δεν είναι κόστος»!

Αύριο απεργούμε! Διαδηλώνουμε σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας! Βροντοφωνάζουμε πως οι ζωές μας δεν είναι «κόστος». Λέμε «ως εδώ» στην πολιτική που θυσιάζει όλες τις λαϊκές ανάγκες στον βωμό του κέρδους!

Συντριβή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους μετά από εμπλοκή με ρωσικά μαχητικά


Την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφώσει η τεράστια όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, ήρθε να επιβεβαιώσει η κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από ρωσικά μαχητικά (σύμφωνα με τις ΗΠΑ) ή η πτώση του επειδή οι χειριστές του έχασαν τον έλεγχο κατά την διαδικασία αναχαίτισης και εμπλοκής (σύμφωνα με τους Ρώσους).

Υπερασπίστηκε την «σωτήρια απόφαση» της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ!


Να βγάλει έξω από το κάδρο των ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη την πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, για ...ευνόητους λόγους, αφού αυτή η εγκληματική πολιτική φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του κόμματος του και μάλιστα θα συνεχίσει να την εφαρμόζει πιστά εάν αναλάβει εκ νέου την κυβέρνηση. 

Εγιναν ατυχήματα και στη Σοβιετική Ενωση...

Ηλεκτρικό τρένο ΕΣΣΔ 1925


Με αυτήν τη διαπίστωση προσπάθησε να απαντήσει
μια γνωστή για τον αντισοβιετισμό της αρθρογράφος στη λαϊκή κατακραυγή για τις συνεχείς θυσίες που γίνονται στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Το επιχείρημα θα ήταν για γέλια αν δεν αφορούσε το ζήτημα της καταδίκης των συνενόχων για τη μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη. Ας δούμε όμως ορισμένα στοιχεία για τα περίφημα «σιδηροδρομικά ατυχήματα του σοσιαλισμού», στα οποία αναφέρεται το άρθρο...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/03/1884

Γεννιέται ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Ο Α. Σικελιανός έδρασε μέσα από το ΕΑΜ Διανοουμένων - Καλλιτεχνών και για αυτή τη δράση του στη συνέχεια υπονομεύτηκε τρεις φορές στην υποψηφιότητά του για το βραβείο Νόμπελ. Διετέλεσε επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

ΆγγελοςΣικελιανός