Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ταξική συνείδηση !

                                         Ο Μάξιμος επιμένει στο κουκουλέ

Το λες και "a priori" ταξική συνείδηση !

Δημοκράτες με περικεφαλαία

                                                             Δημοκράτες με  περικεφαλαία

Ζούμε σε έναν πλανήτη που κολυμπάει στην ιδεολογία και έχει μόνο ιδιωτικούς στρατούς -λες και υπάρχουν εθνικοί…- αλλά έφτασε στο χείλος του πολέμου, γιατί δεν μπορεί να αντέξει ούτε μια βδομάδα χωρίς κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η πρωτιά του ΚΚΕ στη Δανία


Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ που ζούμε στη Δανία, χαιρετίζουμε όλους και όλες όσους έφτασαν στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο, όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, όσους συνέβαλαν, για να αναδειχθεί το ΚΚΕ σε πρώτο κόμμα στη Δανία με ποσοστό 25%.

Για δυόμισι μοναδούλες...


Τρεις μέρες πέρασαν από τις εκλογές και οι φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες δείχνουν αμείωτο ενδιαφέρον για το ΚΚΕ, το εκλογικό του αποτέλεσμα και τα συναισθήματα των μελών του το βράδυ της Κυριακής.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιούνη


 Στοιχείο πρώτο: Ποτέ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων της χώρας (με εξαίρεση τις ειδικές συνθήκες του 1974) ο δεύτερος δεν είχε διαφορά από τον πρώτο της τάξης των 20 μονάδων (στις 21 Μάη) και πάνω από 22 μονάδες (χτες).

Στοιχείο δεύτερο: Ποτέ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που (θεωρητικά) διεκδικούσε την διακυβέρνηση δεν υπέστη καθίζηση 12 και 14 περίπου μονάδων από τις προηγούμενες εκλογές.

Ατζέντα της κυβέρνησης τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που κάθε άλλο παρά οδηγούν σε «καλύτερους μισθούς, Υγεία και κράτος»

 

Όπως είχε τονίσει προεκλογικά το ΚΚΕ, η θητεία της νέας κυβέρνησης της ΝΔ έχει ως κύρια ατζέντα την υλοποίηση των αντιλαϊκών όρων και προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης που κάθε άλλο παρά οδηγούν σε "καλύτερους μισθούς, Υγεία και κράτος" προς όφελος του λαού.

Γιατί αυτοί είμαστε!!!!

 

*

Γιατί αυτοί είμαστε!!!!

Λουίτζι Πιραντέλο


Η μυθ-ιστορία του Πιραντέλο

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στο λιμάνι Εμπέντοκλε (Εμπεδοκλής) του Τζιρτζέντι (Αγκριτζέντο, δηλαδή του αρχαιελληνικού Ακράγαντα) της Σικελίας,  

Επιτάχυνση μέτρων ενίσχυσης των κερδών των ομίλων με το λαό στη γωνία


Η επιτάχυνση των πολιτικών νέας ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους ήταν κεντρικό στοιχείο των τελετών παράδοσης – παραλαβής βασικών υπουργείων.

Δεν προκάλεσε καμία έκπληξη αφού η νέα κυβέρνηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής κατέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό για την βελτίωση της ζωής του αν ο ίδιος δεν διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. 

«Δυναμική» αντιπολίτευση


Πριν καλά καλά ορκιστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, πριν ακόμα καθίσουν στα έδρανά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να δίνουν «δείγματα γραφής» της «αντιπολίτευσης» που σκοπεύουν να ασκήσουν.

Κρουαζιέρα


«Τρίτος πόλος η αντισυστημική δεξιά» διαβάζουμε σε ...«πατριωτική» εφημερίδα, που στις μισές σελίδες «παίζει μπάλα» για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες μισές ξεπλένει την ακροδεξιά και τα φυντάνια της.

Συνομίλησαν για τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο


 Την ανάγκη να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να μην διαταραχθεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή, πρόταξαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Θα ήθελαν


«Χωρίς αντιπολίτευση και αντίπαλο» ονειρεύονταν χτες την κυβέρνηση της ΝΔ διάφοροι δημοσιολόγοι και επιτελεία. Αν μιλάμε φυσικά για τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, όπως και τα διάφορα ακροδεξιά μορφώματα που θα πλαισιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική, «τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα»...

Μια μέρα σαν τη σημερινή

28/06/1867

Γεννήθηκε  ο Λουίτζι Πιραντέλο. Ιταλός θεατρικός συγγραφέας («Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», «Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε», «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» κ.ά.). Βραβεύτηκε με το βραβείο «Νόμπελ» το 1934.

28/06/1912

Γεννιέται η Αμαλία Φλέμινγκ, σύζυγος και συνεργάτιδα του Βρετανού επιστήμονα Αλέξανδρου Φλέμινγκ, ο οποίος ανακάλυψε την πενικιλίνη.