Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Κόκκινες σταγόνες στο μαύρο ωκεανό

Αποτελέσματα Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων στις Ευρωεκλογές

Ιταλία
To KK στην Ιταλία είναι μια λογική αφετηρία μιας τέτοιας παρουσίασης, έχοντας υπόψη τόσο τον ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ στην συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, δανείζοντάς του το λογότυπό του, όσο και το πολύ καλό αποτέλεσμα του.

ΣΥΡΙΖΑ: Το καλύτερο «πλυντήριο» της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ έδωσε μάχη στις εκλογές της 26ης Μάη να εκφραστούν και στην κάλπη μια σειρά θετικές διεργασίες που αναπτύσσονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνουν το κεφάλαιο, η ΕΕ και τα κόμματά τους.

Η Παρισινή Κομμούνα πνίγεται στο αίμα

 Η Παρισινή Κομμούνα πνίγεται στο αίμα,28/05/1871 . Η αγριότητα των νικητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σχεδόν 100.000 Παριζιάνοι πλήρωσαν με φυλακή, εξορία, εκτόπιση ή θάνατο. Σ' ένα τηλεγράφημά του, εκείνων των ημερών, ο Θιέρσος (Πρωθυπουργός της Γαλλίας, πρωταγωνιστής της αντεπανάστασης) ομολογούσε: «Η γη στρώθηκε από τα πτώματά τους και το φρικιαστικό αυτό θέαμα θα χρησιμεύσει για να δοθεί ένα μάθημα».

Ριχνόμαστε στη μάχη!

Με παρακαταθήκη τη μεγάλη μάχη που δώσαμε για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, μπαίνουμε «στα γεμάτα» στη νέα μάχη, των εθνικών εκλογών, που θα γίνουν στα τέλη Ιούνη.