Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Μόσχα: Ουρές επισκεπτών έξω από το Μαυσωλείο του Λένιν που ξανάνοιξε μετά από έξι μήνες

Εκατοντάδες άνθρωποι περιμέναν υπομονετικά από χθες το πρωϊ στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας προκειμένου να επισκεπτούν το Μαυσωλείο του Λένιν που άνοιξε ξανά για το κοινό έπειτα από έξι μήνες.

Σύμφωνα με ρώσικα μέσα ενημέρωσης, το Σάββατο η ουρά που δημιουργήθηκε από τους επισκέπτες ήταν τόσο μεγάλη που έφτανε μέχρι τον κήπο του Αλεξάνδρου, που είναι μια απ’ τις δύο πύλες εισόδου στην Κόκκινη Πλατεία.

Η εισήγηση στο 8ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας


Συντρόφισσες και σύντροφοι:

Το άνοιγμα του όγδοου συνέδριου πραγματοποιείται σε υπερβατική ημερομηνία της ιστορίας του έθνους: την 60ή επέτειο της διακήρυξης από τον Comandante en Jefe Fidel Castro Ruz του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της επανάστασης, στις 16 Απριλίου 1961, κλείνοντας τη μάχη την προηγούμενη ημέρα του βομβαρδισμό των αεροπορικών βάσεων, προεόρτια την μισθοφορικής εισβολή στην Playa Girón, οργανωμένη και χρηματοδοτημένη από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως μέρος των σχεδίων να συντρίψει το παράδειγμα της κουβανική επανάστασης και να συνεχίσει την νεοαποικιοκρατική πολιτική της στο νησί, με τη συνενοχή της Organización de Estados Americanos «Οργάνωσης των αμερικανικών κρατών».

Η πρόοδος των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο

Η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου


Η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου 

Περισσότερες από 890 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού έχουν πλέον χορηγηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο (συγκεκριμένα 890.079.619), αριθμός που ισοδυναμεί με 12 δόσεις ανά 100 κατοίκους της Γης. Παρά την πρόοδο πάντως, παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα στα προγράμματα εμβολιασμού, καθώς υπάρχουν χώρες -κυρίως αφρικανικές- που δεν έχουν ακόμη κάνει στους πολίτες τους ούτε μία δόση.

Το 8ωρο δεν είναι ανέκδοτο!


Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας – Η βία τους, η οργή μας 

Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Εμπρός για τα “Σικάγο” της γενιάς μας!

Επίταξη ιδιωτικών μέσων μεταφοράς (ΚΤΕΛ-Τουριστικά) για όσος διαρκεί η πανδημία


Οι νεκροί μας-Τα κέρδη τους !

   Ένας ακόμα συνάδελφος μας οδηγός 43 ετών προστέθηκε στον μακάβριο κατάλογο των νεκρών της πανδημίας που ανακοινώνεται καθημερινά από την κυβέρνηση.

Λίγες μέρες πριν είχαμε την απώλεια ενός άλλου συναδέλφου οδηγού 58 ετών.

 Μέσα σε ένα διάστημα ενός μηνός χάσαμε 4 συναδέλφους και δεν γνωρίζουμε που θα σταματήσει αυτός ο εφιάλτης που ζούμε! 

Επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα Υγείας - Άμεσος διορισμός μόνιμων επιμελητών


Την επίταξη, χωρίς αποζημίωση, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων για να προστεθούν κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την αντιμετώπιση των Covid και non-Covid περιστατικών. Τον άμεσο διορισμό του συνόλου των γιατρών που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις θέσεις επιμελητών που έχουν προκηρυχθεί και την ένταξη των ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Οι μέρες της Κομμούνας» - Μπ. Μπρεχτ


«Οι μέρες της Κομμούνας» («Die Tage der Commune») τιτλοφορείται το αριστουργηματικό θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, γραμμένο στα 1948-1949. Την περίοδο εκείνη ο Μπρεχτ είχε φύγει από τις ΗΠΑ για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η πρώτη παραγωγή του έργου έγινε από τη θεατρική εταιρεία του Μπρεχτ «The Berliner Ensemble» στο Karl Marx Stadt (Chemnitz) το 1956 και η μουσική γράφτηκε από τον συνθέτη Hanns Eisler.

Δρόμοι από ... μετάξι στην «πίσω αυλή της ΕΕ»


«ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ολοένα και μεγαλώνει το αποτύπωμα της Κίνας στα Δυτικά Βαλκάνια, που χαρακτηρίζονται η «πίσω αυλή της Ευρώπης». Η Κίνα επιχειρεί να εδραιώσει την παρουσία της κατά μήκος βασικών χερσαίων και θαλάσσιων οδών, που οδηγούν βαθιά στην Ευρώπη, αξιοποιώντας ευκαιρίες για επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς, όπως οι οδικές, λιμενικές και σιδηροδρομικές υποδομές, οι τηλεπικοινωνίες και η Ενέργεια.

Το παλιό παραμύθι του Τσίπρα σε νέα συσκευασία

Οι απατηλές διακηρύξεις σχετικά με τη δυνατότητα καπιταλιστικής ανάπτυξης «για όλους» αποτελούν σταθερό άξονα της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Το περιτύλιγμα όμως αλλάζει.

Η υπόσχεση του Αλ. Τσίπρα προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό είναι η διαγραφή του - ιδιωτικού αυτήν τη φορά - χρέους. Προτείνει ως λύση για την επανεκκίνηση της οικονομίας τη διαγραφή - μέρους - του χρέους φυσικών προσώπων και κυρίως επιχειρήσεων προς το κράτος και τις τράπεζες, την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προώθηση ενός νέου σχεδίου διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους γενικότερα.

Νέα κινητοποίηση ενάντια στη ρύπανση από τα ΕΛΠΕ

 

Μαχητική κινητοποίηση στις γειτονιές του Ευόσμου και του Κορδελιού πραγματοποίησε απόψε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη δυσοσμία - ρύπανση από τα ΕΛΠΕ, ενώ συνεχίζει τον αγώνα της την Τετάρτη 21 Απρίλη με αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει από το παλιό δημαρχείο του Κορδελιού και θα κατευθυνθεί στα ΕΛΠΕ.

Παρέμβαση στο Σύνταγμα για τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ


Με παρέμβαση στο Σύνταγμα το απόγεμα της Κυριακής, η ΚΝΕ, ξεκίνησε τις δράσεις για τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα, επιδιώκοντας να αναδείξουν την ανάγκη ενίσχυσης και όχι διάλυσης της απεξάρτησης.

Παρουσιάζει ως «κανονικότητα» την τραγωδία που ζει ο λαός


Εικόνα «κανονικότητας» προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, την ώρα που νεκροί και διασωληνωμένοι αγγίζουν νέα θλιβερά ρεκόρ μέρα με τη μέρα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, για πολλοστή φορά η κυβέρνηση επανέλαβε το αφήγημα της «ενίσχυσης» του δημόσιου συστήματος Υγείας, με τον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, να ισχυρίζεται προκλητικά ότι οι απλές κλίνες και οι κλίνες ΜΕΘ «έχουν φτάσει σ' ένα μέγιστο βαθμό».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/04/1587

Ο πρώην πειρατής Βρετανός ναύαρχος σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της ελισαβετιανής βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες.

19/04/1772

Γεννιέται ο Άγγλος οικονομολόγος Ντέιβιντ Ρικάρντο, ιδεολογικός εκπρόσωπος της αγγλικής βιομηχανικής αστικής τάξης στην περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης και της πάλης των αστών κατά της αριστοκρατίας των γαιοκτημόνων. Κύριο έργο του ήταν οι «Αρχές πολιτικής οικονομίας και δημοσιονομίας» (1817).