Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Βρε ποιος από του δυο, θα σου πάρει το σπίτι

 Βρε ποιος από του δυο, θα σου πάρει το σπίτι, Ο Κομουνιστής ή ο Νεοδημοκράτη;

Οι ασθένειες είναι κακό πράγμα. Μηδέ της ασθένειας μνήμης εξαιρουμένης


 Οι ασθένειες είναι κακό πράγμα. Μηδέ της ασθένειας μνήμης εξαιρουμένης:

Φέρνει νέες θυσίες για τον λαό στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023

Αρχισε χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023, που προδιαγράφει νέες άγριες θυσίες για τον λαό στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάπτυξης. Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή 25 Νοέμβρη, προκειμένου στις 13 Δεκέμβρη ο προϋπολογισμός να πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια για την έγκρισή του, διαδικασία που θα πρέπει να ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 17 Δεκέμβρη.

Μετά τα βρεφικά γάλατα, αντικλεπτικά και στις … σαρδέλες!


Μετά τις ντροπιαστικές εικόνες με την τοποθέτηση αντικλεπτικών συσκευών στα βρεφικά γάλατα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, σειρά παίρνουν οι σαρδέλες. Και αν το βρεφικό γάλα είναι ένα ακριβό προϊόν που οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανησυχούν μήπως κλαπεί από απεγνωσμένους γονείς που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, τότε ποιο είναι το επιχείρημα για την … ταπεινή σαρδέλα;

Μπαρούχ ντε Σπινόζα

 
Στις 24 Νοεμβρίου 1632 γεννιέται ο Μπαρούχ ντε Σπινόζα. Ολλανδός φιλόσοφος του 17ου αιώνα, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας φιλοσοφίας, κύριος υπέρμαχος της ελευθερίας της σκέψης και του πανθεϊσμού, του οποίου η σκέψη άσκησε τεράστια επίδραση σε μεταγενέστερους στοχαστές.

Ουκρανοί κομάντο έχουν ήδη εκπαιδευτεί στην Ελλάδα από Βρετανούς απόστρατους;


 ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ειδησεογραφικό δίκτυο φέρνει στο φως τη διαδρομή μια ομάδας εκπαιδευόμενων Ουκρανών στρατιωτών από την Πολωνία στην Ελλάδα


Αποκλειστικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» αποκάλυψε την προηγούμενη βδομάδα ότι στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει έτοιμο σχέδιο να παρασχεθεί εκπαίδευση σε Ουκρανούς κομάντο σε τρεις τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας: Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο Αττικής, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και στη Θεσσαλία, ενώ υπάρχει η σκέψη, υπό την επίβλεψη των Αμερικανών, να πάνε και στην Αλεξανδρούπολη.

Το «ακριβό κουβαδάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη


Όλα έχουν ένα όριο
, κύριε Μητσοτάκη.

Πάει πολύ εσείς, ως (πολιτικό) πρόσωπο αλλά και ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ να λέτε αυτά:

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/11/1632

Γεννιέται ο Ολλανδός φιλόσοφος Μπαρούχ Σπινόζα.

24/11/1826

Γεννιέται ο Ιταλός συγγραφέας Κάρλο Λορεντσίνι, δημιουργός του «Πινόκιο».