Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια

 
Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια!!!

Γιάννης Σπαρίδης


Ο Γιάννης Σπαρίδης. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1898.  Πέθανε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου του 1973. Ο Γιάννης Σπαρίδης (πραγματικό επώνυμο Σπανομαρίδης), ήταν λαϊκός κωμικός ηθοποιός, πολύ γνωστός για τον τύπο του Αρμένη που είχε δημιουργήσει και έπαιζε στις επιθεωρήσεις.

Τρώτε μακαρόνια!!!

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ετοιμάζει σκορδομακαρονάδα του φτωχού και ζεσταίνεται με τάμπλετ.

Μας εξηγεί γιατί στο χωριό του δεν έχει κομματόσκυλα και εκπληρώνει το όνειρό του να γίνει οργανωτής συνθημάτων με ντουντούκα. "Πλούσιοι κουφάλες, μας τρώτε τις φαρφάλες!"

Μείωση της κατανάλωσης ρεύματος 6 μ.μ. - 9 μ.μ. ζητά η κυβέρνηση


Αυτοπεριορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τρεις ώρες το απόγευμα ζητά από τα νοικοκυριά η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα αναχαίτισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που πυροδοτείται από τις πολιτικές απελευθέρωσης της Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης» με καύσιμο το φυσικό αέριο, την απολιγνιτοποίηση, το χρηματιστήριο ρύπων και την έμμεση φορολογία στην κατανάλωση. 

Το συμπέρασμα είναι ότι ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στους «ισχυρούς συμμάχους»


 Αν κάτι μένει απ’ την επίσκεψη Σολτς, είναι οι γλυκανάλατες και γενικόλογες αναφορές για “διάλογο με την Τουρκία”, η επιβεβαίωση των μεγάλων αντιθέσεων της ΕΕ για την ενεργειακή πολιτική, τις οποίες πληρώνουν οι λαοί, καθώς επίσης και οι δοσοληψίες οπλικών συστημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, που σηματοδοτούν την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει - χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί - ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα δεν θα επιστρέψουν στα νησιά αλλά θα τοποθετηθούν στον Έβρο!

Η ... κόπρος των δανείων

*

Η υποκρισία χτυπάει «κόκκινο» με αφορμή τον κυβερνητικό βουλευτή - «κοράκι» των «κόκκινων» δανείων. «Πέφτουν από τα σύννεφα» όσοι έχουν συνυπογράψει το πραγματικό έγκλημα: Την πολιτική που νομιμοποιεί την κερδοσκοπία, τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των βιοπαλαιστών επαγγελματιών.

Ιβάν Βλαδιμήροβιτς Μιτσούριν

 
Γεννήθηκε, στις 27 
Οκτώβρη 1855, ο μεγάλος βοτανολόγος Ιβάν Βλαδιμήροβιτς Μιτσούριν.

Πέθανε, στις 9 και 30 το πρωί της 7 Ιούνη του 1935, που τ' όνομά του συνδέεται αδιάρρηκτα με το νέο, ανώτερο σταθμό ανάπτυξης της ματεριαλιστικής επιστήμης για τη ζωντανή φύση.

Αδειο το καλάθι και γεμάτα απόγνωση τα λαϊκά νοικοκυριά


Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά που ζουν τον εφιάλτη του σούπερ μάρκετ και της αδυναμίας να αγοράσουν τα αναγκαία καταναλωτικά προϊόντα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Με τον πληθωρισμό να βρίσκεται πάνω από το 12%, το 83% των καταναλωτών δηλώνει ότι έχει μειώσει δραστικά την αγορά προϊόντων μεταξύ των οποίων και βασικά είδη και το 71% των εργαζομένων δηλώνει ότι «κόβει» από είδη διατροφής! Και δεν είναι μόνο αυτό.

«Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής – Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς»


 Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής – Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς»

Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες «ασκούνται» στη Ρουμανία για την περίπτωση κλιμάκωσης

Εντείνεται η κινητικότητα και στη Λευκορωσία

Με ανοιχτές πλέον «προειδοποιήσεις» για πόλεμο μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας και περίπου 4.700 Αμερικανούς στρατιώτες να έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας, ο κίνδυνος επέκτασης και παραπέρα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Νομοσχέδιο - αιτία πολέμου!

Βαθιά αντιδραστική τομή: Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο που έχει θέσει σε «διαβούλευση» η κυβέρνηση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, παρεμβαίνοντας σε ορισμένους από τους πιο κρίσιμους «κρίκους» του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να επεκτείνει και σε νέα πεδία την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/10/1466

Γεννιέται ο Ολλανδός θεολόγος Χέερτ Χέερτσεν (Έρασμος).

27/10/1728

Γεννιέται ο Τζέιμς Κουκ. Μεγάλος Αγγλος θαλασσοπόρος 

Τζέιμς Κουκ