Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Ειδικό καθεστώς για τα μέλη της «Επιτροπής 2021» ψηφίζει η κυβέρνηση


Προβλέπονται δεκάδες εξαιρέσεις από την ισχύουσα νομοθεσία για φορολογικά και ελεγκτικά ζητήματα

«Κλωβό προστασίας» για τα μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021» δημιουργεί η κυβέρνηση μέσω ειδικής ρύθμισης που εντάσσει στο πολυνομοσχέδιο της που κατατέθηκε την Παρασκευή τα μεσάνυχτα στην Βουλή.

Βενεζουέλα: Εμφύλιος διαφθοράς στην αντιπολίτευση


Η δεξιά αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ταλανίζεται από εμφύλια διαμάχη τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο νέων αποκαλύψεων διαφθοράς που εμπλέκουν κορυφαία αντικυβερνητικά στελέχη. 

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ο φιλο-αντιπολιτευτικός ιστότοπος Armando.info δημοσίευσε ένα ερευνητικό ρεπορτάζ το οποίο υποστήριζε ότι εννιά βουλευτές της Εθνικής

Ο Γιόραν Σίλντ για τον Γιάννη Ρίτσο


O Σουηδός συγγραφέας, Γιόραν Σίλντ ( Göran Schildt) διηγείται στο βιβλίο του με τίτλο «Το νησί της Άρτεμης» ( DIANAS Ö) που εκδόθηκε το 1976, την επαφή του με τον μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

Είχα επαφή με έναν ακόμη φυλακισμένο στην Λέρο, τον Γιάννη Ρίτσο, μεγάλο ποιητή και εθνική συνείδηση της Ελλάδας.

1964: Κηρύσσεται έκπτωτη την ηγεσία της ΓΣΕΕ


Το Πρωτοδικείο Αθηνών, 15/12/1964, κηρύσσει έκπτωτη την ηγεσία της ΓΣΕΕ (Ν.Δ. 4331/1964), διορίζοντας στη θέση της νέα Προσωρινή Διοίκηση, με Γ.Γ. τον κυβερνητικό (της Ένωσης Κέντρου) συνδικαλιστή Ν. Παπαγεωργίου και χρονικό ορίζοντα το 15ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Ο λόχος Κοκκινιάς του ΕΛΑΣ καταλαμβάνουν, το κτίριο της Γενικής Ασφάλειας


Ο λόχος Κοκκινιάς και ο 3ος λόχος Αθήνας του ΕΛΑΣ καταλαμβάνουν, 15/12/1944, το κτίριο της Γενικής Ασφάλειας, ενώ ισχυρές βρετανικές επιθέσεις στο συνοικισμό Κουντουριώτη και το κέντρο του Πειραιά ανατράπηκαν με βαριές απώλειες για τον εχθρό. 

Ωστόσο, ο συσχετισμός δυνάμεων μεταβάλλονταν με ραγδαίους ρυθμούς σε βάρος του ΕΛΑΣ.

Νέα βρετανικά στρατεύματα αποβιβάζονταν και προωθούνταν συνεχώς προς το κέντρο, ενώ οι απαραίτητες και πολυαναμενόμενες