Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

«Ο σοσιαλισμός ανάγκη του καιρού, το δρόμο να φωτίσει στην πάλη του λαού»

Ένα πολύ όμορφο γκράφιτι των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΕΜΠ ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες μέρες οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ.

Εμπνευσμένο από τον ρώσικο κονστρουκτιβισμό, το γκράφιτι «καλωσορίζει» τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!



Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά  τους!

Τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11 Ιούνη

Αυξάνονται οι αποφάσεις και τα αγωνιστικά ραντεβού σε πόλεις όλης της χώρας για τα συλλαλητήρια που οργανώνονται σήμερα Πέμπτη 11 Ιούνη από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», προτάσσουν τα αιτήματα για: Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

«Πάρε ανάσα - Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης»

Αφίσες με σύνθημα «Πάρε ανάσα - Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης» κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ.

Οι αφίσες κυκλοφορούν στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ολοι στο δρόμο!

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων σήμερα το απόγευμα. Το σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά - δεν θα πληρώσουμε ξανά» θα αντηχήσει σε πολλές πόλεις όλης της χώρας, στο πρώτο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και μετά την ανακοίνωση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, με βάση τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της ΕΕ.

Αντιμέτωποι με ακόμα πιο ενισχυμένη εργασιακή ζούγκλα την «επόμενη μέρα»

Αντιμέτωποι με ακόμα πιο ενισχυμένη εργασιακή ζούγκλα την «επόμενη ...Αντιμέτωποι με τη διευρυμένη «ευελιξία» και τις επιπτώσεις της στις συνθήκες αμοιβής, εργασίας και ζωής τους βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου. Τόσο στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων, όσο και στα σούπερ μάρκετ, όπου απογειώθηκε η εντατικοποίηση μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, η «επόμενη μέρα» φέρνει μαζί
Με επιτυχία και με την παρουσία πλήθους εργαζομένων από το χώρο της Υγείας πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο αθεράπευτος ιός είναι ο καπιταλισμός. Συζητάμε για την Υγεία με αφορμή την πανδημία», που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση έγινε στο ανοιχτό θεατράκι στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία