Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή»


 Μερικές μέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κυκλοφόρησε ήδη εκτάκτως το νέο τεύχος του «Οδηγητή». Τα μέλη της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα προμηθεύονται και διακινούν το περιοδικό, με στόχο να φτάσει σε ακόμα περισσότερους νέους το κάλεσμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού!

Στις σελίδες του φιλοξενεί άρθρα για όλα όσα απασχολούν τους νέους, που αυτές τις μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ τούς ξανασυναντούν από κοντά στους χώρους Εκπαίδευσης.

Η Αρμενία έγινε μέλος του Δικαστηρίου της Χάγης που έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

Ολοένα και φουντώνει η κόντρα Αρμενίας - Ρωσίας, που υποτίθεται πως ήταν παραδοσιακά στενοί «σύμμαχοι», αντικατοπτρίζοντας τον βαθύτερο γεωπολιτικό ανταγωνισμό ΗΠΑ - ΕΕ και Ρωσίας στον Νότιο Καύκασο.

Σε μια ακόμη κίνηση που δείχνει τη «φιλοδυτική» στροφή της κυβέρνησης του Νικόλ Πασινιάν, το Κοινοβούλιο της Αρμενίας κύρωσε χτες το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης και έγινε μέλος του. Η επικύρωση επιτρέπει στις αρχές της Αρμενίας να εκτελούν πλέον τα διεθνή εντάλματα του Δικαστηρίου, μεταξύ άλλων εκείνο για τη σύλληψη του Ρώσου προέδρου, Βλ. Πούτιν, για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκέντρωση στη Νίκαια

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Ανταμώνουμε ξανά στην Κοκκινιά των λαϊκών αγώνων, των θυσιών και της μνήμης για να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Ο λαός του Αριστοτέλη έχει συμφέρον να ενισχύσει και στις δύο κάλπες τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

Σε λίγες μέρες ο λαός του Δήμου Αριστοτέλη θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει τους εκπροσώπους του για το επόμενο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου θα κριθεί πόσοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα είναι με την πλευρά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και πόσοι θα είναι με τα κέρδη του κεφαλαίου, με αυτούς δηλαδή που κλέβουν τον ιδρώτα και τον πλούτο του λαού.

«Στάχτη στα μάτια» του λαού το σόου κυβέρνησης και «Lamda» στο Ελληνικό

 

«Το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτώβρη ο πρωθυπουργός μαζί με κουστωδία από κυβερνητικά στελέχη, τον CEO της LAMDA DEVELOPMENT και τον δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού πραγματοποίησαν ένα ακόμα σόου για να διαφημίσουν την παράδοση της τεράστιας έκτασης του Ελληνικού στους επιχειρηματικούς ομίλους, πασπαλισμένη με χρυσόσκονη κοινωνικής ευαισθησίας. Μόνο που ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός…», τονίζουν σε σχόλιό τους η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελληνικού - Αργυρούπολης.

«Όμορφη πόλη είναι η πόλη χωρίς φτώχεια και ανεργία»!


Στις 8 Οκτώβρη, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση»!

 Με ένα σκίτσο ο Πάνος Ζάχαρης, υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Βόρειο Τομέα Αθήνας Αττικής, παρεμβαίνει στην προεκλογική εκστρατεία και στη συζήτηση για τα κριτήρια της ψήφου, καλώντας σε μαζική ενίσχυση του ψηφοδελτίου με το κόκκινο γαρύφαλλο.

"Η πρώτη απεργία της μεταπολίτευσης"


 "Η πρώτη απεργία της μεταπολίτευσης"

Σαν σήμερα, 4 Οκτωβρίου του 1974, ξεσπά απεργία στο εργοστάσιο της "Νational Can" στην Ελευσίνα, όταν απολύθηκε ο πρωτοπόρος εργάτης Δημουλέας, μετα απο συνέλευση 500 εργαζομένων για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τα εξουθενωτικά ωράρια.

Ικανοί για ποιον;


«Ικανός», «συνεργάσιμος», με «επιχειρηματικό πνεύμα», να ξέρει «πώς λειτουργεί η αγορά», να έχει «αναπτυξιακό πρόσημο», να σέβεται τους «δημοσιονομικούς κανόνες»... Αυτά είναι τα κριτήρια «ικανότητας» περιφερειαρχών και δημάρχων με τα οποία η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα καλούν τον λαό να πάει στην κάλπη την Κυριακή.

Πάρτι κερδών οι όμιλοι, κόβει από βασικές ανάγκες ο λαός

Εκτίναξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων για μια ακόμα χρονιά δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με αυτά, το 80% των εταιρειών το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι κερδοφόρες (115 από τις 143), καταγράφοντας κύκλο εργασιών 44,56 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 4,86 δισ. ευρώ, με προοπτική να ξεπεράσουν τα 9 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κοινός τόπος


 «Εχουμε λοιπόν κοινό τόπο να συνεννοηθούμε, αλλά οι πολιτικές πρακτικές και οι επιλογές που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ, υπονομεύουν και τις υποδομές και την ασφάλεια των πολιτών», έλεγε τη Δευτέρα ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Καραμέρος σε ραδιοφωνική εκπομπή, με τον Λαζαρίδη της ΝΔ να στάζει μέλι, απαντώντας ότι «άκουσα κάποιες προτάσεις οι οποίες στην κουβέντα που έχουν ανοίξει θα προσφέρουν θετικά». 

Στην Ολομέλεια το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Τοπική Διοίκηση


Προβλέπει «υπερ-όργανα» υπό ασφυκτικό έλεγχο για την υλοποίηση των «πράσινων» μπίζνες, ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και «στεγανοποίηση» δήμων και Περιφερειών από τις λαϊκές διεκδικήσεις

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο η κυβέρνηση μετατρέπει τους ΟΤΑ σε ακόμα πιο εχθρικούς μηχανισμούς απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και διεκδικήσεις, οι οποίοι θα λογοδοτούν σε τακτά χρονικά διαστήματα για την προώθηση «φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος», που περιλαμβάνει παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, «πράσινες» μπίζνες, παράδοση ελεύθερων χώρων, αιγιαλών, βουνών στα επιχειρηματικά συμφέροντα, σύμφωνα και με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτοί έλειπαν


Διάφοροι όψιμοι ...αντικαπιταλιστές του ΝΑΡ που έτρεξαν να βάλουν πλάτη στο μπλοκ των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ασκώντας άθλια πολεμική στην αγωνιστική Δημοτική Αρχή Πάτρας.

Μέσω του ΠΡΙΝ, λοιπόν, πετάνε σπόντες στα μουλωχτά, ότι η δημοτική αρχή «κινείται στα όρια της χρηστής διαχείρισης», για να τη συκοφαντήσουν ως «συστημική» δύναμη και να την παρουσιάσουν ως «μια από τα ίδια» για τον λαό της Πάτρας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
04/10/1669

 Πέθανε ο Ολλανδός ζωγράφος, Ρέμπραντ (Χάρμενς Ζόον φαν Ράιν).

 Ρέμπραντ