Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Κουτσούμπας τραγούδησε την «άπονη ζωή»

 Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τραγούδησε την «άπονη ζωή» 

Η «κλοπή του αιώνα»


 "Επιχείρηση "κοκο-ντέινερ"

 Το 1973, η χούντα του Παπαδόπουλου (την οποία είχε ορκίσει ο "Κοκός", ο οποίος αργότερα αποπειράθηκε δικό του πραξικόπημα και όταν απέτυχε, έφυγε απο την Ελλάδα και παρακαλούσε τους χουντικούς να επιστρέψει) με μια κίνηση (για δημαγωγικούς λόγους) δήθεν "απαλλοτριώνει", με διάταγμα, την ακίνητη και κινητή βασιλική περιουσία.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για «ΝΑΤΟϊκά νησιά» ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους


Την ώρα που δυναμώνουν οι τουρκικές αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών, όπως και τα παζάρια για νέους εξοπλισμούς με κριτήριο την ενίσχυση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, έρχεται ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει τα ελληνικά νησιά ως "ΝΑΤΟϊκά νησιά", ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις «συνδιαχείρισης» στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ.

Ο ουρανός δικός μας…


Μια συγκλονιστική συναυλία που έγραψε Ιστορία, ήταν αυτή που οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο. 

Μια συναυλία φόρος τιμής σε έναν από τη «μεγάλη τριάδα» του ελληνικού τραγουδιού που έχουν αφήσει πια οριστικά τη σφραγίδα τους στην τέχνη και τον πολιτισμό που εξυψώνει κι ανθρωπεύει τον άνθρωπο.

Προοδευτικός μεσαίωνας


«Η έλλειψη εργατών γης κοστίζει πανάκριβα στην παραγωγική διαδικασία. Σύμφωνα μάλιστα με τους νόμους της αγοράς, η υψηλή ζήτηση αυτού του εργατικού δυναμικού και η μειωμένη προσφορά οδηγούν κατ' ανάγκη σε αύξηση του κόστους απασχόλησής τους». Αυτά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη συμφωνία κυβέρνησης - Αιγύπτου, ανησυχώντας για το αυξανόμενο εργασιακό «κόστος» στον αγροτοδιατροφικό τομέα, που αφορά βέβαια μεγάλες εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις με πολύ προσωπικό.

«115-ΣΕΟ» (Συνεργαζόμενων Εργατοϋπαλληλικών Οργανώσεων)


 Πραγματοποιείται, 15/1/1962, σύσκεψη 55 συνδικαλιστικών οργανώσεων, που αποτελεί την απαρχή της δημιουργίας των «115-ΣΕΟ» (Συνεργαζόμενων Εργατοϋπαλληλικών Οργανώσεων).

Η «βίβλος» του κοινού προγράμματος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ


 «ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στον λαό σχετικά με το ποιο θα είναι το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, ανεξάρτητα ποιοι θα τη συγκροτούν, φροντίζουν να ενημερώνουν κάθε τρεις και λίγο οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Οπως φροντίζουν να καταγράφουν τις «αβεβαιότητες» για την καπιταλιστική οικονομία και τη ...βεβαιότητα για την ύφεση και για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να τη «βγάλουν καθαρή» οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Μέρες Ανατριχίλας


Μέρες ανατριχίλας. Τέτοιες διανύουμε. Και μεγάλης μάλιστα. Εξ ορισμού δεν είναι κακό πράγμα η ανατριχίλα. Μπορεί και να 'ναι από συγκίνηση κι από ευαισθησία μπροστά στο κάλλος. `Η την απέχθεια απ' την άλλη. Την αλλεργία ή την αρρώστια. Οπως άλλωστε και το ρίγος. Μπορεί από δέος ή από ξεπάγιασμα φτώχειας και πυρετό. Μόνο τυχαία δεν είναι πάντως, καθώς υπάρχουν δυο προαπαιτούμενα, όπως το να είσαι ζωντανός κι οπωσδήποτε όχι αναίσθητος.

Έγραψε ιστορία η εκδήλωση


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Καλώς ήρθατε σε αυτή τη μεγάλη συναυλία. Καλώς ανταμώσαμε απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να τιμήσουμε έναν από τους μεγάλους αυτής της χώρας και όχι μόνο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/01/1622

Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Ζαν Μπατίστ Ποκελέν (Μολιέρος). 

Μολιέρος