Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ταμείο για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Στήνουν ταμείο για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ όπου Γης – Παρέμβαση του ΚΚΕ 

Τη σύσταση ενός ψευδεπίγραφου «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη» (ΕΜΕ) πρότεινε χτες η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου προς το Συμβούλιο και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, υιοθετώντας σχετική πρόταση της τελευταίας.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «σφράγισε» το κτίριο και εξαφανίστηκε!

Σε μετρ ...της εξαφάνισης έχουν εξελιχθεί οι εργατοπατέρες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ!
Αφού έβαλαν λουκέτο στο συνεδριακό κέντρο στην Καλαμάτα, όταν αντιπρόσωποι, συνδικάτα και εργαζόμενοι απαίτησαν με τις κινητοποιήσεις τους να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους και εργοδότες, αφού οργάνωσαν μια παρωδία «συνεδρίασης» της διοίκησης της ΓΣΕΕ (που στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ!), εξαφανίστηκαν για πάνω από μια βδομάδα, χωρίς να λένε ούτε πού, ούτε πώς θα γίνει το fast track μονοήμερο «συνέδριο» που έχουν «αποφασίσει» για τις 4 Απρίλη.

Το ράσο στον αγώνα για την πατρίδα

O Ιωακείμ Στρουμπής, κατά κόσμον Χριστόφορος, γεννήθηκε στα Θυμιανά Χίου το 1880.Ο Ιωακείμ πέθανε στις 28 Μαρτίου 1950, πάμπτωχος και φιλοξενούμενος από συγγενείς του.

O Ιωακείμ Στρουμπής (1880-1950) ήταν Έλληνας θεολόγος και Επίσκοπος που διετέλεσε Επίσκοπος Αρδαμερίου, Μητροπολίτης Καρδαμύλων και Μητροπολίτης Χίου.

Η Χίος κατελήφθη το απόγευμα της 4ης Μαΐου του 1941 αμαχητί από τμήμα των στρατευμάτων του Γ΄ Ράιχ, το οποίο είχε φτάσει με γερμανικό μεταγωγικό πλοίο στο νησί.

Αφιέρωμα της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Βίντεο και έκθεση φωτογραφίας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Μέσα από το 15λεπτο βίντεο,ζωντανεύουν οι μνήμες από την έντονη αντιιμπεριαλιστική δράση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, από το Φλεβάρη μέχρι και τον Ιούλη του 1999, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές.

Όλη αυτή η δράση αποτυπώθηκε και από την έκθεση φωτογραφίας. Στο χώρο είχαν τοποθετηθεί ταμπλό που παρουσίαζαν ανά μήνα τις κινητοποιήσεις, από τον Φλεβάρη μέχρι και τον Ιούλη.

Δήλωση μιας εργάτριας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Εργάτες οι γονείς μου, εργάτρια και εγώ.

Κατά διαστήματα πάλευα να τα βγάλω πέρα με το φασόν, άλλοτε εργαζόμουνα και άλλοτε ξέμενα στην ανεργία. Τελευταία δουλεύω σαν εργάτρια καθαριότητας του Δήμου Νεάπολης - Συκεών με 8μηνη σύμβαση.

Συνέδριο της ΓΣΕΕ: ζωσμένο μέσα - έξω από αστυνομικούς και χαφιέδες

Ήταν 28 Μάρτη 1948, όταν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που ήταν ζωσμένο μέσα - έξω από αστυνομικούς και χαφιέδες, ξεκινά τις εργασίες του το 9ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

 Ένα συνέδριο, που αποδείχθηκε πραγματικό φιάσκο για τον διοργανωτή του, ηγέτη των αντικομουνιστικών αμερικανικών συνδικάτων AFL (American Federation of Labor), Irving Brown.

Εκδήλωση της Κ.Ο Κ.Μ του ΚΚΕ

Να ενισχυθεί το ρεύμα της αμφισβήτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών 

Είκοσι χρόνια από το ΝΑΤΟικό έγκλημα  στη Γιουγκοσλαβία! Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί τους, αυτοί που σήκωσαν στους ώμους τους το βάρος της εναντίωσης στο αιματοκύλισμα του γειτονικού λαού και η νέα βάρδια του αγώνα αντάμωσαν το βράδυ της Τετάρτης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη