Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

SMALL COUNTRY BIG CRIMES english subtitles

 
SMALL COUNTRY BIG CRIMES english subtitles

Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, στο πλάι των εργαζομένων, με πιο δυνατό ΚΚΕ


Η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το κίνημα τους τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην δευτερολογία του στην Βουλή, για τις προγραμματικές δηλώσεις, διαμηνύοντας πως το ΚΚΕ πιο δυνατό, μπαίνει μπροστά απέναντι σε αυτή την επίθεση.

Νέο βίντεο δείχνει ότι το σαπιοκάραβο έγερνε επικίνδυνα ώρες πριν την βύθιση

Ενα νέο βίντεο δείχνει πως το σαπιοκάραβο κινδύνευε να βυθιστεί ώρες πριν το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που κόστισε τη ζωής σε εκατοντάδες ανθρώπους που ήταν στοιβαγμένοι πάνω και μέσα στο σκάφος.

Το σαπιοκάραβο βυθίστηκε αργά το βράδυ, ενώ στο βίντεο φαίνεται καθαρά πως το πλοίο έγερνε επικίνδυνα, όταν ακόμα ήταν μέρα, με αποτέλεσμα να πέφτουν στη θάλασσα άνθρωποι από την κλίση του σκάφους! 

Η Κούβα δεν είναι μόνη, η φωνή της θα συνεχίσει να ακούγεται καθαρά στους δίκαιους αγώνες


 Συνέντευξη με τον πρέσβη της Κούβας, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες

Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, για την πάλη που δίνει ο κουβανικός λαός μέσα σε δύσκολες συνθήκες κλιμάκωσης της επίθεσης απέναντι στο Νησί της Επανάστασης, καθώς και για τη μεγάλη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

 
Ο παρατεταμένος καύσωνας που αναμένεται τις επόμενες μέρες στη χώρα επιβάλλει την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης των συνδικάτων για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων. Οι χώροι δουλειάς έχουν ήδη μετατραπεί, με ευθύνη της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, σε κολαστήρια με την εκτόξευση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Πέρσι Μπυς Σέλεϊ

 Πέρσι Μπυς Σέλεϊ, «μεγαλοφυής προφήτης»

Στις 8 Ιουλίου 1822 χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός ναυαγίου στον Κόλπο της Σπέτσα της Ιταλίας, ο Αγγλος ποιητής Πέρσι Μπυς Σέλεϊ. Από τους μεγαλύτερους ποιητές της Αγγλίας, επηρέασε με το έργο του όχι μόνο την αγγλική, αλλά και την παγκόσμια, ποίηση.

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη με ατζέντα - φωτιά για τους λαούς


 Κυριαρχούν οι εξελίξεις στο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου και το ντόμινο των διευθετήσεων που επιταχύνει η όξυνση των ανταγωνισμών

 Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, Τρίτη και Τετάρτη στο Βίλνιους της Λιθουανίας, με όλη την «προεργασία» να σηματοδοτεί νέα κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και γενικότερα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ η ελληνική εμπλοκή βαθαίνει, με «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων την αναβάθμιση της αστικής τάξης, μέσα από την ανάληψη ακόμα πιο επικίνδυνων ρόλων.

Νέο προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα


Νέο εργοδοτικό έγκλημα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή, δουλεύοντας μέσα στο λιοπύρι, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του 902.gr, o εργάτης ανήκε σε ευπαθή ομάδα, καθώς ήταν καρδιοπαθής. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα είχε απαλλαγεί από βαριές εργασίες.

Την αποστολή πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος


Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, ξεπερνώντας ένα σημαντικό όριο στον τύπο των όπλων που προσφέρονται στο Κίεβο στο παλιο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με την Ρωσία.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση. Την αναβάλαμε» για κάποιο χρόνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, προσθέτοντας ότι ήταν αυτό ήταν «το σωστό να γίνει».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν ήδη πάρει τη θέση τους δίπλα στο λαό και τους αγώνες του


Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητούνται από το απόγευμα της Πέμπτης οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες περιγράφουν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης την επόμενη τετραετία.

Η τριήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ομερτά


Ούτε ...μονόστηλο δεν «πέρασε» σε κάποια αστική εφημερίδα ή site για την απεργιακή μάχη των εργαζομένων στον κλάδο του Φαρμάκου που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Κι ας ήταν η πρώτη απεργία μετά τις εκλογές, με νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ.

Κι ας είχε στο επίκεντρο τους μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες (ωράρια κ.λπ.), που κάλπικα βάζουν στην «ατζέντα» της αντιπαράθεσης η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αυτές τις μέρες, με αφορμή τις ντροπιαστικές εικόνες της Ρόδου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 08/07/1815

Μετά τη σύλληψη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο 18ος επιστρέφει ασφαλής στο Παρίσι.

08/07/1822

Χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός ναυαγίου στον Κόλπο της Σπέτσα της Ιταλίας, ο Αγγλος ποιητής Πέρσι Μπυς Σέλεϊ