Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

...Δεν υπάρχει μελέτη

 

του Πάνου Ζάχαρη

«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη


«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τη Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι Αθεράπευτοι»

Χριστούγεννα 1942

- Πατέρα, γιατί σε λένε κολέγα; είπε με δυσφορία το παιδί και στο κακοπαθημένο πρόσωπό του ήταν φανερά τα συναισθήματα που φώλιαζαν μέσα του και του δάγκωναν την ψυχή.

Καπιταλιστική βαρβαρότητα


Παραμονή Χριστουγέννων οι Παριανοί ήρθαν αντιμέτωποι με την ευθύνη περίθαλψης και φιλοξενίας 63 μεταναστών μετά από το ναυάγιο βορειοδυτικά της Πάρου» και υπογραμμίζει πως τόσο η Κομματική Οργάνωση Πάρου του ΚΚΕ όσο και οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» άμεσα κινητοποιήθηκαν οργανώνοντας και συντονίζοντας την υποδοχή και διαμονή των μεταναστών.

Οργιο καταστολής για τις ανάγκες της κερδοφορίας της εργοδοσίας


Γ
ια δεύτερη φορά μέσα στον Δεκέμβρη η εργοδοσία της «Energean» με τις πλάτες της κυβέρνησης επιστράτευσε τα ΜΑΤ, προκειμένου να τσακίσει τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων και να προωθήσει το σχέδιο «αναδιάρθρωσης», δηλαδή των «εθελούσιων» απολύσεων και εργολαβοποίησης που αποτελεί προϋπόθεση για τη «νέα εποχή επενδύσεων» στα «Πετρέλαια Καβάλας».

Πάλι Χριστούγεννα… Πάλι Πρωτούγεννα


Χριστός γεννάται σήμερον,… αδελφοί. Αυτές τις μέρες, τέλος πάντων. Όμως, άμμος οι Θεοί … 

Όμως, άμμος οι Προφήτες … Χριστιανοί. Κρύο…

Συμβαίνουν κι αυτά


 

Διαμαρτυρίες και εκνευρισμό στην ιεραρχία της Εκκλησίας προκάλεσε το δηκτικό σχόλιο του Ηλία Μόσιαλου για τους θεσοβούμενους αρνητές του κορονοϊού.μέτρα

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο πίσω από τα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο


 Δύο ακόμα θανατηφόρα ναυάγια  κατατρεγμένων προσφύγων στο Αιγαίο, μέσα σε ένα 24ωρο, με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, ανάμεσα τους βρέφη και μικρά παιδιά. 

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Χριστούγεννα 1944 στην Λέσβο: Go Back (κολομπάου)


 Το χρονικό των γεγονότων του θρυλικού «Go Back». Σύσσωμος ο λαός της Λέσβου έδιωξε τους εγγλέζους αποικιοκράτες.

Στο ίδιο έργο θεατής ο λαός, με «νέα» και παλιά μέτρα που οδηγούν σε αδιέξοδο


Σ
αν σήμερα, πέρυσι, παρουσίαζε η κυβέρνηση το εμβολιαστικό χρονοδιάγραμμα, λίγες μέρες πριν από τις πρώτες παραλαβές εμβολίων. Ηταν τότε, που με 505 ασθενείς διασωληνωμένους και περίπου 70 θανάτους καθημερινά «δεσμευόταν» ότι με το «όπλο του εμβολίου το 2021 θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία». Από την άλλη, οι υγειονομικοί, παράλληλα με τον αγώνα τους να προστατεύσουν τη ζωή του λαού, έδιναν μάχη για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για περισσότερες ΜΕΘ, για προσλήψεις προσωπικού και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Ο αντισοβιετισμός του οπορτουνιστικού ρεύματος στην Ελλάδα


 Η συμπλήρωση των 30 χρόνων από τις ανατροπές του σοσιαλισμού σήμανε μια νέα αναζωπύρωση του αντισοβιετισμού με σειρά εκδόσεων, εκδηλώσεων, αφιερωμάτων και αρθρογραφίας στον αστικό Τύπο.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι η συκοφάντηση της Σοβιετικής Ενωσης και του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε αποτέλεσε και αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της ιδεολογικής επίθεσης της αστικής τάξης, με διπλό χαρακτήρα και αποστολή.

Μάσκες ΚΝ95: Εκτόξευση τιμών έως και 43% μέσα σε λίγες ώρες

Στα ύψη οι τιμές των μασκών υψηλής προστασίας FFP2 ή Ν95, μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση που επιβάλλουν είτε διπλές μάσκες για τα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 24-26 Δεκέμβρη, ο οποίος κυκλοφορεί από την Παρασκευή:

  • Δυναμώνουμε τον μαζικό αγώνα και τη διεκδίκηση: Εδώ και τώρα ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις – φωτιά στο ρεύμα.

Χρόνια πολλά και αγωνιστικά

 
 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


25/12/1899

Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ.

25/12/1920

Πραγματοποιείται το συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Τουρ (25-30/12/1920). Ιδρύεται το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.