Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ένα τραγούδι για τον Αλέξη Τσίπρα (Ελληνοφρένεια)


 Έμπνευση Κεμαλ

Στίχοι Original: Νίκος Γκάτσος

Μουσική Original: Μάνος Χατζιδάκις

Ωωωω Mon Dieu


Ωωωω Mon Dieu, έρχονται οι Κομμουνιστες κ μας παίρνουν τις έδρες !!

Η Πολωνία ζητά από τις ΗΠΑ να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο έδαφός της

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Πυρηνικά όπλα στο έδαφός της Πολωνίας, μέσω του προγράμματος του ΝΑΤΟ Nuclear Sharing, ζητά η ηγεσία της χώρας από τις ΗΠΑ!

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. «Επειδή η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, απευθυνόμαστε ακόμη περισσότερο σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Nuclear Sharing», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Συνθήκες γαλέρας: Σερβιτόρος κολυμπάει για να παραδώσει την παραγγελία


Για ακόμη μια φορά αναδεικνύονται οι συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στους χώρους δουλειάς του «τουριστικού θαύματος». Αυτήν τη φορά στην Καλλιθέα της Ρόδου, όπου βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media δείχνει έναν σερβιτόρο σε γνωστό beach bar της Ρόδου να παραδίδει παραγγελία σχεδόν... κολυμπώντας!

Νίκησαν και το ημερολόγιο έγραψε 1η Ιούλη

 
Εργαζόμενοι της «Market In» επέστρεψαν στη δουλειά μετά απο έξι χρόνια περήφανου αγώνα

Χτύπησαν κάρτα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια περήφανου αγώνα οι εργαζόμενοι της «Market In» στο κατάστημα της Χ. Τρικούπη στα Γιάννενα. Με ένα ζεστό χειροκρότημα, φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές, τους συνόδευσαν μέχρι την πόρτα, σήμερα το μεσημέρι. Γυρίζουν νικητές γιατί πίστεψαν στη δύναμή τους,  εμπιστεύτηκαν το σωματείο τους, στηρίχθηκαν από τον γιαννιώτικο λαό. Γυρίζουν με ψηλά το κεφάλι. Έκαναν πράξη το σύνθημα: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Η ΕΕ ταΐζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και συνεχίζει τις απαράδεκτες συμφωνίες


Στις αιτίες του προσφυγικού, στάθηκε στην παρέμβασή του στο «ΕΡΤ News» ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, λέγοντας πως «πρόκειται για μία πολιτική της ΕΕ που ταΐζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα σύνορα, στις υπερδομές - φυλακές και συνεχίζει τις απαράδεκτες συμφωνίες ΕΕ - Τουρκίας και του Δουβλίνου, διαμορφώνοντας το έδαφος για τη συνέχιση και τη διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης».  

100% με τον λαό, 100% αντιπολίτευση για τα συμφέροντά του


Την ...αδικήσαμε τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Προεκλογικά γράφαμε και λέγαμε για 350 επιπλέον προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

που περιμένουν στην ουρά για να ψηφιστούν στην τετραετία.

Λαϊκό φροντιστήριο αλληλεγγύης Δήμου Πατρέων


Τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, για άλλη μια χρονιά, γεμίζουν υπερηφάνεια και χαρά την πλατιά οικογένεια του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αρκετοί μάλιστα αρίστευσαν.

Οι ναζί εκτελούν τον αντιφασίστα Βίλεμ Αροντέους

 
"Ας γίνει γνωστό ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δειλοί": Σαν σήμερα, 1η Ιουλίου 1943, οι ναζί εκτελούν τον αντιφασίστα Βίλεμ Αροντέους που ανατίναξε το Ληξιαρχείο του Άμστερνταμ για να σώσει Εβραίους και Ρομά απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί.

Επιβεβαίωση των αγωνιστικών δεσμών με τον λαό, νέες δυνατότητες για τη διεύρυνσή τους


 ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ 

Η διακριτή εκλογική άνοδος του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά είναι το πιο ελπιδοφόρο, το πιο αισιόδοξο μήνυμα της εκλογικής μάχης που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Το ΚΚΕ ανέβασε το ποσοστό του από το 2019 κατά 2,5%, καταγράφοντας 7,7%, ξεπέρασε τις 400.000 ψήφους, κερδίζοντας 100.000 παραπάνω απ' όσες την ίδια χρονιά, και εξέλεξε 6 περισσότερους βουλευτές, φτάνοντας τους 21, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στο πλάι του λαού και της νεολαίας.

Τα κέρδη των μονοπωλίων «πιέζουν» προς τα πάνω τον πληθωρισμό


 Ενώ τα αστικά επιτελεία «κουνάνε το δάχτυλο» στις εργατικές διεκδικήσεις για αυξήσεις μισθών

Κάνοντας ένα «διάλειμμα» στις συνεχείς «νουθεσίες» της ενάντια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών απέναντι στην τεράστια ακρίβεια, ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με έγγραφό της που δημοσιοποιήθηκε χθες «παραδέχεται» ότι τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων είναι αυτά που «πιέζουν» προς τα πάνω τον πληθωρισμό.

21 αγωνιστές βουλευτές στήριγμα του λαού και της νεολαίας


 
Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αποτελείται από 21 αγωνιστές βουλευτές στήριγμα του λαού και της νεολαίας.

Τα κέρδη τους η (ενεργειακή) φτώχεια μας


Στόχο για κέρδη προ φόρων 1,2 δισ. ευρώ
για το 2023 ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ, προαναγγέλλοντας «γενναίο» μέρισμα στους μετόχους την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της, το σχέδιο είναι να γίνει η ΔΕΗ ΑΕ «κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη», με τεράστιες επενδύσεις στις ΑΠΕ και συνέχιση της απόσυρσης από τον λιγνίτη. Προσανατολισμένη στην «πράσινη» ανάπτυξη, ανταγωνίζεται άλλους ισχυρούς ενεργειακούς ομίλους και στην απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, που πληρώνει απ' όλες τις τσέπες και με όλους τους τρόπους ο λαός.

Πρόκληση τα περί πετυχημένης φύλαξης των συνόρων μετά το ναυάγιο της Πύλου


 Λίγες ημέρες μετά από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, με θύματα εκατοντάδες αδικοχαμένους νεκρούς και αγνοούμενους, κι ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές οι επιβαλλόμενες σαφείς απαντήσεις για τις πραγματικές συνθήκες του, είναι πρόκληση οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για την "επιτυχή ελληνική πολιτική φύλαξης των συνόρων". 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 1/07/1804 

Γεννήθηκε η γαλλίδα συγγραφέας, Γεωργία Σάνδη 

Γεωργία Σάνδη