Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Προσφορά στο αρχείο του ΚΚΕ από τον σύντροφο Γιώργο Παντελή

Ο σύντροφος Γιώργος Παντελής, από τον Άγιο Θωμά Βοιωτίας, προσέφερε σήμερα στο αρχείο του ΚΚΕ δημιουργίες και αντικείμενα, υλοποιώντας ταυτόχρονα τη θέληση τη δική του, αλλά και της συντρόφισσας Πόπης Δρίτσα, συζύγου του, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες. Τις δημιουργίες παρέλαβε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ.

Ερώτηση για το απαράδεκτο άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων

 Ερώτηση

Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο αποτελεί νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτή η κίνηση εντάσσεται στην επιδίωξη διαιώνισης της κατοχής στο 37% του νησιού και της προώθησης διχοτομικής λύσης του κυπριακού ζητήματος, που απεργάζονται η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Χρειάζεται συνεχής πάλη από το λαϊκό κίνημα ενάντια στο φασισμό και σε ό,τι τον γεννάει


Το ΔΣ του "ΣΦΕΑ 1967-1974" χαιρετίζει την Απόφαση του δικαστηρίου (7-10-2020) που χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση τη "Χρυσή Αυγή".

Ο Σύνδεσμος μας εδώ και πάνω από δέκα χρόνια καταγγέλλει τις εγκληματικές πράξεις της ΧΑ. Σε όλες του τις εκδηλώσεις στα γραφεία του, στο πολυτεχνείο, στις επισκέψεις σε σχολεία, σε σχολές, σε εργασιακούς χώρους, πάντα αναφερόταν στην εγκληματική δράση της ΧΑ και την ανάγκη πολιτικής απομόνωσης της.

Προσπάθεια ξεπλύματος για αλλαγές που από κοινού προώθησαν στον Ποινικό Κώδικα


Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις δηλώσεις Κοντονή δεν πρέπει να λειτουργήσει ως ένα ακόμη "πλυντήριο" για την ανοχή που υπήρξε από το αστικό πολιτικό σύστημα στη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -τόσο ως προς το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για την εγκληματική οργάνωση, όσο και ως προς το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων- δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

Οι ανώτατες ποινές στους ναζί, δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό


Οι ναζί πρέπει να πάνε φυλακή με τις ανώτατες ποινές καθώς δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ1.

Μαζική, μαχητική κινητοποίηση ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά


Μαχητικά, μαζικά, στον δρόμο του αγώνα, ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, στην επίθεση που έχει εξαπολύσει στα δικαιώματά του σε υγεία, μόρφωση, δουλειά, βρέθηκε και το βράδυ της Τετάρτης ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. 

ΝΑΤΟική «πυξίδα»


Οι κοινές δηλώσεις Στόλτενμπεργκ - Μητσοτάκη επιβάλλουν να ανέβει η επαγρύπνηση του λαού για τις εξελίξεις που «τρέχουν» στην περιοχή, με τη σφραγίδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Μπαίνοντας κατευθείαν στο «ψητό», ο γγ του ΝΑΤΟ χαιρέτισε το γεγονός ότι «η Ελλάδα ξοδεύει το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα» και ότι προχωράει «στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών της, καθώς αυτό θα ενδυναμώσει το ΝΑΤΟ».

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ


Aποκλεισμό του καταδικασθέντος ναζιστή ευρωβουλευτή Γ. Λαγού και τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε σήμερα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Το δωράκι του ΣΥΡΙΖΑ στους ναζί της Χρυσής Αυγής


 Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές του 2019, άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα προδιαγράφοντας έτσι ευνοϊκότερη μεταχείριση για τους χρυσαυγίτες.  Ο νέος Ποινικός Κώδικας μείωσε δραστικά τις ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα οπως δήλωσε ήμερα ο πρώην υπουργός sT. Κοντονής η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθήθηκε παρά τη διαφωνία του: 

Μύρισε το σκοτάδι…


Μύρισε το σκοτάδι. Κι όλη η άβυσσος. Κι άνθισε, φθινοπωριάτικα μπουμπούκιασε, ο τάφος του Παύλου του Φύσσα κι όλων των θυμάτων των φασιστών και των ναζί, όπου γης. Ξεμαγαριάστηκε κι η ντροπή που φορτώθηκε στους ώμους αυτών που δεν έπρεπε. Στον φασίστα δε γυρίζεις το άλλο μάγουλο. Κινητοποιείς το λαό και του κόβει το χέρι. Κι εδώ αποδείχτηκε ότι κάποιοι ανέλαβαν, και μες στο σάπιο σύστημα, την ατομική ευθύνη να μη σιωπήσουν και να πράξουν. Ο νοητός ήλιος της Δικαιοσύνης μπορεί και πρέπει να ιδωθεί ιστορικά πίσω από τους προβολείς. Εκεί που λάμπουν τα μικρά λιθαράκια σα πυγολαμπίδες, μέρα και νύχτα, στο κάρβουνο των καιρών.

Η «φιλελευθεροποίηση» της Χούντας


Ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος διορίζει, 8/10/1973, πρωθυπουργό τον Σπύρο Μαρκεζίνη, ξεκινώντας τη «φιλελευθεροποίηση» της Χούντας, που, σαράντα μέρες αργότερα, θα θαφτεί στο Πολυτεχνείο, το περίεργο καθεστώς της “χουντοδημοκρατίας” και τις αυταπάτες (;) πολλών πολιτικών χώρων -μεταξύ άλλων και του “ΚΚΕ εσ.”- για αυτήν τη διαδικασία.

Ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Παραινέσεις προς τη νέα γενιά»


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εκφωνεί στην Πνύκα, 8/10/1838, την περίφημη ομιλία του «Παραινέσεις προς τη νέα γενιά»

Ξαφνικά, στον χώρο της ομιλίας εμφανίσθηκε «σμήνος χωροφυλακής», αποφασισμένο να διαλύσει τη συγκέντρωση, επειδή προφανώς, τη θεώρησε αντικαθεστωτική.