Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Όταν συνάντησα τον θεατή μου

Γράφει η Ρωξάνη

Τις προάλλες συνάντησα το θεατή μου

Σ΄ ένα σκονισμένο δρόμο

Να κρατά ένα κομπρεσέρ στις γροθιές του

Για ένα δευτερόλεπτο

Μια χούφτα..."άτακτοι στίχοι" για τον Άρη!

προς τιμήν του Πρωτοκαπετάνιου της Αντίστασης...


* Όταν ο καλπασμός του αλόγου σου σιμά στα σύννεφα
αχολογεί παιάνα απειθαρχίας στους αιώνες της υποταγής
αντάμα με το Σπάρτακο, τον Τσε και το Λουμούμπα,
όταν οι άυλες μορφές των ανταρτών μοιράζονται απ' το δικό σου χέρι 

«τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;»

Στο Σιάτλ σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, οι αστυνομικοί, φτάνοντας στο σημείο άρχισαν να ψεκάσουν με χημικά.

Τίποτα δεν υπολόγισαν ούτε το επτάχρονο παιδί που κρατούσε από το χέρι ο πατέρας του.

Ο Μάντο Έιβερι και ο επτάχρονος, έφευγαν από τη σαββατιάτικη λειτουργία στην εκκλησία της ενορίας τους.

Να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της, από 27/5/2020, συνάντησής μας,

Όπως γνωρίζετε, από τότε που έγιναν δεκτά τα αιτήματά μας για καθημερινή διεξαγωγή της δίκης, απαλλαγή των δικαστών και εισαγγελέων που μετέχουν στη σύνθεση από άλλες υπηρεσίες και μεταφορά της από τον Κορυδαλλό στην

«Μητσοτάκης και Τσίπρας διαγωνίστηκαν μπροστά στο κοινό του ΣΕΒ»

Μητσοτάκης και Τσίπρας διαγωνίστηκαν κυριολεκτικά μπροστά στο κοινό του ΣΕΒ για το ποιος είναι ο πιο ικανός "διευθυντής" των συμφερόντων τους.

Ο μεν Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως ο τεχνοκράτης "manager" που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να στηρίξει τα κέρδη της επιχείρησης, ο δε Τσίπρας ως ο φιλεύσπλαχνος

Εμείς θέλουμε λιγότερο ή περισσότερο κράτος;

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό: τι είναι το κράτος;

Το κράτος είναι όργανο ταξικής κυριαρχίας. Μια δύναμη πάνω από την κοινωνία, με ένα σύνολο μηχανισμών, που δε διασφαλίζει γενικά και αόριστα την οργάνωση της κοινωνικής δραστηριότητας -με βασικότερη την παραγωγική διαδικασία-, αλλά την οργάνωση της κοινωνίας με τέτοιον τρόπο που να διασφαλίζει και να διαιωνίζει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης.

Ενταξη στα ΒΑΕ σε νοσοκομειακό προσωπικό


Η Αιτιολογική Εκθεση

Γενικά

Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) καθιερώθηκαν με το νόμο 1846/51, εφαρμόστηκαν το 1964 και αποτελούν μια σημαντική κατάκτηση της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Σε όλους τους εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι εκτίθενται στον επαγγελματικό κίνδυνο, σε μια σειρά από βλαπτικούς παράγοντες και επικίνδυνες καταστάσεις, που μπορεί να επιφέρουν σοβαρή φθορά στη σωματική και ψυχική τους υγεία, να προκαλέσουν επαγγελματικές ασθένειες, ακόμα και εργατικά ατυχήματα.

Αντιλαϊκό «μοντέλο»

Εν αναμονή του χρηματοδοτικού πακέτου της ΕΕ για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τον τίτλο «ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ», η κυβέρνηση και τα επιτελεία της κάνουν λόγο για ένα «νέο παραγωγικό μοντέλο», που θα «μετασχηματίσει την ελληνική οικονομία», θα βελτιώσει «την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητά της απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις», θα εξασφαλίσει «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας».

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλλιεργεί την ξενοφοβία και τον ρατσισμό !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλλιεργεί την ξενοφοβία και τον ρατσισμό !

  Πλήρης επιβεβαίωση της ΔΑΣ ΟΑΣΘ όταν τον φετινό Φεβρουάριο σε ανακοίνωση της έγραφε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλλιεργεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία!


Τότε καταγγείλαμε περιστατικό όπου ο ΟΑΣΘ επιστράτευσε την υπηρεσία security για να κάνει έλεγχο εισιτηρίων ΜΟΝΟ σε μετανάστες (που δεν είναι στα καθήκοντα της υπηρεσίας security).
Οδηγός του οργανισμού που αντιτέθηκε σε αυτό κλήθηκε από τον ΟΑΣΘ να απολογηθεί διότι σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο δεν τους προέτρεψε –τους μετανάστες- να κόψουν εισιτήριο!

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ το «χόντρυνε» και μετά από 6 μήνες (!!) επέβαλε στον οδηγό την ποινή των δύο ημερών πρόστιμο δηλ. να εργαστεί δύο ημέρες χωρίς να πληρωθεί !!
(που ακούστηκε να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι, μήπως ζούμε στη δουλοκτητική κοινωνία;)

Με την απόφαση της αυτή που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Ρετζεπέρης η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλύπτει ρατσιστικές συμπεριφορές και δίνει αέρα στα πανιά σε κάθε ρατσιστή, μισάνθρωπο και φασίστα που στοχοποιεί τους ξένους.

Τίποτα δεν διδάχθηκε η διοίκηση του Οργανισμού από αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.
Η στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων είναι ρατσισμός.
Ο έλεγχος εισιτηρίων ΜΟΝΟ για ξένους είναι ρατσισμός.
Η τιμωρία ανθρώπων που αντιτίθενται στο ρατσισμό είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Αυτή είναι η διοίκηση του ΟΑΣΘ, ρατσιστές και φασίστες.
Ας τους χαίρονται το κόμμα τους η ΝΔ, ο πρωθυπουργός τους Κ. Μητσοτακης και ο Υπουργός τους Κ. Καραμανλής που τους διόρισαν σε «υπεύθυνες»  θέσεις κρατικών Οργανισμών.
Τέτοιο είναι και το κράτος που υπηρετούν !

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν τα κάνει όλα αυτά τυχαία. Έχει τις στοχεύσεις της ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση της δείχνει και κάτι άλλο, δείχνει εκνευρισμό....

Ο ΟΑΣΘ έχει διακηρύξει εδώ και καιρό ότι θέλει να μειώσει παραπέρα τις αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων της.
Επειδή οι εργαζόμενοι είναι θορυβημένοι από τις κινήσεις της διοίκησης (μείωση μισθών, κλείσιμο συνεργείων, παράδοση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ κλπ)  σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί να σπείρει την τρομοκρατία και το φόβο σε όποιον αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις και στις αυθαιρεσίες της.

Είναι γελασμένη η διοίκηση αν νομίζει ότι οι ποινές και οι τιμωρίες που επιβάλει θα κάμψουν το ηθικό και την αγωνιστικότητα όσων παλεύουν για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ισοτιμία, ανθρωπιά, δημοκρατία, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Θα βρίσκει συνέχεια μπροστά της το ταξικό κίνημα και θα εκτίθεται.
Η τρομοκρατία, ο ρατσισμός, ο φασισμός και το μίσος δεν θα περάσουν στους χώρους εργασίας !!

Ουρά 1,5 χλμ. για δωρεάν φαγητό σε μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου

Ξενοδοχεία, εστιατόρια, οικογένειες απέλυσαν καθαρίστριες, σερβιτόρους, νταντάδες λόγω lockdown. Και χιλιάδες σκληρά εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να γίνουν αποδέκτες ελεημοσύνης για να επιβιώσουν.

Η πόλη αριθμεί περί τους 500.000 κατοίκους και είναι μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο όπως φυσικά και της χώρας των 8,5 εκατ κατοίκων στην οποία ανήκει, όπου το κεφαλήν ετήσιο εισόδημα ανέρχεται περίπου στα 67.500 δολάρια το χρόνο. 

Μαζική απεργιακή πορεία υγειονομικών

Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν οι υγειονομικοί στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε υγεία και πρόνοια.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη και με ενδιάμεσους σταθμούς (Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα κλπ.), όπου θα εισέρχονται και άλλοι υγειονομικοί, θα φτάσει στο υπουργείο υγείας για να γίνει η συγκέντρωση.

Βάζει τέλος στη ζωή του ο Άρης Βελουχιώτης

Ο Άρης Βελουχιώτης, καταδιωκόμενος από τον αστικό στρατό, βάζει τέλος στη ζωή του, 16/6/1945, με το ατομικό του περίστροφο, περικυκλωμένος έξω από τη Μεσούντα.

Την ίδια μέρα δημοσιεύονταν στον Ριζοσπάστη η διαγραφή του από μέλος του ΚΚΕ (απόφαση που πάρθηκε κατά την 11η Ολομέλεια της ΚΕ τον Απρίλη).

Ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) γεννήθηκε στις 27/8/1905 στη Λαμία.

Βαγγέλης Κτιστάκης

Στα Χανιά της Κρήτης οι δυνάμεις Κατοχής εκτελούν, 16/6/1944, το Γραμματέα της Περιοχής Κρήτης και αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλη Κτιστάκη.
 
Ο Βαγγέλης Κτιστάκης γεννήθηκε το 1908 στα Χανιά

Πέρασε τα παιδικά του χρόνια μέσα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, και δολοφονήθηκε μέσα στη δίνη του Β'.
Η οικογένειά του ήταν τυπικά αστική, μέρος της δραστήριας οικονομικής και ταυτόχρονα πνευματικής και πολιτικής ελίτ της πόλης.

«Σύνδεσμος των εργατών του Λονδίνου»

Συγκροτείται, 16/6/1836, ο «Σύνδεσμος των εργατών του Λονδίνου», ο οποίος αρχίζει να επεξεργάζεται το πολιτικό πρόγραμμα του βρετανικού εργατικού κινήματος.

Η προσπάθεια αυτή κατέληξε στη σύνταξη της «Χάρτας του Λαού», που περιελάμβανε 6 αιτήματα - διεκδικήσεις γύρω από τις εκλογές και την εκλογική αντιπροσώπευση.