Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Η «ισότητα» στην Υγεία και στην περίθαλψη των ασθενών είναι «σοβιετική αντίληψη»


Ρε Πορτοσάλτε, έχεις καθόλου τσίπα;

Η «ισότητα» στην Υγεία και στην περίθαλψη των ασθενών είναι «σοβιετική αντίληψη» είπε το άτομο με το όνομα Πορτοσάλτε (πού αλλού;) στον ΣΚΑΪ

Το σύστημα υγείας πιέζεται από την υποστελέχωση και την εμπορευματοποίηση


Η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία οφείλεται στις ανεπάρκειες και στις ελλείψεις, 120 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης γιατρός στο νοσοκομείο «Αττικόν» και μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο «Real FM» και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογίοπουλο.

Τα κέρδη τους είναι βαμμένα με το αίμα εργατών


Τα κέρδη τους είναι βαμμένα με το αίμα εργατών

Στις μέρες που ακολούθησαν την επέλαση της καταιγίδας στον αμερικάνικο νότο οι διάφορες εταιρείες στις οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο δεκάδες εργάτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πολυεθνική "Amazon", έτρεξαν να εκφράσουν τη θλίψη τους και να παρουσιάσουν ένα δακρύβρεχτο προσωπείο. Αυτήν την εικόνα σιγοντάρισε και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ που έτρεξε να ξεπλύνει τις ευθύνες των εργοδοτών και των κυβερνήσεων ρίχνοντας την ευθύνη στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Παροχές» - ψίχουλα προς τα ΑΕΙ


Με τον νόμο - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια να μετατίθεται όπως όλα δείχνουν στους πρώτους μήνες του 2022, αλλά με τη συζήτηση στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας γύρω από πιθανές πλευρές του να συνεχίζεται αμείωτη, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χτες 400 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ για τα ιδρύματα, καθώς και έκτακτη επιχορήγηση προς αυτά, της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

«Η κοινωνία του κέρδους ακυρώνει τις ζωές μας»


 

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ

 Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που είναι απευθείας «απόγονος» των μεγάλων ηθοποιών του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου και που δεν έχει κληρονομήσει απ' αυτούς μόνο το ταλέντο, αλλά και το ήθος, το αίσθημα της ευθύνης και του σεβασμού απέναντι στο θέατρο και στους συναδέλφους του, συζητάμε σήμερα στον «Ριζοσπάστη».

«Ανάθεμά σε Στάλιν, εσύ και οι κομμουνιστές»!


Μαθαίνοντας ποντιακά γραμμένα με μαύρο μελάνι

Το μαύρο μελάνι του αντικομμουνισμού περνά από πολλούς και ποικίλους διαύλους προκειμένου να διοχετευτεί και να δηλητηριάσει τις λαϊκές συνειδήσεις. Διαύλους συχνά φαινομενικά «αθώους», που ούτε καν θα τους φανταζόταν κανείς. Εναν από αυτούς αποτελεί και το εγχειρίδιο εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

«Πράσινος» ΕΝΦΙΑ


Ενα ασύλληπτο πακέτο, που σε βάθος τετραετίας θα ξεπεράσει πανευρωπαϊκά το 1 τρισ. ευρώ, αμπαλάρουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τα μονοπώλια στους κλάδους των Κατασκευών και της Ενέργειας, για τις τράπεζες αλλά και για τους ομίλους του real estate, ανοίγοντας ένα όχι και τόσο νέο κεφάλαιο στην «πράσινη ανάπτυξη». Πρόκειται για την «ενεργειακή αναβάθμιση» όλων των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, η οποία συνοδεύεται με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, όπως προκύπτει από την Οδηγία που εξέδωσε την Τετάρτη η Κομισιόν.

«Είσαστε σαν συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία και τσακώνεστε ποιος θα αναλάβει διαχειριστής»


Τη στρατηγική σύμπλευση και συμπόρευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από προσβολές και χαρακτηρισμούς, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί στο λόγο του ύβρεις και προσβολές.

Ακόμα ένα επικίνδυνο βήμα για τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ΗΠΑ


«ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑΣ»

Το νομοσχέδιο των ΗΠΑ στο οποίο περιλαμβάνεται προβλέπει 25 δισ. (!) επιπλέον στρατιωτικές δαπάνες ενόψει της όξυνσης των ανταγωνισμών

Ψευτοκαυγάδες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που κινούνται στην ίδια γραμμή

 
Την πρακτική που ακολουθούν και σήμερα στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, όπου μετά από κάθε τοποθέτηση υπουργού ακολουθεί αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, στηλίτευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Επιβεβαίωση της εγκληματικής πολιτικής για τις ΜΕΘ


Τα αποτελέσματα της μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα για τη θνητότητα των διασωληνωμένων COVID-19 ασθενών επιβεβαίωσαν αυτό που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και όλοι εμείς που δουλεύουμε με τέτοιους ασθενείς σε ΜΕΘ γνωρίζαμε.
 Είναι δε ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί αποδεικνύει χαρακτηριστικά την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στον ιδιαίτερο τομέα της ΜΕΘ, μία πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στον βωμό του κέρδους και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


17/12/1819

Ιδρύεται η βραχύβια Δημοκρατία της «Μεγάλης Κολομβίας» (αποτελούμενη από τα σημερινά κράτη της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, του Εκουαδόρ, του Παναμά, καθώς και τμημάτων του Περού, της Γουιάνας και της Βραζιλίας). Ο Σιμόν Μπολιβάρ εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος της χώρας.