Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ξέρουμε τι θα κάνουν την επόμενη μέρα #2


Ξέρουμε τι θα κάνουν την επόμενη μέρα#2.

Όλοι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 19.30 στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.

Χιλιάδες φοιτητές κάνουμε την ίδια επιλογή ελπίδας, αγώνα, ανατροπής με πολύ δυνατό το ΚΚΕ!


Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών του 2023 σκόρπισε αισιοδοξία και χαμόγελο σε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και ανθρώπους όλων των ηλικιών!

Η ανάδειξη της "Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας" σε 1η δύναμη σε όλη τη χώρα με σαρωτική επικράτηση και σημαντική αύξηση των ψήφων της αποτελεί ένα πραγματικά ελπιδοφόρο γεγονός.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με τις επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά


Την επόμενη των εκλογών πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση φοβισμένων, με έναν λαό πιο ισχυρό και ένα ΚΚΕ πιο δυνατό, για να αντιπαλέψει όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στην οικονομία, αλλά και στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Να σκοράρουμε για τον λαό! Ο πιο σημαντικός αγώνας!


Γιατί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Super League κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΚΕ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές; Τι κατάσταση αντιμετωπίζουν σήμερα ακόμα και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Πώς είναι οι αγώνες... εκτός αγωνιστικών χώρων.

Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός και όχι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση


 Λίγες μόνον μέρες μέχρι την κάλπη της 21ης Μάη, ποιο είναι για το Κόμμα σας τελικά το δίλημμα της μάχης; Η κυβέρνηση λέει για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και της μη συνέχισης της σταθερότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάει για την ανάγκη Πολιτικής Αλλαγής...

Hμέρα της Νάκμπα

 
Hμέρα της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της Παλαιστίνης η σημερινή. Ήταν 15 Μαΐου 1948 όταν  μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές.

Οταν η εργοδοσία μοιράζει ... ψηφοδέλτια


Τ
η δική της προεκλογική καμπάνια κάνει η εργοδοσία σε μεγάλους χώρους δουλειάς, δίνοντας «γραμμή» σε εργαζόμενους μέσα από πιέσεις, εκβιασμούς, «συστάσεις» κ.λπ. για το τι να ψηφίσουν. Προφανώς οι μέτοχοι, οι διευθυντές, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων έχουν κάθε λόγο να είναι ισχυρά τα κόμματα εκείνα που θωρακίζουν τα κέρδη τους, που αναλαμβάνουν δεσμεύσεις να τους φέρουν «ζεστό» χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης, που με «ευαγγέλιο» τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητα προβλέπουν τη «συγκράτηση του μισθολογικού κόστους» μέσα από τους αντεργατικούς νόμους, όπως αυτόν των Βρούτση - Αχτσιόγλου κ.ο.κ.

Με ζεστή καρδιά, ΚΚΕ την άλλη Κυριακή!

 
«Περασμένα μεγαλεία στα ΑΕΙ»,
έγραφε την Πέμπτη ο κυβερνητικός Τύπος. Πέρασαν όντως τα «μεγαλεία» της ΔΑΠ...

...με τις νοθείες, τη σαπίλα και τον εκφυλισμό.

Όλοι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
θα μιλήσει τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 19.30 στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.

Μεγάλη συγκέντρωση για να επιστραφεί το σπίτι στον 81χρονο που τον έβγαλαν στον δρόμο!


Μεγάλη συγκέντρωση και μαχητική πορεία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Χαλκιδικής για την έξωση του 81χρονου στα Νέα Φλογητά.

Όλο το χωριό μαζεύτηκε έξω από το σπίτι του 81χρονου για να καταγγείλει το έγκλημα. Απαίτησε να μπει μέσα στο σπίτι ο 81χρονος και η οικογένειά του που τους πέταξαν στον δρόμο.

«Αντίδοτο στο φασισμό του Πειραιά η άκρη!»

 
Αυτό το κείμενο γράφτηκε με αφορμή τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία - συγκέντρωση, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, που διοργάνωσε το ΚΚΕ, τιμώντας την 78η επέτειο από την «Ημέρα της Aντιφασιστικής Nίκης των Λαών».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/05/1773

Γεννιέται ο Αυστριακός πολιτικός και διπλωμάτης πρίγκιπας Κλέμενς Φον Μέτερνιχ. Από τους κύριους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της περιβόητης «Ιεράς Συμμαχίας», αντιτάχθηκε στην ελληνική Επανάσταση του 1821 την οποία και θεωρούσε παιδί της Γαλλικής αστικής Επανάστασης και επομένως απειλή για την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων (της φεουδαρχίας).