Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Σώζοντας το Στάλιν



Έφυγε από τη ζωή η θρυλική σοβιετική 
κατάσκοπος Γκόαρ Βαρτανιάν

Επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίας ο θάνατος της Γκόαρ Βαρτανιάν, κατάσκοπος της ΕΣΣΔ, που μαζί με το συνάδελφο και σύζυγό της Γκέβορκ Βαρτανιάν απέτρεψαν δολοφονική ενέργεια των ναζί κατά των Στάλιν, Τσώρτσιλ και Ρούζβελτ στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

«Ζορμπάς», «Βικτώρια», «Γηρυόνης»…

Ως πότε;

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται... Πότε ως «Ζορμπάς», πότε ως «Βικτώρια», πότε ως «Γηρυόνης», πότε απλά ως ...Μάνδρα. Νεκροί, τραυματίες, εγκλωβισμένοι, διαλυμένα σπίτια και υποδομές. Ως πότε ο λαός θα μετράει τέτοιες απώλειες και καταστροφές;

Μπορεί η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα «ακραία

Ο λαός να αντισταθεί στους σχεδιασμούς σας για τη ΔΕΗ και συνολικότερα την Ενέργεια

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ στη Βουλή, παρενέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον ισχυρό σεισμό που έγινε στην Αλβανία  εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αλβανικό λαό για την δοκιμασία που περνά.

Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες καταστροφές που έγιναν από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και την κακοκαιρία σε Κινέτα, Χαλκιδική, Θάσο, Ρόδο και άλλες περιοχές της χώρας. Όπως σημείωσε, «αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που δεν έχει προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες

Οι πολυεθνικές χτυπούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη δράση των συνδικάτων


Οι Χώροι Δουλειάς Να Γίνουν Εστίες Αντίστασης Και Αγώνα
Όχι Σύγχρονες Γαλέρες Των Πολυεθνικών

 Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τα νέα κρούσματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους από τραπεζίτες και πολυεθνικές.

Αποθρασυμμένοι από την προκλητική στήριξη των κυβερνήσεων οι εργοδότες επιχειρούν κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, στους μισθούς, στην ασφάλιση, στα ωράρια κτλ.

Φιντέλ: Πώς έγινα κομμουνιστής


Ήμουν γιός ενός γαιοκτήμονα – αυτό ήταν ένας λόγος για να είμαι αντιδραστικός. Μορφώθηκα σε θρησκευτικά σχολεία όπου πήγαιναν τα παιδιά των πλουσίων – ένας ακόμα λόγος για να είμαι αντιδραστικός. Ζούσα στην Κούβα, όπου όλες οι ταινίες, οι εκδόσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν «Made in USA» (αμερικανικής κατασκευής)  – ένας τρίτος λόγος για να είμαι αντιδραστικός. Σπούδασα σ’ ένα πανεπιστήμιο όπου από 15.000 φοιτητές, μόνο τριάντα ήταν αντιιμπεριαλιστές κι εγώ ήμουν ένας από εκείνους τους τριάντα στο τέλος.

Νέα καμώματα από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

Η φιλοεφοπλιστική ηγετική ομάδα της Ένωσης πραγματοποιεί τις αρχαιρεσίες παραβιάζοντας με κάθε τρόπο το καταστατικό και τη σχετική νομοθεσία.

Η ηγετική ομάδα αρνείται:
• Να δώσει το μητρώο μελών στους συνδυασμούς
• Να γνωστοποιήσει τα ταμειακά εντάξει μέλη
• Οι εκλογές γίνονται με άκρα μυστικότητα χωρίς να μπορούν οι συνδυασμοί να έχουν καμία πρόσβαση στην εκλογική διαδικασία

Ο τελευταίος προστάτης του Λαού *


Λίγα κόκκινα γαρύφαλλα μνήμης 
για τον ηρωϊκό Ευρυτάνα Αντάρτη του ΔΣΕ Παύλο Μπέικο

«Ο Παύλος Μπέικος εκλέχτηκε Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ευρυτανίας μετά την απελευθέρωση, ύστερα τοποθετήθηκε δεύτερος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΚΚΕ Εύβοιας, έβγαλε την πρώτη σειρά της Κομματικής Σχολής Δ. Γληνού και το 1948, την άνοιξη, στάλθηκε στα βουνά της Ρούμελης για την οργάνωση τμημάτων του Δημοκρατικού Στρατού, στον οποίο αναδείχτηκε Πολιτικός Επίτροπος Ταξιαρχίας (...)

Συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό το Σάββατο 30 Νοέμβρη


Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία, την πρόνοια.
Μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται εμείς οι συνταξιούχοι πού έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζει η Κυβέρνηση,  προετοιμάζει νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

«Με απόντες τους λαούς οι αντικομμουνιστικές φιέστες»

Με κάθε αφορμή η ΕΕ και το κοινοβούλιό της, οι κυβερνήσεις τους στήνουν αντικομμουνιστικές φιέστες για να επιταχύνουν την υλοποίηση των αντικομμουνιστικών σχεδιασμών τους με βάση το προκλητικό κι επικίνδυνο για τους λαούς ψήφισμα του Σεπτέμβρη.

Τα αντικομμουνιστικά μέτρα, οι διώξεις και το αναποδογύρισμα της ιστορικής αλήθειας αποτελούν προϋπόθεση για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης προκειμένου, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο, να έχουν ελεύθερο πεδίο να ισχυρίζονται ότι άλλος δρόμος εκτός από την καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν υπάρχει.

4ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Ξεκινά, 27/11/1928, τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΚΚΕ. ΓΓ της ΚΕ επανεκλέγεται ο Ανδρόνικος Χαϊτάς.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου Συνεδρίου όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η ηρεμία στις τάξεις του ΚΚΕ αλλά, αντίθετα, η πάλη ανάμεσα στις διάφορες ομάδες που το απάρτιζαν αναζωπυρώθηκε γνωρίζοντας νέα πρωτόγνωρα επίπεδα οξύτητας. 
Στη νέα αυτή φάση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης η επίδραση των εξελίξεων στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, και ιδιαίτερα στο μπολσεβίκικο κόμμα, είχε σημαντική επίδραση.