Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Για το κράτος της Εκάλης

Κακό Σπυρί

Δευτέρα με Παρασκευή

12-1μμ

στον 904 Αριστερά στα fm

90,4 fm Θεσσαλονίκη

Η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ


Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε στις 4 Απρίλη 1949, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Δανίας, της Ισλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας υπέγραψαν, στην Ουάσιγκτον, το Σύμφωνο του Βορείου Ατλαντικού και ίδρυσαν τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, το γνωστό μας ΝΑΤΟ (North Atlantic Treaty Organization). Να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ προηγήθηκε της ίδρυσης του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Φταίει ο Χατζηπετρής...


Ποιος φταίει για τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις ανάγκες του λαού;

Ποιος φταίει για την άθλια κατάσταση στην Αττική όπου με είκοσι εκατοστά χιόνι, Εθνικές Οδοί και κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν κλειστοί, μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται και ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό;

Ο δήμαρχος θέλει να μετατρέψει το Νοσοκομείο «Παναγία» σε πεντάστερο ξενοδοχείο


Σε μια συνέντευξη 13 σελίδων και πάνω από 5.200 χιλιάδων λέξεων, σε περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη το 3ο κύμα πανδημίας, ο κ. Δαρδαμανέλης, δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την ανάγκη θωράκισης του συστήματος υγείας, την αναβάθμιση των Τοπικών Ιατρείων της Καλαμαριάς με μόνιμο προσωπικό.

Αντί να ζητήσει την επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ» εν μέσω πανδημίας, προαναγγέλλει χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή, τη μετατροπή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Μόνο μια λέξη μπορεί να εκφράσει τα αισθήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Καλαμαριάς … Ντροπή !!!

Για την αντιμετώπιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα


Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Γιατί το κεντρικό περιεχόμενο του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ αφορά το Κόμμα;


Στο πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταγράφεται (Θέση 9) ότι το κεντρικό ζήτημα που απασχολεί το 21ο Συνέδριο του Κόμματος είναι η ανάγκη να γίνεται ακόμα πιο διακριτός ο ρόλος του ΚΚΕ ως ισχυρής οργανωμένης ιδεολογικοπολιτικής - εργατικής - λαϊκής πρωτοπορίας σε πλατιές εργατικές - λαϊκές δυνάμεις. Να γίνει ακόμα πιο διακριτός ο ρόλος του Κόμματος ως του φορέα των νέων ιδεών της επαναστατικής κοινωνικής προοπτικής, της απάντησης στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους στον 21ο αιώνα.

Το σαμποτάζ στα μεταλλεία της Κατερίνης 18/2/1943


Τεράστια σημασία για την πολεμική μηχανή των ναζιστών, είχαν τα μεταλλεία χρωμίου της Πιερίας. Επόμενο ήταν να είναι και στόχος των αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ που κατάφεραν να τα πλήξουν, όπως και άλλα σε άλλα σημεία της χώρας.

Εγκλημα σε εξέλιξη

 


Οι προκλητικοί κυβερνητικοί ισχυρισμοί για τα «ακραία» φαινόμενα, το «γαϊτανάκι» κυβέρνησης, Περιφερειών, δήμων και ΔΕΔΔΗΕ για το ποιος φταίει που εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα και ποιος δεν έκοψε το κλαδί και το δέντρο, προσπαθούν να κρύψουν το «δάσος» των εγκληματικών τους ευθυνών: Τη συμφωνία τους στην πολιτική «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας.

Λειψό;


Προσπαθώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες του κράτους στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, όπως κάνουν και με την πανδημία, κυβερνητικά στελέχη και διάφοροι κονδυλοφόροι επαναφέρουν το επιχείρημα ότι δεν είναι καλό να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, επειδή αφενός οι αδυναμίες του είναι γνωστές και αφετέρου η απαίτηση των «υπηρεσιών» του σημαίνει επιπλέον κόστος, τη στιγμή μάλιστα που ο λογαριασμός της πανδημίας είναι ήδη πολύ υψηλός.

Κλήση για προκαταρκτική εξέταση της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης


Συνεχίζεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός ενάντια στους αγωνιζόμενους γιατρούς. Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία του κορονοϊού και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους διεκδικούν τα αυτονόητα και επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της.

Διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για τις ελλείψεις στην πολιτική προστασία και τις διακοπές ρεύματος


Στις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις ελλείψεις στην πολιτική προστασία και τα μπλακάουτ, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος σε παρεμβάσεις του σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Υπερασπίσου το παιδί...υπάρχει ελπίδα;... Σίγουρα ΝΑΙ!


Αυτός ο κόσμος ο μικρός ...ο μέγας. Με τι κριτήρια να ζυγιάσεις τη μικρότητα και τη μεγαλοσύνη γύρω σου; Καταιγισμός πληροφοριών καθημερινά, με κυριαρχία τα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σχεδόν παντού, τη χρονιά που μόλις πέρασε, και συνεχίζεται.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/02/1405

Πεθαίνει κατά τη διάρκεια εκστρατείας στην Κίνα ο ηγέτης των Μογγόλων Ταμερλάνος.

18/02/1546

Πεθαίνει ο Γερμανός ηγέτης της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα, Μαρτίνος Λούθηρος.