Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

MVP ο Γιάννης


 Γιατί χαίρονται και χαμογελούν οι ρατσιστές πατέρα;
Ο Γιάννης πήρε το βραβείο του MVP για την κανονική περίοδο, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στο μακαρίτη πατέρα του και την οικογένειά του, και έκανε πολλούς εδώ στην Ελλάδα να δακρύσουν με τη χαρά του αλλά κυρίως με το χαρακτήρα και την ανθρωπιά του.

Τριήμερο ενημέρωσης και δράσης για την όξυνση των προβλημάτων στον ΟΑΣΘ


Με αφορμή την όξυνση των προβλημάτων στον ΟΑΣΘ η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕπροχωράει σε τριήμερο ενημέρωσης και δράσης των εργαζομένων και των επιβατών. Μερικά από τα προβλήματα είναι η αυξημένη τιμή του εισιτηρίου και η συνεχής μείωση δρομολογίων, ενώ τα λεωφορεία που κυκλοφορούν είναι λιγότερα από τα αναγκαία, γιατί λείπουν τα κονδύλια για ανταλλακτικά και πρόσληψη τεχνικών.

Τι δεν καταλαβαίνεις;


Εκλογές έρχονται. Καλοδεχούμενες. Εμείς … έτοιμοι από καιρό… Και είπαμε… Απλά τα πράγματα… και καθαρά. Άσπρο - Μαύρο, η επιλογή … Ντρέτα πράματα. Όπου φως-φανάρι… άσπρο είναι η άσπρη μέρα, είναι το φως, είναι τα Επιφάνεια… Είναι ο, κατά Θεόφιλον, Μέγας Ήρως του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα του ’21 Οδυσσεύς Ανδρούτσος.

Πολιτικοί εκβιαστές κι απατεώνες

Κάποιες από τις προτάσεις του ΚΚΕ που απέρριψε ο Τσίπρας και η παρέα του .

Συριζαίοι δεν πρόκειται καν για κομμουνιστικά αιτήματα. Πρόκειται για αιτήματα άμεσα εφαρμόσιμα στην παρούσα συγκυρία, αυτονόητα για κάθε κοινωνία που δεν είναι κοινωνία κανιβάλων και αν η κυβέρνηση -έστω η δική σας- δεν έχει ξεπουληθεί σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα για μια καρέκλα.

Στις ευρωεκλογές τιμώρησα τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις ευρωεκλογές τιμώρησα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως λέει ότι «πήρε το μήνυμα» και κάνει αυτοκριτική. Δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια;

Κριτήριο ψήφου η αντιλαϊκή πολιτική στην Ενέργεια

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις ζημιές της ΔΕΗ είναι προκλητική για το λαό και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές.

Τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων... εγγυητές της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων!

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Την προκλητική προσπάθεια να εμφανίσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων που συγκρούονται για τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής, όπως και τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (τους λόγους δηλαδή για τους οποίους οι λαοί της περιοχής μπλέκονται όλο και βαθύτερα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών), ως «εγγυητές» της ασφάλειας του λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, συνέχισαν με τις τοποθετήσεις τους τις προηγούμενες μέρες τόσο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μαζί με την προσπάθεια να καλλιεργήσουν εφησυχασμό σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις.

«Απεργίες γυναικών» ή ταξική πάλη για πραγματική ισοτιμία;


Σε σχόλιο του το ΠΑΜΕ για την απεργία γυναικών σημειώνει:
Πριν μερικές μέρες, στις 14 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε "απεργία γυναικών" στην Ελβετία. Η κινητοποίηση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ITUC, σχετιζόμενη άμεσα με την εκδήλωση της ITUC (της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας παραμάγαζο των ΗΠΑ και των πολυεθνικών) που ακολούθησε στις 17 Ιούνη, στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), με θέμα: "Το ILO στον 21ο αιώνα"!

Στο δικό μας γήπεδο!

Παρά τις διαφορές στα συνθήματα και στα προεκλογικά διλήμματα, το κριτήριο ψήφου που προσπαθούν να επιβάλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι το ίδιο.

Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης


Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης, με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας, τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση των Τομεακών Οργανώσεων Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος, στο Πεδίον του Άρεως.

Διαμαρτυρία για τους 106 εκτελεσμένους κομουνιστές στο Κούρνοβο


Σχεδόν 100.000 λαού διαδηλώνουν στην Αθήνα, 25/6/1943, διαμαρτυρόμενοι για την εκτέλεση 106 κομμουνιστών στο Κούρνοβο.

Οι διαδηλωτές απαιτούν το σταμάτημα των εκτελέσεων, των συλλήψεων και την κατάργηση της ομηρίας.
Στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής έπεσαν νεκροί 15 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν 75.