Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ο Ολυμπιακός του Γόδα και ο «Ολυμπιακός» του Τσουκαλά



ο κομμουνιστής ποδοσφαιριστής του
λοχαγός του ΕΛΑΣ Νίκος Γόδας
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα λεγόμενα μιας γραφικής τηλεοπτικής περσόνας δεν θα άξιζαν κανενός σχολιασμού. Ωστόσο, η πρόσφατη ρατσιστική αναφορά του γνωστού τηλεοπαδού Τσουκαλά ενάντια στον καλαθοσφαιριστή Θ. Αντετοκούνμπο αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Και αυτό για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι το γεγονός ότι το συμβάν έδωσε αφορμή για πολιτική σπέκουλα και εκμετάλλευση. Παίζοντας για άλλη μια φορά το παιχνίδι της εντυπωσιοθηρίας, ο πρωθυπουργός φόρεσε τη φανέλα με το όνομα του Αντετοκούνμπο ποζάροντας ως «τιμητής» του αντιρατσισμού. Όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι’ αν σκαρφιστούν στο κυβερνών κόμμα, όσο κάλπικο αντιφασισμό κι’ αν πουλήσουν εν’ όψει εκλογών, γεγονός αδιαμφισβήτητο

Πολυτεχνείο 1973 στην Θεσσαλονίκη


Στις 17 Νοέμβρη 1973 και ενώ έχει ξεκινήσει ο ξεσηκωμός στην Αθήνα, η Θεσσαλονίκη παίρνει τη σκυτάλη του αγώνα. Από την Παρασκευή 17 Νοέμβρη το πρωί, άρχισαν να εισέρχονται μαζικά οι φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές της κάθε σχολής έκαναν συνελεύσεις εκλέγοντας την επιτροπή

Κατέθεσαν στεφάνια στο Πολυτεχνείο

Το στεφάνι του ΚΚΕ κατέθεσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και της ΚΝΕ ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν με συνθήματα για την ηρωική δράση του ΚΚΕ μέλη και φίλοι του Κόμματος που ήταν στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.

Πανηγυρισμοί Λαγού για τα ιδιωτικά σχολεία που δεν τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Χαράς ευαγγέλια για τον υπόδικο βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγό και το κόμμα του, με τη στάση πολλών ιδιωτικών σχολείων να μην εορτάσουν καθόλου την επέτειο του Πολυτεχνείου ή να αφιερώσουν μικρό μόνο μέρος της μέρας στον εορτασμό. Ο Λαγός εξέφρασε τη “χαρά του” για το γεγονός αυτό, θεωρώντας πως προφανώς έτσι αποκτά παραπάνω επιχειρήματα στο φιλοχουντικό παραλήρημα που έβγαλε χθες από τα έδρανα.
    Το ανησυχητικότερο είναι βέβαια πως ο Σύνδεσμός

Εύσημα στο ναύτη που αντέδρασε ξανά στη νατοϊκή αποστολή της φρεγάτας “Ναβαρίνον”

    Αντιδράσεις ανάμεσα στους στρατευμένους προκαλεί η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ, όπως η «Sea Guardian», στην οποία τις επόμενες μέρες θα πάρει μέρος η φρεγάτα «Ναβαρίνον» του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στο πλήρωμα, το πλοίο θα αποπλεύσει στις 20 Νοέμβρη από τη Σαλαμίνα για το ΚΕΝΑΠ της Σούδας και μετά από ολιγοήμερη προετοιμασία θα αναλάβει αποστολή στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη

     Η οργάνωση της πάλης για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Η εισήγηση του Λ. Στολτίδη:
    Η σημερινή σύσκεψη έχει σκοπό και στόχο να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε την πάλη μας, πως θα σχεδιάσει, το κάθε συνδικάτο, τα

Η συζήτηση για τα πυρηνικά αποδεικνύει την επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

 Την κλιμάκωση των μονοπωλιακών ανταγωνισμών σε ΕΕ - ΗΠΑ - Ρωσία κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

"Η απόφαση Τραμπ να αποχωρήσει από τη συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.
Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων,