Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ο αγώνας του ΔΣΕ και η στάση της Γιουγκοσλαβίας


Η ιστορική προσέγγιση του θέματος

Σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του εμφυλίου πολέμου είναι η στάση που κράτησε η Γιουγκοσλαβία σ' όλη τη διάρκειά του - και ιδιαίτερα στις αποφασιστικές του στιγμές - απέναντι στο ελληνικό λαϊκοδημοκρατικό κίνημα και τον ΔΣΕ.

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών από την κορυφή του Ολύμπου


Ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών από την κορυφή του Ολύμπου έστειλαν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ.

Οι προσπάθειες επιτάχυνσης της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» φέρνουν γενική «αναμπουμπούλα»


 Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία οξύνει με χαρακτηριστικό τρόπο την αντιπαράθεση Δύσης - Ρωσίας και στα Βαλκάνια, καθώς η προσπάθεια να επιταχυνθούν η «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» της περιοχής και η πλήρης στοίχιση των κρατών της στην αντιπαράθεση κυρίως απέναντι στη Μόσχα, συναντά μεγάλα εμπόδια στην πράξη και φουντώνει ενδοαστικές διεργασίες και αντιθέσεις.

Κάλπικο ενδιαφέρον για τις γυναίκες απ' όσους σέρνουν στον όλεθρο αυτές και τα παιδιά τους


ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γυναίκες που σκοτώνονται στα μέτωπα του πολέμου ή ξεριζώνονται ως πρόσφυγες, αξιοποιούνται για τον εξωραϊσμό της ευρωατλαντικής πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται

Τον λαό στο περιθώριο θέλουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα


Όταν ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά και τα άλλα κόμματα μιλάνε για "ανάγκη σταθερότητας ενόψει του δύσκολου χειμώνα", το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι τον λαό στο περιθώριο, να επιλέγει κάθε φορά τον "διαχειριστή" του σημερινού αδιέξοδου δρόμου, που διαιωνίζει την ανασφάλεια των πολλών χάριν της σταθερότητας των λίγων.

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών από τα ΚΚ Ελλάδας, Εργαζομένων Ισπανίας, Τουρκίας και Μεξικού


Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας» έδωσε ο Ελισαίος Βαγενάς μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ το πρωί της Δευτέρας 11 Ιούλη.

Μιχάλης Σταυρακάκης ή «Νιδιώτης»


Εφυγε από τη ζωή, στις 11 Ιούλη 2000 ο λαϊκός ποιητής και ποιητής της ειρήνης Μιχάλης Σταυρακάκης ή «Νιδιώτης»

Η μεγάλη απεργία των Βρετανών ανθρακωρύχων


11 Ιούλη 1984: Ενώ στη Βρετανία η απεργία των ανθρακωρύχων διανύει τη 17η βδομάδα της, απεργιακές κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης κηρύσσουν οι λιμενεργάτες και οι σιδηροδρομικοί. Ο πόλεμος μεταξύ της Θάτσερ και των εργατικών συνδικάτων μαίνεται με ανυποχώρητες και τις δυο πλευρές.

Με νέους συσχετισμούς και πιο καθοριστική παρέμβαση στους χώρους της Εκπαίδευσης


Μια σειρά από εκλογικές μάχες στους χώρους της Εκπαίδευσης αποτυπώνουν την εξής εικόνα: Προβάλλει ένας νέος, θετικός συσχετισμός στους φορείς του κινήματος στους χώρους της Εκπαίδευσης. Διαμορφώνεται μάλιστα η δυνατότητα αυτός ο συσχετισμός να εδραιωθεί ως τέτοιος και να επεκταθεί.

«Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο» η νέα διμερής Συμφωνία για τη Μετανάστευση


Στις 9 Φλεβάρη 2022 η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε τη Συμφωνία Ελλάδας - Μπανγκλαντές για τη Μετανάστευση υπό τον τίτλο «Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπανγκλαντές για τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα».

Ενίσχυση του ΚΚΕ, απάντηση στους δολοφονικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ


Οι αποφάσεις για τη «Στρατηγική του ΝΑΤΟ 2030» της Συνόδου Κορυφής στη Μαδρίτη, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη στο έδαφος της Ουκρανίας, επιβεβαιώνουν την ευρύτερη πολεμική προετοιμασία και σύγκρουση ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα και κράτη.

Μύθοι και πραγματικότητα της «πράσινης μετάβασης» - Το παράδειγμα του LNG


Οι διαδικασίες για την επιτάχυνση κατασκευής των υποδομών πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και τα σχέδια για νέα μονάδα που προωθούνται, εγείρουν βάσιμες ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων, για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία. (...)

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή


Κυκλοφόρησε 4σέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή. Συγκεκριμένα το φυλλάδιο αναφέρει: 

«Κι όμως θα είμαι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι...»

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 11/07/1829

Συνέρχεται η Δ' Εθνοσυνέλευση στο Άργος, κατά την οποία, εγκρίθηκε η πολιτική του Ι. Καποδίστρια, συγκροτήθηκε η Γερουσία και αποφασίστηκε η κοπή εθνικού νομίσματος (του «Φοίνικα»).