Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Μέρα δράσης για τους εργαζόμενους σε εμπορικά καταστήματα

Δεκάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, το Σάββατο 27 Ιούνη, συμμετείχαν στη μέρα δράσης για νέους και νέες που εργάζονται σε εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ, με τίτλο: «Οι "αφανείς ήρωες" να γίνουν πρωταγωνιστές!».

Σε 12 σημεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, σε εμπορικά κέντρα και δρόμους, στήθηκαν stands με τα προπαγανδιστικά υλικά της καμπάνιας,

Να κλείσει το hot spot της Μόριας και να μην ανοίξει κανένα άλλο

Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη, σταθερή να κλείσει το hotspot της Μόριας και να μην ανοίξει κανένα άλλο στο νησί. Ας θυμηθούν όσοι ξέχασαν και όσοι παριστάνουν ότι δεν θυμούνται, ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που αντιτάχθηκε στη δημιουργία του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν όλοι οι άλλοι -κόμματα και παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης- τη στήριζαν και το αποδέχονταν.

Στήριξη του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες της 29ης Ιούνη

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Στις 29 Ιουνίου, ψηφίζουμε ΔΑΣ-ΣΕΑ

Συνάδελφοι

Οι εκλογές του Συλλόγου γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή την πανδημία και τη νέα καπιταλιστική κρίση, προσπαθεί με το πρόσχημα της «δίκαιης» κατανομής των βαρών, να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού σε βαθιά αντιδραστικές και αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και την ίδια στιγμή στηρίζει τους μεγάλους ομίλους με επιδοτήσεις που θα τις πληρώσει ο λαός.

Αποκαλυπτικές «λασπομαχίες» στο βούρκο του συστήματος

Το καπάκι του βόθρου, του σάπιου συστήματος, σηκώθηκε ξανά τη βδομάδα αυτή, με τη νέα «παρέλαση» σκανδάλων, τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, την ίδια ώρα που κατά τα λοιπά συζητάνε «εποικοδομητικά» για το πώς θα φορτώσουν και τη νέα καπιταλιστική κρίση στο λαό.

Το «μέτρημα» έχει προ πολλού χαθεί, με τις κατά καιρούς αποκαλύψεις, τα σκάνδαλα και τα «άπλυτα» που ο ένας βγάζει για τον άλλο στη φόρα να επιβεβαιώνουν σταθερά το ίδιο: Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το πραγματικό σκάνδαλο των σκανδάλων, αυτό της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η οικονομία και η εξουσία του κεφαλαίου που όλες οι

Φίνο πράμα, λαμαρινένιο, 550 ευρώ, το ένα…

Αυτές είναι οι ζαρντινιέρες 150χ50χ50cm του κ.Μπακογιάννη για την Αθήνα.

Φίνο πράγμα, λαμαρινένιο, όπως λέει στις προδιαγραφές.

Κάθε μια από από αυτές τις ζαρντινιέρες κοστίζει 550 ευρώ. Η μία…

Ο κ.Μπακογιάννης έχει παραγγείλει 570 τέτοιες ζαρντινιέρες. Το όλον 313.500 ευρώ.
(αναλυτικότερα

Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο

Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων στον κατασκευαστικό και μελετητικό κλάδο, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλού, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες. Η κυβέρνηση με τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ ζεσταίνει στο σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Σε μόνιμη χρεοκοπία ο λαός, για να θωρακίσει τα κέρδη του το κεφάλαιο

Στα γεμάτα ξεκινούν σε λίγες μέρες οι διεργασίες και τα παζάρια της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» αναφορικά με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του 7ου κύκλου «ενισχυμένης εποπτείας».

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου πτωχευτικού κώδικα και γενικότερα η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων αλλά και άλλων ανείσπρακτων

Επικυρώνεται η συνθήκη ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ


Με 193 ψήφους υπέρ (Νέα Δημοκρατία, ΚΟΔΗΣΟ, ΕΔΗΚ, ΕΔΑ, «ΚΚΕ εσωτερικού», ανεξάρτητοι), τρεις βουλευτές να δηλώνουν «παρών» και 93 αποχές (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ), η Βουλή των Ελλήνων επικυρώνει, 28/6/1979, τη συνθήκη ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ.

Η αστική τάξη της Ελλάδας, τη διαπλοκή της με το ξένο κεφάλαιο την υλοποίησε πολύμορφα, αλλά από τη 10ετία του '60 σύναψε ειδική σχέση με την ΕΟΚ ενώ στα 1979, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασίζει την ένταξη της χώρας, ως πλήρες μέλος, στην Κοινότητα και από την 1/1/1981 αρχίζει η συμμετοχή της σ' αυτήν.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας αποβάλλεται από το Κομινφόρμ


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας αποβάλλεται, 28/6/1948, από το Γραφείο Πληροφοριών των Κομμουνιστικών Κομμάτων (Κομινφόρμ), το οποίο κατήγγειλε τον Τίτο για πέρασμα στον αστικό εθνικισμό.

 Η ρήξη του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας με την Κομινφόρμ είχε ξεκινήσει από την ηγεμονική θέση (και τις εδαφικές βλέψεις) που επιδίωκε η Γιουγκοσλαβία από τα άλλα βαλκανικά κράτη στα πλαίσια μιας μελλοντικής Βαλκανικής Ομοσπονδίας.

Η Ελλάδα μπαίνει στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Ελλάδα μπαίνει, 28/6/1917, και επίσημα πια στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο τασσόμενη με τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της Αντάντ.

Αίτια του Α` παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου

Ο Α` Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-1918) αποτελεί το πρώτο μείζονος σημασίας σύμπτωμα μιας νέας ιστορικής εποχής.