Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΚΚΕ ισχυρό, η δύναμη σου την επόμενη μέρα


Το site και τα spot του ΚΚΕ για τις εκλογές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα: «ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την εκλογική δραστηριότητα από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος για τις εκλογές στις 7 Ιούλη: https://www.8iouliou.gr/

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Εντείνεται η επίθεση στην λαϊκή κατοικία


Βροχή πέφτουν τις τελευταίες μέρες τα κατασχετήρια για λαϊκές κατοικίες. Οι τράπεζες έχουν επιδοθεί σε τρομοκρατικές μεθόδους ενάντια σε οφειλέτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ρυθμίσεις που είναι δυσβάστακτες.

            Την ίδια ώρα ζητάνε να παραδώσουν τα σπίτια τους στις τράπεζες και να παραμείνουν μέσα ως ενοικιαστές. Η πρώτη κατοικία έχει μπει για τα καλά στο μάτι των ομίλων καθώς τους έχει ανοίξει η όρεξη από τις ρυθμίσεις και τροπολογίες της κυβέρνησης που δίνουν την κατοικία του λαού βορά στην κερδοφορία των τραπεζιτών.

Δουλεύουν στο φουλ τις φάμπρικες παραγωγής νόθων αντιπροσώπων


ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Νέες παρεμβάσεις απέναντι σε «σωματεία» - φαντάσματα, μηχανισμούς νοθείας και εργοδοτικής ασυδοσίας

Συνδικάτα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τη συνδικαλιστική μαφία και τα στηρίγματά της.

Παρτενέρ στον επικίνδυνο εφησυχασμό

Τα επικίνδυνα γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο, πέρα από όλα τα άλλα, αναδεικνύουν τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων και στα κεντρικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Περί ποσοστών ΚΚΕ

Το ερώτημα που απευθύνεται συχνά σε εκπροσώπους του Κόμματος και ακούγεται όλο και ποιο έντονα την προεκλογική περίοδο, με διάφορες παραλλαγές, είναι «γιατί το ΚΚΕ δεν αυξάνει τα ποσοστά του;». Με δεδομένη την δυσαρέσκεια του λαού μας στην αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των προηγούμενων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, πολλοί θεωρούν ότι αυτόματα θα έπρεπε αυτός ο κόσμος να στραφεί προς το ΚΚΕ.

Το μνημονιακό ... «asset» Βαρουφάκης


Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Στις 10 Ιούλη 2015, σε μια μαραθώνια κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε η κυβερνητική πρόταση για το 3ο μνημόνιο, με τον πρωθυπουργό να ζητά τη στήριξή της προκειμένου να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους «θεσμούς»...

Ηταν εκείνο το βράδυ του Ιούλη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επέκταση της δανειακής σύμβασης τον Φλεβάρη με τη συμφωνία του τότε υπουργού Οικονομικών...

Γιατί όχι και μαστίγωμα με μπόνους παραγωγικότητας;

Ομολογουμένως, η ειλικρίνεια της κυρίας Κατερίνας Πατσογιάννη(υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ) είναι αφοπλιστική. Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, πριν λίγες μέρες, δεν μάσησε τα λόγια της.
Δήλωσε ξεκάθαρα ότι θεωρεί «ελευθερία» οι εργαζόμενοι να έχουν τη… δυνατότητα  να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Όπως είπε, άλλωστε, και η ίδια (και είναι αλήθεια) αυτό συμβαίνει ήδη σε κάποιες περιπτώσεις.

Ανακοίνωση, του ΚΚΕ, για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Οι 85.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, εκ των οποίων πάνω από 16.000 στα νησιά του Αιγαίου, τα ναυάγια και οι νεκροί στις θάλασσες, οι άθλιες συνθήκες στα "hot spots" και τα κέντρα φιλοξενίας, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονται στο δρόμο, στο έλεος των ΜΚΟ ή και σε αστυνομικά τμήματα, συνθέτουν το προσφυγικό δράμα στη χώρα μας.

Κλάρα Τσέτκιν


Πεθαίνει, στις 20/6/1933, η Γερμανίδα κομμουνίστρια Κλάρα Τσέτκιν, ηγετική μορφή του διεθνούς γυναικείου και επαναστατικού κινήματος.

Στις 5 Ιουλίου του 1857 στο Βίντεραου της Σαξονίας γεννήθηκε μία από τις μεγαλύτερες γυναικείες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, η Γερμανίδα κομμουνίστρια Κλάρα Τσέτκιν. Εβδομήντα έξι χρόνια αργότερα, 15 μόλις ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της, στις 20 Ιουνίου του 1933, η Κλάρα Τσέτκιν άφησε την τελευταία της πνοή στο Αρχαγγέλσκοε, σ' ένα θεραπευτήριο κοντά στη Μόσχα.