Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

«Οι καληνύχτες»


«Οι καληνύχτες»
είναι το νέο τραγούδι του τενόρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τραγουδοποιού Κώστα Θεοχάρη.

«Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες μπροστάρηδες στον αγώνα και σήμερα για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό»

  

«Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες μπροστάρηδες στον αγώνα και σήμερα για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό» έγραφε το πανό στην εκδήλωση τιμής για τα 69 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ στην πλατεία Ν. Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα με ομιλητή τον Χρήστο Γιάνναρο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος.

Η πολιτική ενσωμάτωσης με τον μανδύα της «επαναστατικής τακτικής»

 


Στο φύλλο του προηγούμενου Σαββατοκύριακου η εφημερίδα του ΝΑΡ, «Πριν», δημοσίευσε άρθρο που ασκούσε κριτική στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο. Πρόθεσή μας στο παρόν άρθρο δεν είναι να ασχοληθούμε με τις διάφορες λαθροχειρίες που επιχειρούνται στο συγκεκριμένο κείμενο του «Πριν», ούτε με τα παρόμοια ευφυολογήματα που δημοσίευσαν στελέχη του ΝΑΡ την προηγούμενη περίοδο.

Οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις θα πέσουν στο κενό θα τσακιστούν από το λαό και τη νεολαία


Εδώ και μια εβδομάδα, μέλη της ΚΝΕ έχουν αντιμετωπίσει σε όλη την περιοχή ένα ετερόκλητο φάσμα δυνάμεων που έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μπει εμπόδιο στη διάδοση των ριζοσπαστικών ιδεών και θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία.

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους


Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας για τα εργασιακά αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά αυτών.

Το νομοσχέδιο αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης που παρουσίασε η κυβέρνηση, ενώ τα μέτρα που προβλέπονται αποτελούν τους "όρους" της ανάκαμψης που επιθυμούν κεφάλαιο και ΕΕ, με ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη, γενίκευση των νέων μορφών εκμετάλλευσης και της ευελιξίας.

Δέκα ώρες εργασία και τα Σαββατοκύριακα και νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση

 

Δέκα ώρες δουλειά τη μέρα, εργασία και τα Σαββατοκύριακα, νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση στα σωματεία και στο απεργιακό δικαίωμα περιλαμβάνει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Μάη, μετά το Πάσχα.

Από τις «κόκκινες σημειώσεις» στον καιρό της Κομμούνας


Ρεπορτάζ του Μαξ. Βιγιόμ* στις 28 του Μάρτη του 1871, για την επίσημη παράδοση της εξουσίας από την Κεντρική Επιτροπή της Εθνοφρουράς στους εκλεγμένους Κομμουνάρους. Αναδημοσιεύεται από το περιοδικό «Νέοι Πρωτοπόροι», τεύχος 3-4 του 1933.

Τα συνδικάτα σε θέσεις μάχης για την απόκρουση της νέας βάρβαρης επίθεσης


 ΔΕΚΑΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση στα σωματεία και το απεργιακό δικαίωμα, 10 ώρες δουλειάς τη μέρα, ξήλωμα σε ό,τι έχει μείνει να θυμίζει «Κοινωνική Ασφάλιση»: Αυτά είναι μερικά από όσα έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση ότι θα περιλαμβάνονται στις «ανατροπές του αιώνα» στα Εργασιακά που προωθούνται με νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα.

Συνεχίζουν τον αγώνα τους για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια


Η απόφαση των μαθητών να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια αλλά και ενάντια στην πολιτική αυταρχισμού και καταστολής, εκφράστηκε μέσα από τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων 15μελών και 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων, στο πάρκο έξω από το ΕΚΘ.

«Ακόμα μια μέρα έντονης εγκληματικότητας στο ΑΠΘ»


Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Ακόμα μια μέρα έντονης εγκληματικότητας στο ΑΠΘ.
Ας αναλύσουμε όμως τα πειστήρια του εγκλήματος

Δεν έχει τελειωμό ο κυβερνητικός εμπαιγμός στους μικρούς λιανεμπόρους της Θεσσαλονίκης


 Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους μικρούς λιανεμπόρους της Θεσσαλονίκης δεν έχει τελειωμό.

Την ώρα που στις μεγάλες βιομηχανίες, τα σούπερ μάρκετ, στον ΟΑΣΘ τα κρούσματα σπάνε ρεκόρ, την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού με μαζικά τεστ, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Yγείας, με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση βρίσκει τον ένοχο στην ατομική ευθύνη και στις μικρές επιχειρήσεις.

Με αγώνα τιμούν την 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας


Αγωνιστικά ετοιμάζονται να τιμήσουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, Τετάρτη 7 Απρίλη, με πολύμορφες δράσεις στις πύλες εισόδου των νοσοκομείων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 4 μ.μ. Ηδη σωματεία εργαζομένων έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις, όπως το Σωματείο «Ευαγγελισμού», που καλεί στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ, το Σωματείο «Γεννηματά» με κινητοποίηση στο κτίριο της διοίκησης, κ.ά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


04/04/1826

Υπογράφεται μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας το Πρωτόκολλο της Πετρούπολης, με το οποίο επιβεβαιωνόταν η πρόθεση των δύο Δυνάμεων να μεσολαβήσουν μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αυτόνομου ελληνικού κράτους.