Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Η δικιά μας επικαιρότητα έχει αλληλεγγύη και αντίσταση

Είναι αλήθεια πως καμιά φορά οι καταιγιστικές -στην κυριολεξία- εξελίξεις σε αφήνουν άναυδο από πόνο και θλίψη μέχρι ο θυμός και η λογική της αντίδρασης να κυριαρχήσει.

Και περνάει ο καιρός χωρίς να φωνάξεις, να γράψεις ως οφείλεις, να γίνεις όπως έμαθες συμμέτοχος και όχι να χτυπιέσαι από μακριά με απελπισία ανενεργή.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

 

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση στον Ίλιον.

Ζεστό καλωσόρισμα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό


 Οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Νεολαιών και των αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας από άλλες χώρες που συμμετέχουν στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα της στον Περισσό.

Τις διεθνείς αντιπροσωπείες καλωσόρισε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στον β' γύρο με αλληλοκατηγορίες και «μαχαιρώματα»

 
ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Με ανεβασμένους τόνους, «αλληλομαχαιρώματα» και εκατέρωθεν καταγγελίες για το ποιος στερείται «πολιτικό σχέδιο» και ποιος δεν έχει «διάθεση συνεργασίας», οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και Εφη Αχτσιόγλου, πορεύονται προς τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή. Οπως αποφασίστηκε τελικά, όλα τα 40.000 «παλιά» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εμφανίστηκαν στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής, θα μπορούν να ψηφίσουν κανονικά στον β' γύρο.

Δεν τους βγήκε


 Απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο ...δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με τον υπουργό της εργοδοσίας. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, που «έθαψαν» στα χθεσινά τους φύλλα την απεργία και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Ακόμα και εκεί που κάτι γράφτηκε, το ρεπορτάζ πέρασε μάλλον από την ...έγκριση του Γεωργιάδη πριν δημοσιευτεί. Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί. 

Σωματεία της Θεσσαλονίκης κάνουν πράξη το «μόνο ο λαός σώζει τον λαό»

 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αποστολή αλληλεγγύης σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους δείχνουν από το πρωί του Σαββάτου μέλη εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης στον  πλημμυροπαθή λαό της Θεσσαλίας, βοηθώντας τον να βγει από τις λάσπες.

Η αποστολή από τη Θεσσαλονίκη μοιράστηκε σε Φαρκαδώνα Τρικάλων, Κεραμίδι, Βλοχό και Μεταμόρφωση του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας όπου οι κάτοικοι δίνουν εδώ και μέρες αγώνα να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τις λάσπες, χωρίς καμία συνδρομή από τους φορείς τους κρατικού μηχανισμού.

Μεταφέρονται στον Αϊ-Στράτη οι τελευταίες 50 κρατούμενες του στρατοπέδου στο Τρίκερι


Μεταφέρονται, 23/9/1953, από τον Πειραιά στον Αϊ-Στράτη οι τελευταίες 50 κρατούμενες του στρατοπέδου στο Τρίκερι.

Το χρονικό των στρατοπέδων

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, το κράτος και παρακράτος της δοσίλογης και ξενόδουλης Δεξιάς - σ' αυτό και στους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές στηρίχτηκε η άρχουσα τάξη - ξαπόλησε έναν ανελέητο και εξοντωτικό διωγμό, ενάντια στα μέλη, τα στελέχη, τους οπαδούς του Κόμματος, αλλά και στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Με παρακαταθήκη την επιτυχία της απεργίας συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε!

Κάθε χώρος δουλειάς που «νέκρωσε» την Πέμπτη στην απεργία, καθένας από τους χιλιάδες απεργούς, από τα βαπόρια που έμειναν δεμένα, μέχρι τις προβλήτες της COSCO, και από τα μεγάλα εργοστάσια όλων των κλάδων και τα εργοτάξια, μέχρι τις αστικές συγκοινωνίες, ήταν και μια ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία, στην πολιτική του κέρδους, που κάνει «κανονικότητα» τη δουλειά ήλιο με ήλιο και τα απανωτά εγκλήματα σε βάρος του λαού.

Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» δεύτερη μέρα

 
Το αδιαχώρητο σε κάθε σκηνή του Φεστιβάλ.... και έχουμε ακόμα μια ημέρα!

Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας στο Πάρκο Τρίτση!

Το αδιαχώρητο σε κάθε σκηνή του Φεστιβάλ.... και έχουμε ακόμα μια ημέρα!

Όπλα και υποστήριξη ζήτησε από τον Μπάιντεν ο Ζελένσκι

Συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν είχε στον Λευκό Οίκο ο Βολόντιμιρ Ζελένκσ, για να δώσει στον Αμερικανό ομόλογό του μια «εικόνα του πεδίου της μάχης» όπου εξελίσσεται η ουκρανική αντεπίθεση και να συζητηθούν τα περαιτέρω βήματα στήριξης του Κιέβου, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία.

Φυσικό αέριο να’ ναι και όπως να’ ναι (με θύμα ξανά τον λαό...)

«Διεκδικούμε την κατασκευή αγωγού μεταφοράς του φυσικού αερίου. Μέχρι τότε στηρίζουμε σθεναρά την εγκατάσταση αποκεντρωμένων συστημάτων τροφοδοσίας του δικτύου της πόλης με φυσικό αέριο εφαρμόζοντας τους πιο αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας για την εγκατάστασή τους με σκοπό κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση να έχει πρόσβαση σε φθηνό αέριο καύσιμο», διαβάζουμε στο πρόγραμμα που έχει θέσει σε «ανοιχτή διαβούλευση» στο πρόγραμμά του ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, Αϊβαλής.

Κούνια... που τους κούναγε

Κούνια...

«Ιστορικός» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Γεωργιάδης, αποδείχτηκε όμως της κακιάς ώρας σε ό,τι αφορά τις γνώσεις του για τον κομμουνισμό. Καμιά βαθυστόχαστη γνώση της Ιστορίας δεν απαιτούν οι μπαρούφες του υπουργού. 

Αρκεί ένα γρήγορο «σερφάρισμα» στον βάλτο του αντικομμουνισμού και του αντισοβιετισμού για να «ψαρέψει» κανείς τα αναμασήματά του. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/09/1821

H Τρίπολη πέφτει στα χέρια των επαναστατημένων Ελλήνων. Οι οδομαχίες μεταξύ των Τούρκων και των επαναστατών θα κρατήσουν δυο μέρες έως την τελική κατάληψη της Τρίπολης, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο τον Κολοκοτρώνη θα σφαγιαστούν σχεδόν όλοι οι Τούρκοι και οι Εβραίοι της πόλης.