Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων


Μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Παλαί Ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τους Ασπασία Στρατηγού και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Πολύτιμη η πείρα της ΕΣΣΔ στην πάλη για τον σοσιαλισμό

   

Παρέμβαση του ΚΚΕ σε εκδήλωση του Κομμουνιστικού Επαναστατικού Κόμματος Γαλλίας

Στις 14/1/2023 το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας διοργάνωσε στο Παρίσι εκδήλωση με θέμα τα100 χρόνια από την ίδρυση της Σοβιετικής Ενωσης.

Περί “αντιφασιστών” της Νέας Δημοκρατίας

«Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Κάπως έτσι λέει η ΝΔ ότι θέλει να αποτρέψει την κάθοδο ναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές. Δηλαδή, βάζουν μπροστά τα ναζιστικά αποβράσματα επιδιώκοντας να εισάγουν διατάξεις που μπορούν να ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τους θιασώτες της μαυρίλας.

Έχει καταρρεύσει με πάταγο ο μύθος ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων διανέμεται δίκαια στους πολλούς


 Αν κάτι κατέρρευσε με πάταγο αυτά τα χρόνια, είναι ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αυτό διαδραματίζεται αυτήν την περίοδο μπροστά στα μάτια του λαού.

Οι Αμερικανοί δίνουν το «χρίσμα» στη χούντα


 Η αυγή του 1968 βρίσκει την Ελλάδα υπό το στρατιωτικοφασιστικό καθεστώς, που είχε επιβληθεί με το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη του 1967. Η χούντα, έχοντας ξεμπερδέψει με το αντιπραξικόπημα του βασιλιά, το Δεκέμβρη του 1967, πιστεύει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση των αμερικανικής προελεύσεως και κατασκευής σχεδίων της.

Το φοροκυνηγητό του λαού βασικό συστατικό του κοινού προγράμματος ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ


Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην αστική διακυβέρνηση, ο λαός καλείται να πληρώσει όλο και περισσότερα φορολογικά βάρη. Ενα ατέλειωτο εναλλασσόμενο κυνηγητό από διαδοχικές κυβερνήσεις που υλοποιούν ένα κοινό πρόγραμμα και υπηρετούν μία κοινή στρατηγική. Την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Τα funds, οι servicers, οι πλειστηριασμοί και... ο Αρειος Πάγος


Την Πέμπτη 26 Γενάρη συνεδριάζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το πολύκροτο θέμα της δυνατότητας των λεγόμενων servicers να επισπεύδουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε βάρος της λαϊκής περιουσίας. Για το ζήτημα αυτό έχουν εκδοθεί αντιφατικές αποφάσεις των Τμημάτων του Αρείου Πάγου, και γι' αυτόν τον λόγο παραπέμπεται στην Ολομέλεια.

Νέα «σύννεφα» στην ένταξη της Σουηδίας στη λυκοσυμμαχία ελέω Τουρκίας


Μεταξύ των σχεδόν αδύνατων απαιτήσεων της Τουρκίας και των διαδηλώσεων κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση της Σουηδίας βρίσκεται σε αδιέξοδο στις προσπάθειές της να λάβει το πράσινο φως από την Άγκυρα για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Μόνο με το πρόγραμμα του ΚΚΕ οι κρίσιμες υποδομές που υπάρχουν στην Καλαμαριά μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού


Ο λαός της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης, σήμερα μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του, να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, να δράσει και να πράξει αναλόγως. Δηλαδή, να στηριχτεί στα δικά του χέρια και στον δικό του αγώνα, γυρίζοντας την πλάτη σε παλιούς και νέους δήθεν “σωτήρες” που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούν τη ζωή του από το κακό στο χειρότερο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/01/1780

Γεννήθηκε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης γεννήθηκε,  στο Μαυρομάτι Καρδίτσας από τον αρματολό Δημήτρη Καραΐσκο και τη μοναχή Ζωή Ντιμισκή, αδελφή του κλέφτη Κώστα Ντιμισκή και εξαδέλφη του οπλαρχηγού Γώγου Μπακόλα. Μεγάλωσε με θετούς γονείς, Σαρακατσάνους.

Γεώργιος Καραϊσκάκης