Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Νέο διαδικτυακό spot του ΚΚΕ για τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας


Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε. Με την ψήφο μας μπορούμε να επιλέξουμε ξανά κάποιον από αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή. Μπορούμε, όμως, και να επιλέξουμε το κόμμα που αγωνίζεται δίπλα μας, με πράξεις. Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας...

Οι νέοι να κάνουν ριζοσπαστική, αντισυστημική επιλογή και να ενισχύσουν το ΚΚΕ

«Τα μηνύματα που παίρνουμε από την πραγματική δημοσκόπηση, που είναι η επικοινωνία με τον κόσμο» είναι ότι «υπάρχει ένα ρεύμα προβληματισμού, ένα ρεύμα προσέγγισης προς το ΚΚΕ», τόνισε ο Κύριλλος Παπασταύρου, υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της «Ναυτεμπορικής».

Το ΚΚΕ βολεύεται στη διαμαρτυρία, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του...


Το ΚΚΕ βολεύεται στη διαμαρτυρία, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του...

Οταν τα κόμματα του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις τους μιλούν για «ευθύνες» που αναλαμβάνουν, εννοούν τις «ευθύνες» τους απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, για το τσάκισμα δηλαδή της ζωής των εργαζομένων, με σκοπό να αυξάνονται τα κέρδη.

«Θα έρθει το ΚΚΕ»


Ενα μικρό χωριό έξω από την Κοζάνη, η Καλαμιά, κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, καθώς σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ο οδοστρωτήρας της «πράσινης ανάπτυξης» δεν λογαριάζει τις αντιδράσεις των κατοίκων, αφού η περιοχή βρίσκεται κοντά στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι αποτελεί φιλέτο για τον επενδυτή, που την πλάτη του ζεσταίνουν οι νόμοι των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη» κερδοφορία.

Έγγραφο φωτιά της CIA συνεργάτης των Γερμανών ο Κων. Καραμανλής;


 Ένα έγγραφο φωτιά έρχεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής πολιτικής και ιστορίας και να φέρει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε αρκετά δύσκολη θέση, ενόψει μάλιστα των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή προέδρου.

10 Μαΐου 1933, από τις πιο σκοτεινές ημέρες του προηγούμενου αιώνα


 Ο Μάης του 1933 έχει καταγραφεί στην ιστορία σαν μία από τις πιο σκοτεινές στιγμές του περασμένου αιώνα. Φωτιές άναψαν στην πλατεία της Όπερας (πλατεία Μπέμπελ) του Βερολίνου καθώς και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας. Έξαλλοι φαιοχίτωνες και χιτλερικοί φοιτητές έριχναν βιβλία και χειρόγραφα στις φλόγες.  Μια μακάβρια αλλά και διδακτική σκηνή.

Οι ζωές μας!

 
«Τα κέρδη τους, οι ζωές μας». Αυτό το σύνθημα, που γεννήθηκε στους μαζικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας, ειδικά μετά το έγκλημα στα Τέμπη, περιγράφει τις «ράγες» πάνω στις οποίες τρέχει η αντιλαϊκή πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, παρασέρνοντας δικαιώματα και ανάγκες του λαού.

Σήμερα στέλνουν μήνυμα απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής με «Πανσπουδαστική» πρώτη ξανά


 Σήμερα τα βλέμματα στρέφονται στους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, που μιλούν με τη συμμετοχή τους στις φοιτητικές εκλογές που γίνονται στην πλειοψηφία των Συλλόγων τους σε όλη τη χώρα. Σήμερα οι φοιτητές, επιλέγοντας τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας», δίνουν δύναμη στη δύναμή τους, που βρίσκεται στη διεκδίκηση, στην αλληλεγγύη, στη συλλογικότητα!

O Πλαστήρας, o Παπάγος και ο ΣΥΡΙΖΑ


Δυσκολεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταπιεί το «ίδιοι είστε»,
 που του απευθύνει σήμερα πολύ περισσότερος κόσμος, βλέποντας ότι συμπλέουν στρατηγικά με τη ΝΔ. Ανάμεσά τους και πολλοί ψηφοφόροι του, που κάνουν τώρα άλλες πολιτικές επιλογές και στρέφονται προς το ΚΚΕ. Γι' αυτό αναμασάει τα ίδια που έλεγε και το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007. Τότε που το ΚΚΕ αποκάλυπτε ότι η συναίνεσή τους με τη ΝΔ μπορεί να φτάσει μέχρι και σε συγκυβέρνηση! Οπως έγινε δηλαδή, μερικά χρόνια αργότερα.

Δυνατό ΚΚΕ για να είναι αδύναμη και φοβισμένη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση


Δεν είναι τυχαία η σημερινή μέρα, ούτε το μέρος στο οποίο βρισκόμαστε. Σήμερα τιμάμε την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Τη μέρα που το ναζιστικό κτήνος συνθηκολόγησε άνευ όρων, αφού πρώτα η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο είχε καρφωθεί στην καρδιά του, στο κτίριο του Ράιχσταγκ.

«Τοπικά νομίσματα», «τσαλακωμένοι αριστεροί» και άλλες ιστορίες


Μετά το σχέδιο «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη στο δημόσιο προεκλογικό διάλογο ήρθαν και τα «τοπικά νομίσματα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση μιας πρότασης (με τίτλο «Συμβολή στο κυβερνητικό πρόγραμμα») που υπέγραφαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και δημοσιοποιήθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα Commonality) έχει ξεκινήσει ένας ακόμα τσακωμούλης μεταξή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μακριά και από την ουσία. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/05/1267

Η Εκκλησία της Βιέννης διατάζει όλους τους Εβραίους να φορούν ένα διακριτικό σήμα.

10/05/1801

Οι πειρατές της Μπαρμπαριάς κηρύσσουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ. Ο πόλεμος κράτησε 4 χρόνια και έληξε με νίκη των ΗΠΑ.