Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Νίκος Ζαχαριάδης, κομμουνιστής ηγέτης, αταλάντευτος στον αγώνα για τον σοσιαλισμό


 120 χρόνια από τη γέννησή του συμπληρώνονται σήμερα

Συμπληρώνονται 120 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Ζαχαριάδη, στην Αδριανούπολη, στις 27 Απρίλη 1903. Από παιδί ζυμώθηκε στη βιοπάλη, στην ταξική εκμετάλλευση και στους αγώνες για την κατάργησή της: Μετακινήθηκε σε πολλές πόλεις (Σκόπια, Αδανα, Θεσσαλονίκη, Νικομήδεια) εξαιτίας της εργασίας του πατέρα του, ο οποίος ήταν υπάλληλος του γαλλικού μονοπωλίου καπνού «Ρεζί». Εζησε επεισόδια από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Τελείωσε το Δημοτικό και την Α' τάξη του Γυμνασίου. Από το 1917 και για τα επόμενα χρόνια δούλεψε διαδοχικά στη «Ρεζί», στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και στα καράβια της Μαύρης Θάλασσας.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μάη του 2023:

1. Παφίλης Θανάσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παραμύθια τέλος, το είπε κι ο Βενιζέλος...

 
Παραμύθια τέλος, το είπε κι ο Βενιζέλος...

Ποιος είπε ότι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Έλα μου ντε...

Ταυτόχρονα...


Οι τελευταίες 4-5 ημέρες είναι πολύ ενδεικτικές για το «τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

- Την Παρασκευή παρευρίσκεται σε deal μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα για να μην ξαναεκλεγεί κομμουνιστής δήμαρχος.

Μάριος Τόκας

 
Ο Μάριος Τόκας γεννήθηκε στις 8 ιουνίου 1954 στη Λεμεσό. Σε ηλικία 20 χρόνων έζησε στην πρώτη γραμμή, ως φαντάρος, την τουρκική εισβολή. Βαθιά πολιτικοποιημένος, έδινε από πόλη σε πόλη συναυλίες, εμψυχώνοντας τους συμπατριώτες του και συγκεντρώνοντας χρήματα για τους πρόσφυγες.

Και για το λαϊκό εισόδημα, ΚΚΕ!


Μόνο ως προειδοποίηση για το τι επακολουθεί από τις 22 Μάη και μετά, ανεξάρτητα από τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, φαντάζει η φοροληστεία σε βάρος του λαού, που συνεχίζει να πληρώνει πάνω από το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι με το ζόρι «εισφέρουν» το 5%.

Τσάκαλος...

Κάποιο επικοινωνιακό τσακάλι σκέφτηκε να προτείνει σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα να πει το εξής στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φόρουμ των Δελφών: «Και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 αν υπολείπονται λίγοι βουλευτές (σ.σ. για τον σχηματισμό δήθεν προοδευτικής συγκυβέρνησης) θα πρέπει να πάρουν τη ευθύνη, αν θα "ανοίξουν τον δρόμο στον Μητσοτάκη" να επανέλθει και να συνεχίσει αυτά που έκανε αυτά τα 4 χρόνια».

«Στις εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ»

 Η συγκυρία στην οποία διεξάγονται οι εκλογές έχει ριζικά διαφορετική δεσπόζουσα από εκείνη των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Στους προηγούμενους εκλογικούς γύρους το διακύβευμα επικεντρώθηκε κυρίαρχα στη δυνατότητα να εκφραστούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο οι κινηματικές διεργασίες, η καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών δημοσιονομικής πειθαρχίας και κοινωνικής ισοπέδωσης, η απάντηση στη φασιστική απειλή, η ρήξη κοινωνικών στρωμάτων με τη διαχείριση και τη λογική του μικρότερου κακού, η πολιτική έκφραση ενός ριζοσπαστισμού στην κοινωνία απέναντι στα μνημονιακά κόμματα.

Όποιον «μπροστινό» και να έχεις, ναζίδι, η σβάστικα δεν κρύβεται


Ο Κασιδιάρης είναι ναζί.

Ο Κασιδιάρης είναι καταδικασμένος ως εγκληματίας ναζί της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

Σταθμός στην πάλη για τους μισθούς, για μέτρα προστασίας, κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία


 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

«Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν»: Με το σύνθημα αυτό, το ΠΑΜΕ μαζί με εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/04/1791

Γεννιέται ο Αμερικανός εφευρέτης Σάμιουελ Μορς, δημιουργός του τηλέγραφου και των σημάτων Μορς.