Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Η πρώτη «Δίκη της Μόσχας»


Στις 19 Αυγούστου 1936 ξεκίνησε η πρώτη ανοιχτή δίκη της Μόσχας για την υπόθεση του ενωμένου αντισοβιετικού κέντρου τροτσκιστών-Ζινόβιεφ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έλαβε χώρα στην αίθουσα "Οκτωβρης' του Σώματος των Συνδικάτων στη Μόσχα μπροστά από το στρατιωτικό κολλέγιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΕΣΣΔ για 6 ημέρες. Ο Ζινόβιεφ και ο Κάμενεφ μεταφέρθηκαν στη Μόσχα από τους χώρους κράτησής τους.

Μίλτος Τεντόγλου: Μέσα απο την ταπεινότητα περνά η μεγαλοσύνη του


Η υπόκλιση στην τεράστια Ντρέσλερ που ίσιωνε το σκάμμα
. Ο Μίλτος Τεντόγλου, έδειξε πόσο σέβεται τους μεγάλους αθλητές.

Την είδε να στρώνει την άμμο στο σκάμμα σαν απλή υπάλληλος ..

Την αναγνώρισε αμέσως !!

Ευχολόγια


 «Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο», «αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία». Οι παραπάνω οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαιώνουν ότι ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας εργαζομένων, ηλικιωμένων, ομάδων υψηλού κινδύνου, από τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών, φορτώνονται στην ατομική ευθύνη, με το κράτος να «νίπτει» για μια ακόμη φορά «τας χείρας του». 

Μια σπίθα αρκεί


Η στρατιωτική κινητικότητα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που αυξάνεται διαρκώς, στον απόηχο των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου του ΝΑΤΟ, και η αναβάθμιση των υποδομών στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, ώστε να αποτελέσει μια θηριώδη αμερικανοΝΑΤΟική βάση στην καρδιά της Ελλάδας, είναι εξελίξεις που επιβεβαιώνουν ότι η εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς βαθαίνει επικίνδυνα.

Νέο χαράτσι και προσωρινή μείωση ΦΠΑ στο αέριο στη Γερμανία


 Στο φόντο των εκδηλώσεων λαϊκής δυσαρέσκειας και αποδοκιμασιών που εισέπραξε το βράδυ της Τετάρτης ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη Νοϊρουπίν του Βρανδεμβούργου, ήρθε η ανακοίνωση της απόφασης για «προσωρινή μείωση» του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 7% από 19%. Το μέτρο συνοδεύτηκε ωστόσο με νέο χαράτσι 0,59 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, πέρα από εκείνο που είχε ανακοινωθεί μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα...

Η κατάρριψη του U2

Το 1960 ο κόσμος ζει μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές της περιόδου του «Ψυχρού Πολέμου». Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεφαλής της αντισοβιετικής, αντικομμουνιστικής εκστρατείας επιχειρούν τη με κάθε τρόπο υπονόμευση της Σοβιετικής Ενωσης.

«Καίνε» το λαϊκό εισόδημα αυξήσεις, φοροληστεία και πληθωρισμός


Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη. Για τον Ιούλη έφτασε στο 8,9%, από 8,6% τον Ιούνη και 2,2% τον ίδιο μήνα το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Eurostat.

Στην ΕΕ ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 9,8% τον Ιούλη, από 9,6% τον Ιούνη και 2,5% το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Κι άλλα όπλα ετοιμάζονται να στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο


Οπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία ετοιμάζονται να στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, και ενδέχεται να ανακοινωθεί από σήμερα, δήλωσαν χθες Πέμπτη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. 

Σύσκεψη Συνδικάτων για την ΔΕΘ


Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη
Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός
Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος

Μια μέρα σαν τη σημερινή

19/08/1071

Πανωλεθρία των Βυζαντινών στο Μαντζικέρτ 

Πανωλεθρία των Βυζαντινών στο Μαντζικέρτ