Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

«The Working Dead... and»


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος» η συνέχεια της βραβευμένης και αγαπημένης διαδικτυακής σειράς κόμικ «The Working Dead» του Πάνου Ζάχαρη, με τίτλο: «The Working Dead... and». Προσκαλεί τον αναγνώστη να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της ταξικής πάλης με ξεναγό τον αλλοτινό του εαυτό και να σταθεί σήμερα κάτω από την παχιά σκιά του χτες για να σκιτσάρει το αύριο.

Με τη γοητευτική και απαιτητική τέχνη του σκίτσου, ο Π. Ζάχαρης θα μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στην Ιστορία με τη ματιά των ανθρώπων που δημιούργησαν (και δημιουργούν) τον πλούτο, που έφτιαξαν

Ερώτηση, του ΚΚΕ, για την επιβολή προστίμου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Η επιτροπή ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα του άρθρου 12 του νόμου 3870/2010, επέβαλλε το απαράδεκτο, εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ σε βάρος του συνδυασμού "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝIΑ - ΑΝΤΙΚΑΠITΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" για ανάρτηση 3 πανό και 2 αφισών

Το Σύνταγμα είναι σκληρό για τους εργαζόμενους και γαλαντόμο για το κεφάλαιο


Το αστικό Σύνταγμα «είναι σκληρό, ταξικό, αδίστακτο απέναντι στους εργαζόμενους και γαλαντόμο στο μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με αφορμή τη ρήση όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι η «κορυφαία διαδικασία», ξεκαθάρισε πως μιλάμε για ένα Σύνταγμα που κατοχυρώνει τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, της αστικής τάξης. Δηλαδή, μιας μειοψηφίας που πλουτίζει από την ληστρική εκμετάλλευση αυτών που

Φτάνει η τόση «ισότητα»...


Της Κάλι Καρά

Στα απογοητευτικά ευρήματα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα Φύλου, η ανισότητα εμφανίζεται με μικρές αποκλίσεις σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, με τη χώρα μας να βρίσκεται πάλι στην τελευταία θέση ανάμεσα στους «28». Είναι η μόνη χώρα που επιδείνωσε τη θέση της από την έκδοση του πρώτου Δείκτη Ισότητας Φύλου το 2013.

Εκτελείται ο ΕΛΑΣίτης κομμουνιστής ποδοσφαιριστής Ν. Γόδας

Χαράματα 19 του Νοέμβρη του ’48. Ο N. Γόδας εκτελέστηκε, στο  τοίχο των εκτελέσεων στο  Λαζαρέτο, κοιτώντας τους δολοφόνους του στα μάτια και φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Ο N. Γόδας γεννήθηκε το 1921.
Ήταν παιδί ξεριζωμένων προσφύγων από το Αϊβαλί και ρίζωσε με την οικογένειά του στην
Κοκκινιά.

Ο παππούς του Τσιτσιπά !!


Σεργκέι Σαλνίκωφ...έγινε γραμματόσημο στην ΕΣΣΔ ,σημαία της Σπαρτάκ Μόσχας διεθνής,ολυμπιονίκης στη Μελβούρνη...
 
Ο παππούς του κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος στην πρώην Σοβιετική Ένωση και έχει κάτι κοινό πλέον με τον διάσημο εγγονό του.

Η χούντα ανακοινώνει τον αριθμό των νεκρών του Πολυτεχνείου


Νεκροί Πολυτεχνείου:  Στις 19 Νοεμβρίου 1973 υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σπυρίδων Ζουρνατζής, ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι οι νεκροί από την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ανέρχονται σε 11 και οι τραυματίες σε 138.
Το ζήτημα το πόσοι ήταν οι νεκροί του Πολυτεχνείου απασχόλησε και τον Τύπο της εποχής αλλά και τη δίκη των πρωταίτιων της σφαγής. 

Στις πλάτες μαθητών και γονιών ξεπλένουν τον δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ


ΝΑΤΟική προπαγάνδα σε μαθητές Δημοτικού!

Μετά τους μαθητές Γυμνασίου τώρα και μαθητές Δημοτικού (!) μπαίνουν στο στόχαστρο της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας, μέσω «εκπαιδευτικών» εκδρομών που οργανώνουν Διευθύνσεις των σχολείων.

Η Μάχη του Στάλινγκραντ: Επιχείρησης Ουρανός

1942 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Μάχη του Στάλινγκραντ: Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Γκιόργκι Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση, 19/11/1942, κατ’ εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός.

Η μάχη του Στάλινγκραντ

Στις 2 Φλεβάρη του 1943, ολοκληρώθηκε η μάχη του Στάλινγκραντ, την οποία, ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης, Ι. Β. Στάλιν, χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη στην ιστορία των πολέμων».

Ο Εισαγγελέας ζητά τη διάλυση της ταξικής Ενωτικής ΓΣΕΕ


Ο Εισαγγελέας ζητά τη διάλυση της ταξικής Ενωτικής ΓΣΕΕ, 19/11/1929, με βάση το Ιδιώνυμο, πυροδοτώντας δεκάδες εργατικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.


Η Ενωτική ΓΣΕΕ

Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες, δηλαδή το βίαιο αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων από τη ΓΣΕΕ και τη μετατροπή της σε μοχλό